~~Brunatnożółty Kasztanowiec napisał(a): ''Przedstawiciele Komisji – jej przewodniczący, republikanin Joe Wilson i wiceprzewodniczący, demokrata Steve Cohen, w liście skierowanym do prezydenta Joe Bidena proszą go o "o przyznanie Polsce upoważnienia do przechwytywania i neutralizowania rakiet nad Ukrainą, w szczególności tych, które grożą naruszeniem polskiej przestrzeni powietrznej”.''
ot kur....a ''gołąbki pokoju'' ...
jednym czegoś zabraniają innym chcą rozdawać ''upoważnienia''...
a ja podsumowując to piszę takim tak- fuck off
''Wniosek opiera się na naciskach Polski na wykorzystanie tarcz obrony powietrznej i ewentualne ich rozszerzenie, co chroniłoby jej niebo przed rosyjskimi rakietami, ale także pomagało Ukrainie w jej obronie – taką propozycje złożył we wrześniu minister spraw zagranicznych RP Radosław Sikorski w wywiadzie dla „Financial Times”.
Sikorski powiedział wówczas, że Warszawa ma obowiązek zapewnić bezpieczeństwo swoim obywatelom, niezależnie od obaw, że przechwytywanie nad terytorium Ukrainy może wciągnąć sojusz atlantycki w wojnę Rosji z Ukrainą. - To nasz własny, konstytucyjny obowiązek – mówił minister.''
Radzio nie pierd...l....
ty chłopie nie wiesz co mówisz...ty pajacu nie zdajesz sobie sprawy czym to grozi milionom Polaków?...ty spieprzysz do ''łoszingtona'' ale Polacy tu zostaną ...
ty wręcz dążysz do tego by wielu z nich zostało pod ziemią...
''To nasz własny, konstytucyjny obowiązek ''
...co ty pierd...sz pajacu?....gdzie w Konstytucji jest zapis o tym by bronić innego państwa narażając na odwet własny kraj i własnych obywateli ?
a znasz dupku zapis KK o tym kto działa na szkodę państwa i jego obywateli czemu wówczas podlega?
''Dmytro Kułeba chce, by polskie samoloty strącały cele nad Ukrainą''
a wiesz czego ja chcę pajacu?
abyście jak najszybciej tą wojnę przegrali...wtedy wasi obywatele wreszcie będą mieli względny spokój ...przynajmniej na jakiś czas...
~~Pytanie11 napisał(a): Wytłumaczysz tą zdradę czy lecisz narracją z wiadomej stacji? Wiesz tak bez zastanowienia?
~~Krakusowy Brązosz napisał(a): Nie................. starczy:)