~~Jurek napisał(a): wojsko podaje, że śledziło tor lotu, zna wysokość przelotu, wie, gdzie się sygnał urwał
~~Jurek napisał(a): Czyli mówicie, że kilka godzin po tym, jak rakieta wleciała w polską przestrzeń powietrzną wiemy, że wleciała, premier rozmawia z szefem MON i generałami, wojsko podaje, że śledziło tor lotu, zna wysokość przelotu, wie, gdzie się sygnał urwał i tam jej szuka, nikt nie udaje głupa „nie wiedziałem, nie powiedziano mi”, a na 13 jest zwołane BBN?
Nie pół roku później, ale tego samego dnia, kilka godzin później?
To oczywisty skandal, tak szybkie powiadomienie opinii publicznej i uruchomienie wszelkich procedur z tym związanych. To takie niezgodne ze standardami PiSu - błyskawiczna reakcja, zamiast wielomiesięcznego "palenia głupa".
~~Bladoczerwona Cynia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jurek napisał(a): Czyli mówicie, że kilka godzin po tym, jak rakieta wleciała w polską przestrzeń powietrzną wiemy, że wleciała, premier rozmawia z szefem MON i generałami, wojsko podaje, że śledziło tor lotu, zna wysokość przelotu, wie, gdzie się sygnał urwał i tam jej szuka, nikt nie udaje głupa „nie wiedziałem, nie powiedziano mi”, a na 13 jest zwołane BBN?
Nie pół roku później, ale tego samego dnia, kilka godzin później?
To oczywisty skandal, tak szybkie powiadomienie opinii publicznej i uruchomienie wszelkich procedur z tym związanych. To takie niezgodne ze standardami PiSu - błyskawiczna reakcja, zamiast wielomiesięcznego "palenia głupa".
To mówisz że wojsko śledziło tor lotu obiektu, znało jego wysokość tylko nie wiedzieli i czekali w co walnie. No to w takiej sytuacji czuję się bezpieczny. Jednak ; tygrysek ; to fachura i wyjadacz wojskowy.
~~idzie nowe napisał(a): Na jakim kanale Wolna Europa leci??
~~Bladoczerwona Cynia napisał(a): Tu nie chodzi o to że coś wleciało. Tu chodzi o to że wówczas zarzucano gdzie jest obrona przed takim czymś, że państwo nie funkcjonuje, że wojsko w rozpadzie źle zarządzane. Teraz raptem wsio w pariadkie. Tak wiemy że wleciało i tak się może zdarzać. Pełna profeska tygryska.