~~elektryk napisał(a): Co wy gadacie!? Jak PanM odetnie się od sieci, to skąd prąd na internety weźmiemy? Ja teraz mam jego czerwcowy prąd, co mu Tauron zajumał.
PanieM, postaw PanM wiatrak jeszcze, bo nam prąd potrzebny. Ja kupię od PanaM po 25gr za 1kWh. 5000 kWh na rok mi potrzeba, czyli ma PanM klienta na 1250 zł!
To jak? Robimy deal?
***********************************************************************************************************************************
1,5 miliona Polaków zainwestowało w instalacje fotowoltaiczne jako prosumenci. To dzięki nim pozostali płacą proporcjonalnie o tyle mniej kar za emisję CO2 . Węgiel , ropa , gaz się skończą niebawem . Co wtedy elektryku ? Będziesz napędzał dynamo rowerem ? Każda instalacja OZE powoduje mniejsze spalanie węgla a więc po pierwsze mniejsze koszty za prąd dla " elektryków " i zdrowsze powietrze dla wszystkich.
"Inteligent elektryk " nie wie co znaczy zwrot " prosument " i nie wie jakie są zasady jego rozliczania z państwem.
Póki co panM zainwestował po to aby być niezależnym od takich mniej lotnych " elektryków " którym rodzice przykuci do socjalistycznych ideałów nie zdążyli przekazać na czym polega transformacja ustrojowa .