Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

100 konkretów na 100 dni

~~ niezalogowany
25 października 2024r. o 10:42
Nie ma kasy i chęci pomocy dla powodzian więc znaleźli tematy zastępcze, związki itp.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieskawozielony Lilak niezalogowany
25 października 2024r. o 10:59
zaraz ,zaraz...to że teraz są jakieś problemy jak widzę to jedno ale...
jak to jest że dom ubezpieczony na milion złotych ,kompletnie zdewastowany PZU ''wycenia '' na 80 tysięcy?

PZU TO CZYJA FIRMA? ...PRYWATNA?
~~ Sopot na molo niezalogowany
25 października 2024r. o 11:18
W ciągu roku dwukrotnie wzrósł import nawozów z Rosji i Białorusi do Polski - alarmują przedstawiciele branży nawozowej. W sierpniu minister rolnictwa Czesław Siekierski zapowiedział zmiany w prawie, które miałyby pomóc rodzimym producentom.
25 października 2024r. o 11:23
podobnie jest z ropą ,gazem czy stalą ...
tylko o tym dzisiaj cicho sza...

dzisiaj sporo zachodnich firm wraca na rynek rosyjski...są też i polskie...;D
ale i o tym cicho sza bo jeszcze się ktoś dowie ...;D
25 października 2024r. o 11:29
Długi czas wpajano przekonanie, że najzamożniejsze państwa to te, które stworzyły G7. „Siódemkę” tworzą USA, Kanada, Niemcy Japonia, Francja, Włochy i Wielka Brytania. Dziś nie mają one dawnej świetności, choć trudno im przyznać się do tego. Znaczącymi były jednak w przeszłości, ale do jej zaniku doszło gdy kluczową pozycję zajęły Stany Zjednoczone od zakończenia II wojny światowej. Bieżące fakty wskazują, że od 2020 roku kraje BRICS przejęły wiodącą pozycję. Tylko pięć pierwszych państw członkowskich BRICS wielkością swego PKB, czyli wartością usług i produkcji towarowej osiągnęły wynik przewyższający cały układ G7. Nastąpił więc punkt przełomowy dla gospodarki światowej, której dynamiczne centrum gospodarcze przeniesione zostało do Azji. Już nie Zachód – Europa ze Stanami Zjednoczonymi i ich sojusznicy odgrywają rolę dominującą. Model kapitału brytyjskiego przetoczył się przez Europę, trafił do Azji i Ameryki Południowej.''

''Statystyka za rok 2024 obrazuje, że IMF – (Międzynarodowy Fundusz Walutowy, wytwór amerykański, jak i G7), kształtujący politykę monetarną na świecie odnotowuje takie oto tendencje PKB: w USA wzrost wyniósł 2,8%, w Niemczech – 0% (recesja), w Japonii – minimalnie powyżej 0 jak reszta członków G7.

Afryka Południowa plasuje się jak Japonia na bardzo niskim poziomie wzrostu. Brazylia – 2,8%, ale Rosja, będąc w stanie wojny, osiągnęła wzrost 3.9%, Chiny – 4,8%, zaś Indie – 7%, stając się liderem regionu.''

''wolne media''

trzeba czytać i myśleć a nie dać się bezrefleksyjnie ''dymać'' ...''elytom''...;D
~~Hańba wam na wieki niezalogowany
25 października 2024r. o 11:32
To, o czym dowiadujemy się o podkomisji Macierewicza, jak i o nim samym, nie było czymś obcym i niewiadomym lokatorowi spałacu, który kolejny raz dewastując i kompromitując urząd prezydenta RP, 23 września 2022 Duda nadał mu Order Orła Białego.

Gdyby nie koalicja 15X i jej rządy, to do dziś Macierewicz korzystałby z luksusów jakie mu na co dzień zapewniała słusznie miniona złodziejska i oszukańcza antypolska władza.
~~Hans niezalogowany
25 października 2024r. o 12:34
~~Niebieskawozielony Lilak napisał(a): ''wolne media''

Kolejny raz mnie zaskoczyłeś....nie myślałem że czytasz "prawicowe " strony.....
Jak tak dalej pójdzie może trafisz na tekst który uświadomi Tobie że socjalizm europejski zmierza w kierunku komunizmu...
25 października 2024r. o 13:13
czytam wszystko co uznam za wartościowe...
a ''wolne media'' od lat...
jestem tam zarejestrowany ,popisuję od czasu do czasu...podobnie jak na Racjonaliście...
socjalizm ,komunizm...prawicowość ,lewicowość ...

po co mi to głębiej starać się to zrozumieć?
politycznie mnie kiedyś ''dymali '' zarówno komuniści jak i socjaliści...;D
w pewnym momencie przestało mi się to ''podobać''...;D

oczywiście -co przecież nie jest a przynajmniej nie powinno nikogo dziwić -mam jakieś tam swoje polityczne sympatie ale jest tu ktokolwiek kto takich nie ma?

kwestią zasadniczą jest to czy potrafi się ocenić błędy tych swoich ''sympatii'' ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.