PanM napisał(a): TVP jest własnością wszystkich Polaków .
Niedopuszczalnym jest że media publiczne mogły zostać zawłaszczone przez jedną partię.
Prezydent PiS
TVP-PiS
RP-PiS ?
Miejmy nadzieję że od dzisiaj TVP ponownie zostanie przywrócona do dyspozycji wszystkich opcji politycznych. Oraz że stanie się medium demokratycznym , obiektywnym źródłem informacji dla wszystkich słuchaczy. Bez szczucia , insynuacji , propagandy i stygmatyzowania kogokolwiek.
Stanie się telewizją rozrywki , edukacji , kultury i rzetelnej bezstronnej informacji.
TVP realizowała to wszystko o czym piszesz , jedyne co nie pasowało totalnej opozycji dziś koalicji " 13 grudnia " to TVP Info .
Trzaskowski powiedział coś takiego " jak my przejmiemy władzę nie będzie nikt w TVP zadawał im niewygodnych pytań " , to prawda dostawali w programach publicystycznych niewygodne dla nich pytania , uciekali z TVP jak niepyszni obrażając dziennikarzy .
Nikt nie zabraniał totalnym występować w TVP , w dyskusjach z dziennikarzami nie radzili sobie z odpowiedziami ich kłamstwa są w archiwach TVP co dziennikarze wykorzystywali aby obalać ich teorie o " zielonej wyspie " i dobrobycie jaki był za rządu PO-PSL .
Nie znałem Ciebie od tej strony , nie wiedziałem że jesteś zwolennikiem siłowych rozwiązań i przejęcia TVP , Przemku ja nie mam nic przeciwko temu aby to zrobili zgodnie z prawem , jeżeli jest zła ustawa o mediach publicznych jako większość sejmowa niech ją zmienią , oni są od stanowienia prawa a nie uchwał , niech przyjmą uchwałę na mocy której ogłoszą Tuska Carem Polski Ty i Tobie podobni będziecie tym zachwyceni .
Do czego doprowadził Tusk swoją kampanią wyborczą widać w temacie o pośle Szymonie Pogodzie , do czego może doprowadzić rządząc przy pomocy uchwał i dekretów wolę sobie nie wyobrażać .
Dziś przypomniał mi się czas kiedy po włączeniu telewizora dzieci nie mogły oglądać Teleranka , włączyłem telewizor i nie mogłem obejrzeć wiadomości TVP Info .
Wiesz co to jest pluralizm medialny , to mieliśmy przez ostatnie osiem lat , Ty mogłeś wybrać TVN , ja TVP , widzę że Tobie bardziej odpowiadają czasy PRL - jeden jedynie słuszny przekaz .
" Sz. Hołownia o projekcie uchwały dot. mediów publicznych: uchwała nie jest ustawą; jest opinią Sejmu "
"Jeżeli pytacie państwo jaka jest moc tej uchwały, powiedziałem to i powtórzę raz jeszcze - uchwała nie jest ustawą. Uchwała jest opinią Sejmu w jakiejś sprawie. Uchwała jest apelem Sejmu, który Sejm może skierować, natomiast ona nie rodzi takich skutków prawnych jakie rodzą ustawy" - powiedział marszałek Sejmu.
Zwrócił uwagę, że "w tym projekcie jest zawarte zobowiązanie Sejmu do tego, żeby ustawowo uregulować kwestie, które zostały popsute za rządów PiS, jeżeli chodzi o stosunek do mediów publicznych. "
To co się wydarzyło dziś jest bandycką metodą rodem z Białorusi przejęcia TVP i obsadzenia jej swoimi dziennikarzami z Onetu , Wyborczej i TVN .