Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Kupuj Polskie u Polaka

11445
PanM
15 stycznia 2024r. o 15:45
Jednym z popularnych tu tematów jest narzekanie na Niemcy i Unię. Narzekacze nie zastanawiają się skąd u naszych sąsiadów bierze się wyższy poziom życia zwykłych obywateli. Niewielu pojmuje jakie mechanizmy gospodarcze obowiązują w Niemczech i jak tam dba się o prywatnego przedsiębiorcę.
Dam jeden przykład ;
Koncern motoryzacyjny VW -- To w pełni zmechanizowany proces produkcyjny . Jednak wytwarzanie drobnych elementów , wszystkich jakie można wytworzyć w małych firmach powierza się zwykłym ludziom . Firmom rozsianym niemal po całych Niemczech.
Niemcy są mistrzami w produkcji niezliczonej masy gadżetów pomagających codzienne czynności . Na przykład takich jak otwieracz do jajek gotowanych , itp.

Dopisane 15.01.2024r. o godz. 15:45:

Jeśli Polak chce być zamożniejszy musi ponad wszystko zadbać aby bogacił się też inny Polak.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Teo niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 15:55
Mało przekonywujące, bo wszystkie większe firmy w Polsce są w obcych rękach, oczywiście dzięki euroentuzjastom i ich kolesiom. Wszystko co polskie sprzedali, rozdali, przehandlowali, rozkradli. W większości to PSL, SLD, PO.
Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego, ale za jedno mogę go pochwalić, za to, że zlikwidował ministerstwo prywatyzacji polskich przedsiębiorstw. W innym przypadku to KGHM i inne firmy kopalniane byłyby już niemieckie.
~~Jasnopomarańczowy Śnieżnik niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 16:02
~~Teo napisał(a): Mało przekonywujące, bo wszystkie większe firmy w Polsce są w obcych rękach, oczywiście dzięki euroentuzjastom i ich kolesiom. Wszystko co polskie sprzedali, rozdali, przehandlowali, rozkradli. W większości to PSL, SLD, PO.
Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego, ale za jedno mogę go pochwalić, za to, że zlikwidował ministerstwo prywatyzacji polskich przedsiębiorstw. W innym przypadku to KGHM i inne firmy kopalniane byłyby już niemieckie.

Pozdrawia cie Rafineria Gdańska
11445
PanM
15 stycznia 2024r. o 16:17
~~Teo napisał(a): Mało przekonywujące, bo wszystkie większe firmy w Polsce są w obcych rękach, oczywiście dzięki euroentuzjastom i ich kolesiom. Wszystko co polskie sprzedali, rozdali, przehandlowali, rozkradli. W większości to PSL, SLD, PO.

*********************************************************************************************************************************
A co osoba sądzi o inwestycjach rządu w przemysł zbrojeniowy Korei zamiast w Polski ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Butelkowy Kokornak niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 16:34
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Teo napisał(a): Mało przekonywujące, bo wszystkie większe firmy w Polsce są w obcych rękach, oczywiście dzięki euroentuzjastom i ich kolesiom. Wszystko co polskie sprzedali, rozdali, przehandlowali, rozkradli. W większości to PSL, SLD, PO.

*********************************************************************************************************************************
A co osoba sądzi o inwestycjach rządu w przemysł zbrojeniowy Korei zamiast w Polski ?

O oddaaniu Lotosu za czapkę śliwek to już Teo nie wspomniał, o wyciętych lasach i sprzedaży też nie, o zamykaniu kopalń by od Putina sprowadzać miliony ton węgla też u niego cisza :) kryptoPISiorek z TEo jest :)
~~Cała prawda niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 17:32
Polacy to narzekacze , pieniacze i roszczeniowcy , czy jakoś tak. Polak ukraść i kombinować tak ale uczciwie pracować nie.
~~ niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 18:14
~~Cała prawda napisał(a): Polacy to narzekacze , pieniacze i roszczeniowcy , czy jakoś tak. Polak ukraść i kombinować tak ale uczciwie pracować nie.

Ty narzekaczu, pieniaczu , roszczeniowcu , złodzieju i kombinatorze, dlaczego uczciwie nie pracujesz??
Chyba , że nie jesteś Polakiem!!:D
~~Won niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 18:17
~~ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Cała prawda napisał(a): Polacy to narzekacze , pieniacze i roszczeniowcy , czy jakoś tak. Polak ukraść i kombinować tak ale uczciwie pracować nie.

Ty narzekaczu, pieniaczu , roszczeniowcu , złodzieju i kombinatorze, dlaczego uczciwie nie pracujesz??
Chyba , że nie jesteś Polakiem!!:D

Won do szwaba lewacki pomiocie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Manilift zaprasza