~~Indygowa Truskawka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bolesławianin napisał(a): A wystarczy uchwała miasta i gminy wiejskiej o zakazie palenia opałem stałym z karami w przypadku nie zastosowania się. Jeśli tego nie będzie, to umrzemy szybciej niż nam dane.
że tak spytam ,czym ogrzewasz (palisz)
~~Mykoła napisał(a): Rozmieszczenie czujników w mieście jest ciekawe. Aż trzy w jednym małym trójkącie K.Paryskiej, Brody, Bankowa a każdy pokazuje wartości skrajnie odmienne :)
A w środku mamy budkę strażników którzy pilnujo :)
~~Zielonobiały Mieczyk napisał(a): Kiedyś palono czym popadnie,rynek wokół ratusza był czarny od sadzy, i wszyscy przeżyli , nikt sie nie przejmował pyłem zawieszonym.Parowozy na węgiel też dawały czadu, ale nigdy się pociągi nie spóżniały, chociaż zimą temperatura osiągała -30*C
~~Woskowożółty Szarłat napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonobiały Mieczyk napisał(a): Kiedyś palono czym popadnie,rynek wokół ratusza był czarny od sadzy, i wszyscy przeżyli , nikt sie nie przejmował pyłem zawieszonym.Parowozy na węgiel też dawały czadu, ale nigdy się pociągi nie spóżniały, chociaż zimą temperatura osiągała -30*C
Tak, nikt się nie przejmował, a średnia wieku wynosiła 65 lat ;)