Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Do pierdla z przytupem
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz niezalogowany
17 stycznia 2024r. o 8:23
.
Płacze rzewnie Wąsikowa
W parku, przy akacji,
Bo bez męża w domu zimno,
Nawet w ubikacji.
.
Gdy wychodził, to oznajmił:
Sprawa będzie krótka.
Lecę tam, na wielką lipę,
By odwiedzić Dudka.
.
Chociaż Dudek to jest czubek
I dziwny czlowiek znany,
Nie pozwoli, by ktokolwiek
Zakuł mnie w kajdany.
.
Wyszedł, poszedł i nie wrócił,
Już ze dwa tygodnie.
A ja tu na kalesony
Wciągam trzecie spodnie.
.
Wtem wiadomość od ekipy
Serce na pół dzieli:
Że ściągnęli męża z lipy
I w klatce zamknęli.
.
Ale jak to? On niewinny!
Fakt to wszystkim znany:
Dudek wszak go ułaskawił
Nim został skazany!
.
Że bezprawnie? Nieskutecznie?
O, pierzasty boże!
Ptica tak się przepisami
Przejmować nie może.
.
A tu prawa egzekucja,
Wyrok na dwa latka
Ważniejsza niż absolucja
Jest stalowa klatka.
.
Nagle drzwi się otwierają:
To mąż, cały w pląsach:
Gdyby zarost miał pod dziobem,
To by kręcił wąsa.
.
Czubek Dudek mnie uwolnił,
Chytry jak Lucyfer:
Wszak ktoś musi umieć w domu
Włączyć kaloryfer!
.
pan Grzegorz z lekka przerobił wiersz Tuwima...oto on...;D

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~dobre niezalogowany
17 stycznia 2024r. o 9:41
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): .
Płacze rzewnie Wąsikowa
W parku, przy akacji,
Bo bez męża w domu zimno,
Nawet w ubikacji.
.
Gdy wychodził, to oznajmił:
Sprawa będzie krótka.
Lecę tam, na wielką lipę,
By odwiedzić Dudka.
.
Chociaż Dudek to jest czubek
I dziwny czlowiek znany,
Nie pozwoli, by ktokolwiek
Zakuł mnie w kajdany.
.
Wyszedł, poszedł i nie wrócił,
Już ze dwa tygodnie.
A ja tu na kalesony
Wciągam trzecie spodnie.
.
Wtem wiadomość od ekipy
Serce na pół dzieli:
Że ściągnęli męża z lipy
I w klatce zamknęli.
.
Ale jak to? On niewinny!
Fakt to wszystkim znany:
Dudek wszak go ułaskawił
Nim został skazany!
.
Że bezprawnie? Nieskutecznie?
O, pierzasty boże!
Ptica tak się przepisami
Przejmować nie może.
.
A tu prawa egzekucja,
Wyrok na dwa latka
Ważniejsza niż absolucja
Jest stalowa klatka.
.
Nagle drzwi się otwierają:
To mąż, cały w pląsach:
Gdyby zarost miał pod dziobem,
To by kręcił wąsa.
.
Czubek Dudek mnie uwolnił,
Chytry jak Lucyfer:
Wszak ktoś musi umieć w domu
Włączyć kaloryfer!
.
pan Grzegorz z lekka przerobił wiersz Tuwima...oto on...;DZastosowana autokorekta

cysta prowda !
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz niezalogowany
17 stycznia 2024r. o 9:56
W związku z odpowiedzią Służby Więziennej na moje doniesienia o sposobie wykonywania kary pozbawienia wolności wobec Macieja Wąsika tj:
1. Decyzją dyrektora zdemontowano ze świetlicy 42 calowy telewizor i zainstalowano go w celi (pokoju) Wąsika.
2.Specjalny, trzeci oddziałowy (normalnie jest ich dwóch) na zmiany przebywają w celi z Wąsikiem.
3.W dacie przyjęcia do ZK Wąsik otrzymał paczkę żywnościową (normalny więzień musi na nią czekać nawet 2 tygodnie)
4.Jeden z oddziałowych przekazał do użytku Wąsikowi czajnik przeznaczony do użytku funkcjonariuszy.
5.Wąsik ma odwiedziny każdego dnia (normalny skazaniec 2 razy w miesiącu + ewentualne widzenie jeśli jest ojcem dziecka poniżej 15 roku życia)
6.Skazany wąsik stoi przy aparacie telefonicznym do 5 godzin dziennie (inny skazany może 10 minut raz w tygodniu z wyłączeniem rozmów z adwokatem/pełnomocnikiem) ale i tak technicznie max 60 minut bo paraliżuje to prawo innych osadzonych do telefonu.
Od dzisiaj skazany Wąsik otrzymuje catering z zewnątrz choć przepisy kkw nie przewidują tego w przeciwieństwie do treści art.216§2 kkw.
Na kanwie tych faktów rodzi się pytanie do Dyrektora Generalnego Służby Więziennej na podstawie jakich przepisów prawa skazany Wąsik żyje w więzieniu w takim luksusie.
Z czteroosobowej celi wyniesiono trzy łóżka i skazaniec ma całą celę tylko dla siebie.
wobec Macieja Wąsika
Oświadczam, że zweryfikowałem w/w informacje przed ich opublikowaniem z dwoma funkcjonariuszami ZK w Przytułach Starych, których to informatorów nie ujawnię.Bezpośrednio jednak po mojej publikacji wycofano "zgodę na otrzymywanie pożywienia spoza zakładu karnego" oraz zdemontowano telewizor 42".
UWAGA FUNKCJONARIUSZE SŁUŻĄCY W ZK PRZYTUŁY STARE, (szczególnie Ci którzy krótko służą)
Płacę 100.000 zł (słownie sto tysięcy złotych) przedpłatą za potwierdzenie przed moją kamerą opisywanych przeze mnie faktów.
Uwaga rodziny osób osadzonych w ZK Przytuły Stare wpłacę po 10.000 zł na wypiskę każdej osobie która zadzwoni do mnie z ZK (będzie nagrywana) i z imienia i nazwiska przekaże mi informacje nt. sposobu warunków w jakich odbywał karę Maciej Wąsik do dnia 15.01.2024r.

;D
~~skorn niezalogowany
19 stycznia 2024r. o 2:07
Pisowcy powinni już organizować lotne kółka różańcowe, nie wiadomo pod którym więzieniem trzeba będzie się modlić. Szkoda, że armia nie zamówiła jednak tych polowych ołtarzy…
I tak jak Matka Najświętsza pomogła w Bitwie Warszawskiej 1920, pomoże i teraz. Różaniec to broń o porażajacej sile.
~~Kurwy kradną niezalogowany
19 stycznia 2024r. o 7:32
gdzie już weszły nowe władze. Do tego dochodzi Prokuratura Krajowa. Kwoty idą w dziesiątki, a niekiedy nawet setki milionów złotych. Wciąż jednak niewiadomą pozostaje najpotężniejsze narzędzie, czyli spółki Skarbu Państwa. Tam do zmian dojdzie dopiero w najbliższych tygodniach.
~~To jest kryminał niezalogowany
19 stycznia 2024r. o 7:55
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,30604205,kolejne-miliony-z-funduszu-sprawiedliwosci-oblowili-sie-dziennikarze.html

Ziobro I jego złodziejska klika.
Solidarna Rosja !
~~Van niezalogowany
19 stycznia 2024r. o 17:34
Jest decyzja Adama Bodnara ws. osadzonych Kamińskiego i Wąsika? „Rolą prokuratora generalnego nie jest wypuszczanie przestępców z więzienia, ale łapanie takich osób”.
Szacunek.
~~Jurek niezalogowany
19 stycznia 2024r. o 19:11
Obraz M. Kamińskiego, który wyłania się z dzisiejszych zeznań M. Wypija pozwala postawić tezę, że dwa lata wyroku to dopiero... początek jego wakacji za kratami.
(i nie tylko jego, zresztą).
On jeszcze do tych zasądzonych dwóch lat zatęskni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza