Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Roman odpowie na pytania Bolecnautów
~~Czarnofioletowa Begonia niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:05
~~Hihihuhaa napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ja napisał(a): Stoję sobie sama, obok Lewiatana,
Od nowości nie świecę, jestem zapomniana,
Co noc żal ściska ze sąsiadki świecą,
A mieszkańcy pytają kiedy cię zaświecą.
Po sąsiedzku trzech radnych mija mnie codziennie,
Lubią tylko brać dietę, nic więcej nie będzie.
Nie lepsi urzędnicy, którzy tu mieszkają,
Mogli by to zgłosić, ale olewają.
Ponoć to osiedle naszego prezydenta,
Ale on swoich teraz już nie pamięta.
Sąsiadki się dziwą, że mnie włączają,
Chyba z oszczędności, kabla mi nie dają.
Tak smutno stać ciemną na tym padole,
Jak mnie pojutrze nie włączą, to chyba spier..ole.

Czy z związku z powyższym, czyli nie wywiązania się przez wykonawcę z umowy kompleksowej wymiany oświetlenia, rozpoczęta została procedura wypłaty gwarancji, zabezpieczonej w banku wykonawcy? Kto ze strony UM nadzorował tą inwestycje i jaką otrzymał nagrodę za nadzór? Dlaczego na ulicy Staszica nie wymieniono starych, sypiących się, betonowych słupów na których są latarnie?
super

Na Zgorzeleckiej również.Polecą tłuste głowy? Czy sam Prezio poda się do dymisji?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Wojciech niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:07
Panie prezydencie .
Bolesławiec teoretycznie miasto monitorowane .
Teoretycznie dlatego, że niejednokrotnie widzimy ,że jakość nagrań jest tragiczna . Czy jest w planach poprawić jakość nagrań .
Oczywiście jestem zwolennikiem monitoringu gdyż uważam, że jak człowiek nie na nic do ukrycia to nie widzi w tym problemu .
~~Tabaczkowy Omieg niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:11
PanM napisał(a): 1/ -Jakie korzyści odnieśli mieszkańcy Bolesławca ze sprzedaży przez UM działek budowlanych deweloperom ? / istnieją inne formy rozdziału działek budowlanych niż sprzedaż komercyjna . np wycena kosztów poniesionych przez UM i losowanie /
2/ - Dlaczego miejsce na pochówek w kolumbarium jest tak drogie ?
3/ - Bogacenie się mieszkańców związane jest ze wzrostem ilości prywatnych samochodów .Dlaczego zatem miasto miast maksymalnie ułatwić parkowanie i komunikację poprzez budowę rond , pasów wyjazdowych i nowych miejsc parkingowych poszło jedynie w kierunku ograniczeń ruchu i fiskalizację / parkometry./?
4/ - Czy władze miasta rozważają prywatyzacje żłobków i przedszkoli a przy tym inna formę ich dofinansowania .?
5/ - Kiedy władze miasta oddadzą / sprywatyzują / do dyspozycji mieszkańców telewizję lokalną Azart-Sat i odejdą od finansowania szczujni " Istotne Informacje "?
6/ - Kiedy władze miasta sprywatyzują Zakłady Ceramiczne Bolesławiec ? / oraz inne spółki miejskie /?

Ad6. ZC BOLESŁAWIEC nie są spółką miejską i nie podlegają prezydentowi.
~~Tyyyy niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:31
PANIE PREZYDENCIE DLACZEGO W NOWYM MUZELOM W POMIESZCZENIACH PRZEZ CALA NOC SWIECI ŚWIATŁO? CZY PAN PŁACI Z WŁASNEJ KIESZENI? DLACZEGO STRAZ MIEJSKA PRACUJE DO GODZ.18:00? CZYŻBY PO GODZ.18 NIE MA WYKROCZEN.?!!!!!
~~Max niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:43
Jeśli nie ma pan wiedzy w dziedzinie architektury i urbanistyki, dlaczego podejmuje pan decyzje samodzielnie niszcząc ład architektoniczny w mieście? Czy uważa pan, że powstające przy ul. Zwycięstwa budynki pasują do charakteru dzielnicy? Czy nie prościej było na tej działce wybudować nową przychodnię (przekazać ją powiatowi) zamiast wynajmować na przychodnię budynek po sklepie?
~~Jasnofioletowy Czosnaczek niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:44
Czy Pan z dr Barczykim zabiegał poprzez znajomość z wojewoda o decyzję powstania szpitala Covidowego w Bolesławcu..???
~~Ołowiana Godecja niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:45
Czy pana Romana przesłuchował niezależny Prokurator ?
~~Pawi Sadziec niezalogowany
14 lutego 2024r. o 21:46
kto zarobił na placu przy Zgorzeleckiej ? ...kto jeszcze zarobi bo chyba są na to plany skoro ten ''strup'' nadal szpeci swoim wyglądem...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy