Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

100 konkretów na 100 dni

14240
M21W2
9 lutego 2025r. o 12:17
Pieniądze podatników mają trafić do budżetu a nie zostać w ich kieszeniach .
60 tyś kwoty wolnej to było przejęzyczenie Tuska .

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:01:

~~Mahoniowa Sasanka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ napisał(a): To w końcu przegłosowali kwotę wolną 60 000 ? Projekt był założony w sejmie i poddany pod glosowanie a to jak wiadomo konkret niesiony na sztandarach!

Wymień choćby jedną korzyść?

Twoje pieniądze w Twojej kieszeni .

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:09:

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:14:

Koalicja Obywatelska złożyła w Sejmie wniosek o odrzucenie projektu Konfederacji, który zakłada podniesienie kwoty wolnej od podatku do 60 tys. zł.

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:15:

Projekt Konfederacji zyskał poparcie posłów PiS i Republikanów, natomiast sprzeciw wyraził klub Polska 2050-Trzecia Droga.

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:17:

Głosowanie nad odrzuceniem projektu w pierwszym czytaniu zaplanowano na 20 i 21 lutego.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~do sekciarzy niezalogowany
9 lutego 2025r. o 12:24
M21W2 napisał(a): Pieniądze podatników mają trafić do budżetu a nie zostać w ich kieszeniach .
60 tyś kwoty wolnej to było przejęzyczenie Tuska .Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:01:
Ktoś napisał: ~~Mahoniowa Sasanka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ napisał(a): To w końcu przegłosowali kwotę wolną 60 000 ? Projekt był założony w sejmie i poddany pod glosowanie a to jak wiadomo konkret niesiony na sztandarach!

Twoje pieniądze w Twojej kieszeni .Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:09:

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:14:

Koalicja Obywatelska złożyła w Sejmie wniosek o odrzucenie projektu Konfederacji, który zakłada podniesienie kwoty wolnej od podatku do 60 tys. zł. Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:15:Projekt Konfederacji zyskał poparcie posłów PiS i Republikanów, natomiast sprzeciw wyraził klub Polska 2050-Trzecia Droga.Dopisane 09.02.2025r. o godz. 12:17:Głosowanie nad odrzuceniem projektu w pierwszym czytaniu zaplanowano na 20 i 21 lutego.

Gdyby nie zrujnowanie finansów Państwa przez 8 lat nierządów na kredyt i konieczność spłacania rachunków ,, picia na zeszyt " to może byłoby stać na wyższą kwotę wolną. A teraz musimy spłacać plusy na kredyt, zdaje się że tylko w tym roku spłacamy 100 mld zł..
~~ niezalogowany
9 lutego 2025r. o 13:12
~~Mahoniowa Sasanka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ napisał(a): To w końcu przegłosowali kwotę wolną 60 000 ? Projekt był założony w sejmie i poddany pod glosowanie a to jak wiadomo konkret niesiony na sztandarach!

Skoro to był jeden ze 100 konkretów to Tusk musiał widzieć korzyści czyż nie ? Jak to teraz tłumaczą ?
14240
M21W2
9 lutego 2025r. o 13:27
~~do sekciarzy napisał(a): Gdyby nie zrujnowanie finansów Państwa przez 8 lat nierządów na kredyt i konieczność spłacania rachunków ,, picia na zeszyt " to może byłoby stać na wyższą kwotę wolną. A teraz musimy spłacać plusy na kredyt, zdaje się że tylko w tym roku spłacamy 100 mld zł..

Powtarzasz tępą propagandę o 500 + , za rządów PiS było to złodziejstwo , obecnie 800 + nie jest złodziejstwem tylko jak to powiedział Tusk jest sukcesem jego rządu a 500 + było projektem Kopacz tylko nie zdążyła tego wdrożyć , przejął jej projekt PiS .

"– Nie dajcie się wmanewrować tym, którzy usiłują nie po raz pierwszy wmówić Polakom, że jak jestem premierem, to znaczy że coś zabiorę. Ja już lata temu powiedziałem, kiedy zostałem szefem PO, po powrocie mówiłem, że nic co dane, nie zostanie odebrane. Co więcej, 500+ zamieniło się w 800+. To było wspólne głosowanie Sejmu, ale to nasz rząd wziął na siebie słodki ciężar" .

Deficyt budżetowy 2024 - 240,3 mld zł . W projekcie PiS - 165 mld .
Deficyt budżetowy 2025 - 289 mld zł
Razem 529 ,3 mld jest to znacznie większy deficyt niż przez osiem lat rządu PiS .
Aż strach pomyśleć co będzie jak koalicja 13 grudnia będzie rządziła przez całą kadencję .

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 13:27:

Dla porównania ;
Deficyt - 2021 - 28,7 mld , 2022 - 29,9 mld , 2023 - 65 mld .
~~Pytanie 4 niezalogowany
9 lutego 2025r. o 13:32
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~do sekciarzy napisał(a): Gdyby nie zrujnowanie finansów Państwa przez 8 lat nierządów na kredyt i konieczność spłacania rachunków ,, picia na zeszyt " to może byłoby stać na wyższą kwotę wolną. A teraz musimy spłacać plusy na kredyt, zdaje się że tylko w tym roku spłacamy 100 mld zł..

Powtarzasz tępą propagandę o 500 + , za rządów PiS było to złodziejstwo , obecnie 800 + nie jest złodziejstwem tylko jak to powiedział Tusk jest sukcesem jego rządu a 500 + było projektem Kopacz tylko nie zdążyła tego wdrożyć , przejął jej projekt PiS .

"– Nie dajcie się wmanewrować tym, którzy usiłują nie po raz pierwszy wmówić Polakom, że jak jestem premierem, to znaczy że coś zabiorę. Ja już lata temu powiedziałem, kiedy zostałem szefem PO, po powrocie mówiłem, że nic co dane, nie zostanie odebrane. Co więcej, 500+ zamieniło się w 800+. To było wspólne głosowanie Sejmu, ale to nasz rząd wziął na siebie słodki ciężar" .

Deficyt budżetowy 2024 - 240,3 mld zł . W projekcie PiS - 165 mld .
Deficyt budżetowy 2025 - 289 mld zł
Razem 529 ,3 mld jest to znacznie większy deficyt niż przez osiem lat rządu PiS .
Aż strach pomyśleć co będzie jak koalicja 13 grudnia będzie rządziła przez całą kadencję .Dopisane 09.02.2025r. o godz. 13:27:Dla porównania ;
Deficyt - 2021 - 28,7 mld , 2022 - 29,9 mld , 2023 - 65 mld .

A na ile zadłóżyliście Polskę, 2 bln, ha ? Ty to spłacisz i kiedy?
~~Ciemnopiwna Kolkwicja niezalogowany
9 lutego 2025r. o 13:51
M21W2 napisał(a): Januszku nie ta płaczka tylko ten płaczek któremu na imię Janusz. Dopisane 09.02.2025r. o godz. 11:39:
Ktoś napisał: ~~Ciemnopiwna Kolkwicja napisał(a): odpowiedziałeś??????
-czy udostępniałeś tu moje dane osobowe?
-po co chciałeś od swojego fałszywego koleżki moje dane a które on ci ''własnoręcznie napisał''?

odpowiedz...

Odpowiedziałem ci na pierwszym spotkaniu , jak zawodzie ciebie pamięć to powtórzę po raz drugi osobiście. Jedno ci odpowiem, nie po to aby ciebie polecać jako "fachowca" od remontów . Wniosek wyciągnij sam, o ile potrafisz w co wątpię. Bełkot to twoje ulubione odpowiedzi.

zachowujesz się jak ostatni frajer bez ''jaj'' co zresztą mnie nie dziwi...
co mi niby odpowiedziałeś?...co stoi teraz na przeszkodzie abyś skoro już coś ponoć odpowiedziałeś teraz mi powtórzyć?
dlatego wprost ci piszę że łżesz...
pieprzysz manipulancie bzdury ...''osobiście''?...by później poprzekręcać moje słowa jak to masz zapisane w swojej łgarskiej naturze?
pajacu- tutaj jawnie publikowałeś moje dane a teraz tchórzu nie potrafisz się otwarcie do tego przyznać?

polecać to ty sobie możesz listy polecone ...
ja ci mogę polecić wizytę u psychoterapeuty chociaż w twoim przypadku rozłoży bezradnie ręce...;D
14240
M21W2
9 lutego 2025r. o 14:08
~~Pytanie 4 napisał(a): A na ile zadłóżyliście Polskę, 2 bln, ha ? Ty to spłacisz i kiedy?

Pisać każdy może , z udowodnieniem znacznie gorzej .
Dług publiczny Polski w roku 2015 ok.-960 mld - 2023 - bln 498 mld - wzrost za PiS - 538 mld .
Przypomnę deficyt za dwa lata rządu koalicji 13 grudnia 529 mld da nam na koniec tego roku ponad 2 bln .
Jedna czwarta tego długu przypada na dwa lata rządu Tuska obecnie i ok . 400 mld za lata 2007- 2015 .
Prawie połowa długu publicznego za rządów Tuska , jak dodamy do tego 150 mld z OFE będzie pełny obraz
do czego doprowadziły rządy liberałów i postkomunistów .

Dopisane 09.02.2025r. o godz. 14:08:

~~Ciemnopiwna Kolkwicja napisał(a): pajacu- tutaj jawnie publikowałeś moje dane a teraz tchórzu nie potrafisz się otwarcie do tego przyznać?

" Co grozi za fałszywe oskarżenie? Osoba, która fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie czynów zabronionych bądź przewinienia dyscyplinarnego, zgodnie z artykułem 234 k.k. podlega karze grzywny bądź ograniczenia lub pozbawienia wolności do lat 2."

Bełkot pozostawię bez komentarza , pyskówki to twoja specjalność .

~~ niezalogowany
9 lutego 2025r. o 14:08
Dlaczego nie odpowiadasz Janowi? Strach że sam przyznasz że jesteś kłamcą?
Cienias jesteś
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.