~~Blond Gazania napisał(a):Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Kto by miał głowe do programu jak stołki trzeba dzielić
Brejza Ministrem Sprawiedliwości, Giertych na PROKURATORA
Dla Lewicy Kultura, albo nie Oświata...
A piniendzy i tak nie ma ;)
Giertych już nie ministrem oświaty przecież ma doświadczenie bo w poprzednim rządzie za Tuska był ministrem oświaty i co zrobił.Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): To na Finanse Leszczyna , przynajmniej wesoło będzie
Dama sama powiedziała że liczyć nie umie.
Liczyć nie umie, to pasuje do finansów. A piniendzy i tak nie ma... ;)
~~Blond Gazania napisał(a): Przecież to KPO będziemy spłacać jeszcze przez ,50 lat przecież to pożyczka.
~~Płomienisty Chmiel napisał(a): wszyscy do niedawna narzekali że mało grzybów w lasach...
no i popatrzcie...odsunięto piSSdzielców od ''koryta'' a grzybów w lesie od razu ''wysypało'' ...;D
oprych napisał(a): Średnie zarobki w Danii wąchają się na poziomie między 25000 a 32000 zł. Nawet jak zabiorą im 50% w podatkach to zostaje 12500 do 16000 zł na " przeżycie"
U nas średnia pensja wynosi 7000 zł i gdy w podatkach zabiorą 37 % to zostaje 4400 zł.
To ja chcę zarobki i podatki jak w Danii.
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Płomienisty Chmiel napisał(a): wszyscy do niedawna narzekali że mało grzybów w lasach...
no i popatrzcie...odsunięto piSSdzielców od ''koryta'' a grzybów w lesie od razu ''wysypało'' ...;D
To jeszcze nic , jesień a na łąkach szczaw , zakwitły mirabelki .
Dopisane 01.11.2023r. o godz. 17:07:Ktoś napisał: oprych napisał(a): Średnie zarobki w Danii wąchają się na poziomie między 25000 a 32000 zł. Nawet jak zabiorą im 50% w podatkach to zostaje 12500 do 16000 zł na " przeżycie"
U nas średnia pensja wynosi 7000 zł i gdy w podatkach zabiorą 37 % to zostaje 4400 zł.
To ja chcę zarobki i podatki jak w Danii.
Jak mi wiadomo Parlament UE pracuje nad podniesieniem i wyrównaniem podatków w całej UE , o podniesieniu płac nic nie mówią , jedno chciejstwo masz załatwione .
PO poprze wyższe podatki bo zawsze głosują ci z SLD PSL i PO jak unia karze.
M21W2 napisał(a): Jak mi wiadomo Parlament UE pracuje nad podniesieniem i wyrównaniem podatków w całej UE , o podniesieniu płac nic nie mówią , jedno chciejstwo masz załatwione .