Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Roman odpowie na pytania Bolecnautów
~~Robert niezalogowany
14 lutego 2024r. o 19:27
Panie prezydencie prosimy Pana żeby można było wykupić na własność ogródki działkowe które są przy ulicy Dolne Młyny. Prosimy Pana niech pan coś zdziała w tym kierunku tym bardziej że wie pan jak ludzie chcą wykupić swoje ogródki tym bardziej że kiedyś pan tam mieszkał.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~JM niezalogowany
14 lutego 2024r. o 19:35
Istnieją plany zwalczania zanieczyszczenia powietrza w Bolesławcu? Szczególnie w okresie jesienno- zimowym czuć okropny smród z kominów budynków mieszkalnych. Straz miejska po godzinie 18.00 nie interweniuje. Może zakup drona do badania jakości powietrza rozwiąże sytuację? We Wrocławiu pomysł się sprawdził. Ludzie, którzy palili śmieciami byli karani.
~~Jasnożółta Diaskia niezalogowany
14 lutego 2024r. o 19:36
Dlaczego pan i pana radni podnieśliście nam przedsiębiorcom podatki na 2024 rok? Z czego mamy dać ludziom na pensje?
~~Ołowiana Godecja niezalogowany
14 lutego 2024r. o 19:37
Dlaczego pan Piotr Roman chce zamykać do więzienia swoich przeciwników
politycznych
~~Trudne pytanie niezalogowany
14 lutego 2024r. o 19:39
~~Trudne pytanie napisał(a): 13,5 MILIONA ZŁOTYCH pan prezydent podarował firmie Rhenus jako zwolnienie z podatku.
Czy pan prezydent wie że firma Rhenus na terenie Rosji się rozwija głównie dzięki handlowi chemią i materiałami wybuchowymi. ( Mogą podać linki )
Jaki jest sens wpierać firmę która zatrudnia 80% obcokrajowców w tym ruskich zamiast bolesławian .

Czy pan prezydent przyjrzy się tej firmie bo z gruntem też nie jest wszystko poprawnie.

I jeszcze panie prezydencie JA JUŻ ZAPŁACIŁEM PODATEK OD NIERUCHOMOŚCI I GRUNTÓW - na żadne zwolnienie czy ulgę nie mogę liczyć.
~~Ja niezalogowany
14 lutego 2024r. o 20:36
Stoję sobie sama, obok Lewiatana,
Od nowości nie świecę, jestem zapomniana,
Co noc żal ściska ze sąsiadki świecą,
A mieszkańcy pytają kiedy cię zaświecą.
Po sąsiedzku trzech radnych mija mnie codziennie,
Lubią tylko brać dietę, nic więcej nie będzie.
Nie lepsi urzędnicy, którzy tu mieszkają,
Mogli by to zgłosić, ale olewają.
Ponoć to osiedle naszego prezydenta,
Ale on swoich teraz już nie pamięta.
Sąsiadki się dziwą, że mnie włączają,
Chyba z oszczędności, kabla mi nie dają.
Tak smutno stać ciemną na tym padole,
Jak mnie pojutrze nie włączą, to chyba spier..ole.

Czy z związku z powyższym, czyli nie wywiązania się przez wykonawcę z umowy kompleksowej wymiany oświetlenia, rozpoczęta została procedura wypłaty gwarancji, zabezpieczonej w banku wykonawcy? Kto ze strony UM nadzorował tą inwestycje i jaką otrzymał nagrodę za nadzór? Dlaczego na ulicy Staszica nie wymieniono starych, sypiących się, betonowych słupów na których są latarnie?
~~Hihihuhaa niezalogowany
14 lutego 2024r. o 20:49
~~Ja napisał(a): Stoję sobie sama, obok Lewiatana,
Od nowości nie świecę, jestem zapomniana,
Co noc żal ściska ze sąsiadki świecą,
A mieszkańcy pytają kiedy cię zaświecą.
Po sąsiedzku trzech radnych mija mnie codziennie,
Lubią tylko brać dietę, nic więcej nie będzie.
Nie lepsi urzędnicy, którzy tu mieszkają,
Mogli by to zgłosić, ale olewają.
Ponoć to osiedle naszego prezydenta,
Ale on swoich teraz już nie pamięta.
Sąsiadki się dziwą, że mnie włączają,
Chyba z oszczędności, kabla mi nie dają.
Tak smutno stać ciemną na tym padole,
Jak mnie pojutrze nie włączą, to chyba spier..ole.

Czy z związku z powyższym, czyli nie wywiązania się przez wykonawcę z umowy kompleksowej wymiany oświetlenia, rozpoczęta została procedura wypłaty gwarancji, zabezpieczonej w banku wykonawcy? Kto ze strony UM nadzorował tą inwestycje i jaką otrzymał nagrodę za nadzór? Dlaczego na ulicy Staszica nie wymieniono starych, sypiących się, betonowych słupów na których są latarnie?
super
~~Gosc niezalogowany
14 lutego 2024r. o 20:52
Czy to prawda że na ul. Staroszkolnej i Orlej był obóz i dlaczego w tym miejscu powstała galeria...? - nie kumam tego
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza