Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Idzie nowe postępowe

~~elektryk niezalogowany
14 grudnia 2023r. o 22:17
Co wy gadacie!? Jak PanM odetnie się od sieci, to skąd prąd na internety weźmiemy? Ja teraz mam jego czerwcowy prąd, co mu Tauron zajumał.
PanieM, postaw PanM wiatrak jeszcze, bo nam prąd potrzebny. Ja kupię od PanaM po 25gr za 1kWh. 5000 kWh na rok mi potrzeba, czyli ma PanM klienta na 1250 zł!
To jak? Robimy deal?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
15 grudnia 2023r. o 12:26
~~elektryk napisał(a): Co wy gadacie!? Jak PanM odetnie się od sieci, to skąd prąd na internety weźmiemy? Ja teraz mam jego czerwcowy prąd, co mu Tauron zajumał.
PanieM, postaw PanM wiatrak jeszcze, bo nam prąd potrzebny. Ja kupię od PanaM po 25gr za 1kWh. 5000 kWh na rok mi potrzeba, czyli ma PanM klienta na 1250 zł!
To jak? Robimy deal?

***********************************************************************************************************************************
1,5 miliona Polaków zainwestowało w instalacje fotowoltaiczne jako prosumenci. To dzięki nim pozostali płacą proporcjonalnie o tyle mniej kar za emisję CO2 . Węgiel , ropa , gaz się skończą niebawem . Co wtedy elektryku ? Będziesz napędzał dynamo rowerem ? Każda instalacja OZE powoduje mniejsze spalanie węgla a więc po pierwsze mniejsze koszty za prąd dla " elektryków " i zdrowsze powietrze dla wszystkich.
"Inteligent elektryk " nie wie co znaczy zwrot " prosument " i nie wie jakie są zasady jego rozliczania z państwem.
Póki co panM zainwestował po to aby być niezależnym od takich mniej lotnych " elektryków " którym rodzice przykuci do socjalistycznych ideałów nie zdążyli przekazać na czym polega transformacja ustrojowa .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Czekaj tatka latka niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 12:39
Poseł z Bolca zrobi z was stolca
~~prezydęt niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 12:48
Prezydęt Polski nie dopuści tego lewactwa żeby się panoszyło.
~~Prezydent Bożejowic niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 13:09
~~prezydęt napisał(a): Prezydęt Polski nie dopuści tego lewactwa żeby się panoszyło.

I powycina wszystkie wiatraki Simensa a z rozpędu Holendrom też
~~Kobaltowy Grujecznik niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 14:32
Panie M może wiesz ,dlaczego niemiaszki opalają swoje elektrownie
węglem brunatnym i kamiennym?
ekologia?
~~Prezydent Bożejowic niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 14:33
~~Prezydent Bożejowic napisał(a):
Ktoś napisał: ~~prezydęt napisał(a): Prezydęt Polski nie dopuści tego lewactwa żeby się panoszyło.

I powycina wszystkie wiatraki Simensa a z rozpędu Holendrom też

Proszę się nie podszywać pode mnie. To ja jestem Prezydętem Bożejowic! I żadnych wiatraków nie pozwolę stawiać. Wszystkie wiatraki na Kozią Górkę! Tam mają wiatry!
~~Brązowy Dyptam niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 14:50
~~Kobaltowy Grujecznik napisał(a): Panie M może wiesz ,dlaczego niemiaszki opalają swoje elektrownie
węglem brunatnym i kamiennym?
ekologia?

Serio myślisz, że on to ogarnie? :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.