~~Szarawozielony Winnik napisał(a): no widzisz Lucjan...dowiadujesz się czegoś tylko wtedy kiedy ci coś ułatwię tak jak to zrobiłem...
~~Szarawozielony Winnik napisał(a): Górka?...no nie znam ...;D
z jakiego ''przekrętu '' jest znany? ;D
~~Szarawozielony Winnik napisał(a): Lucjan ...znasz jakiegoś Razika z Bolesławca?
gdzie pracował i czy uratował jakiś zakład przed upadłością? ;D
~~Szarawozielony Winnik napisał(a): nie Lucjan...ja ci pokazuję jak w sumie mało wiesz i dlaczego tak chętnie oprócz propagandy solidarnościowej nic tu nie piszesz ...
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szarawozielony Winnik napisał(a): no widzisz Lucjan...dowiadujesz się czegoś tylko wtedy kiedy ci coś ułatwię tak jak to zrobiłem...
Prawda nie wiedziałem że poseł PO Borowczak przyjaciel Wałęsy , kolega Tuska aż tak się zeszmacił ( o ile to co o nim napisałeś jest prawdą ) dla mnie był tylko solidaruchem karierowiczem .
Janusz nie przypomnę Tobie powiedzenia o Marcinie , do Ciebie pasuje , sam niewiele wiesz a chcesz uczyć innych .
Dopisane 05.09.2023r. o godz. 19:08:Ktoś napisał: ~~Szarawozielony Winnik napisał(a): Górka?...no nie znam ...;D
z jakiego ''przekrętu '' jest znany? ;D
Jak to nie znasz , to Twój kolega budowlaniec , wyłudzał zaliczki od seniorów na poczet materiałów na malowanie i inne prace remontowe w mieszkaniach , w ten sposób oszukał kilkudziesięciu seniorów na kilkadziesiąt tysięcy .
Dopisane 05.09.2023r. o godz. 19:15:~~Szarawozielony Winnik napisał(a): Lucjan ...znasz jakiegoś Razika z Bolesławca?
gdzie pracował i czy uratował jakiś zakład przed upadłością? ;D
Umożliwię Tobie abyś zadał Zbyszkowi to pytanie , starczy Tobie odwagi , jestem pewien że tchórzliwy Janusz wymiga się w swoim stylu , bełkotem i pustosłowiem .
Lucjan ...po co szukasz punktu zaczepienia?....przecież ty nigdy tu nie napisałeś nic konkretnego o ''s'' a tylko i wyłącznie uprawiasz propagandę ...
i to jeszcze tak ''chorą '' tak zdeformowaną że aż w oczy kole...
na domiar tego wszystkiego nawet wpisujesz się w rolę cenckiewicza ale o tym jakim jest szkodnikiem i oszustem milczysz...
ja ci wprost piszę że za to co zrobił powinien stanąć przed trybunałem stanu i w normalnym kraju tak by było...podkreślam - w normalnym...
Marcin? ...właśnie jesteś takim ''marcinem'' ....;D tyle że ja za dużo czytam byś mi ''kit' wstawiał...;D
jakiś ''górka''?...jakiś budowlaniec?
nie znam...a ja Lucjan nigdy nie brałem ''zaliczek'' ...no chyba że i tu twój przyjaciel wciśnie ci kolejną brednię ...;D
a z jakim Zbyszkiem chcesz mi to umożliwiać kontakt?...z ''dokumentalistą''? ;D
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szarawozielony Winnik ...
Nie piszę tak jak Ty propagandy komunistów i ludzi związanych z Wałęsą .
Ja w tworzeniu historii wielkiego ruchu jakim była Solidarność uczestniczyłem , nie spytam co TY w tamtym czasie robiłeś , wiele pokrętnych odpowiedzi udzieliłeś kreując się na wieszcza , wręcz " bohatera " który wszystko przywidział .
no jasne...ty piszesz ''swoją '' propagandę...
uczestniczyłeś?....jak?
o ile pamiętam to coś tam wspominałeś o ulotkach i chyba jakimś przesłuchaniu na komendzie...
nigdy nie napisałeś jednak że spędziłeś chociażby jeden dzień na ''internie''
czyli jak sam mkkwacz...jego przesłuchali i też puścili ...
i to on Lucjan dzisiaj kreuje się na ''bohatera'' ....;D
a jakie to pokrętne odpowiedzi były z mojej strony? ;D
bzdurą jest Lucjan to co piszesz o tym że ja coś ''przewidziałem'' ...otóż nie...nie przewidziałem że pod tym ''solidarnościowym ruchem '' kryje się druga obłudnie - cyniczna druga twarz ''s''
tylko widzisz nie ''przewidziało ''tego miliony zwykłych robotników których ''s '' w ten czy inny sposób ''wydymała'' ;D
M21W2 napisał(a): Abym nie był gołosłowny wklejam wypowiedź historyka z Gdańska .
"Osoba Jerzego Borowczaka pojawia się w moich wspomnieniach wielokrotnie. Mimo tego, że pisanie o tym człowieku pozostawia nieprzyjemny niesmak, to jest to konieczne dla wykazania anatomii historycznego kłamstwa, którego jest on integralną częścią. Jest on, obok Lecha Wałęsy i Bogdana Borusewicza, dopełnieniem tercetu kłamstwa i manipulacji historyczną prawdą. Borowczak wdarł się w naszą historię, a właściwie został w nią wepchnięty przez tych, którzy dali mu „kombatancki” życiorys wraz z jasno określonym zadaniem do wykonania. Poświadczyć zakłamany życiorys Wałęsy, którego nie chcieli potwierdzić znający go działacze Wolnych Związków. Wałęsa i jego twór Borowczak, żyją od czasu sierpniowego strajku w symbiozie kłamstwa, które jednakowo służy im obojgu. Z pomocą Borusewicza stworzyli sytuację wręcz absurdalną, w której Wałęsa, agent komunistycznej bezpieki i patologiczny kłamca, potwierdza autentyczność całkowicie fałszywego „kombatanctwa” Borowczaka, aby ten z kolei mógł być koronnym świadkiem waleczności „wielkiego wodza”. Kariera Jerzego Borowczaka jest karykaturalną miniaturą kariery jego idola Lecha Wałęsy."
~~Złotordzawa Abelia napisał(a): a z jakim Zbyszkiem chcesz mi to umożliwiać kontakt?...z ''dokumentalistą''? ;D
~~Złotordzawa Abelia napisał(a): nigdy nie napisałeś jednak że spędziłeś chociażby jeden dzień na ''internie''
~~Złotordzawa Abelia napisał(a): no nie rób sobie ''jaj''
Zborowski...strona WZZ .....;D ...znam to Lucjan...;D
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złotordzawa Abelia napisał(a): a z jakim Zbyszkiem chcesz mi to umożliwiać kontakt?...z ''dokumentalistą''? ;D
Ze Zbyszkiem którego Ty bezczelny mały człowieczek wymieniłeś podając jego nazwisko .
Pobełkotałeś jak zdarta płyta , powtarzasz się do znudzenia , przynudzający smętku .
Lucjan nie bełkocz...
i mniej emocji ....;D
mniej emocji Lucjan a więcej rozsądku ...
''Ze Zbyszkiem którego Ty bezczelny mały człowieczek wymieniłeś podając jego nazwisko .''
~~Kazik niezalogowany
wczoraj o 9:40
Rozwija się temat rzeka każdy teraz jest mądry a jak trzeba było nadstawić karku to siedział na d... .Napiszcie coś o naszych lokalnych działaczach np: o Panu Zbigniewie Raziku .
Zgłoś do moderacji