~~Smutny napisał(a): Ks.Boguslaw Wolanski to mlody i ambitny ksiadz z prawdziwego zdarzenia w Olszynie bardzo duzo zrobil i przyciagnal ludzi do Kosciola.Parafianie Olszyny są zbulwersowani decyzja biskupa pozegnamy ksiedza z prawdziwego zdarzenia
~~Smutny napisał(a): Czy Węgliniec to jakaś karna placówka?
1. Poprzedni proboszcz poznał się bliżej zamężną parafianką, zrzucił sutannę i jest już mężem
2. Obecny, fajny chłop, po likwidacji dekanatu i urzędu dziekana w poprzednim miejscu trafił do Węglińca, w którym tez juz po likwidacji takiej jak powyżej został proboszczem bez wikarego
3. Nowy za karę trafi w grudniu do małego Węglińca
To trochę za dużo jak na 3 lata.....
~~Parafianka napisał(a): Nie będzie miał lekko, będzie bacznie obserwowany jeżeli będzie źle się prowadził szybko wyfrunie z Węglinca. Teraz mamy wspaniałego księdza to nam zabierają. Księżulku nie będziesz miał łatwo w Węglincu
~~Ceglastobrązowy Motylek napisał(a): Panie biznesmenie Andrzeju, pewnie czytasz te komentarze. Dziękuję ci za zgnojenie mnie w konfesjonale. Dzięki panu pożegnałem się z Kościołem katolickim - na tym polu masz ogromne zasługi. Niedawno za pogrzeb teścia też pana pracownicy podali kwotę z cennika - ich nie winię, bo pewnie nie mięli tam wiele do powiedzenia i teraz odetchną. Bolesławiec długo czekał na pana odejście.