Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gmina Gromadka

~~w 10tkę niezalogowany
14 marca 2025r. o 17:03
~~Żółtawozielony Bukszpan napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Grażyna napisał(a): Policja z posterunku w Gromadce już dawno powinna uporać się z pijaczkami i ćpunami w naszej gminie. Znają teren i wiedzą co , gdzie i kto .

Jeżeli właściciel terenu nie wnosi zastrzeżeń i nie ma skarg to co się czepiacie?
Na stacji STW sprzedawany jest alkohol i płacą za to akcyzę do Gminy więc w interesie sprzedawcy jest żeby ludzie kupowali jak najwięcej. To gmina która bierze pieniądze za śmieci i akcyzę zobowiązana jest wysłać co jakiś czas swoich pracowników i posprzątać teren, dotyczy to również poboczy, bo cały odcinek od stacji paliw do DINO usłany jest butelkami po setkowcach.
Ko to ma zbierać, dzieci szkolne na wiosnę?
Do pracy obiboki!!!

Sam zakładaj żółtą kamizelkę i sprzątaj ,jak nasyfiłeś
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Mlecznoróżowa Ostróżka niezalogowany
14 marca 2025r. o 18:32
~~Żółtawozielony Bukszpan napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Pozłocisty Ambrowiec napisał(a): Wójt Nicnieumiem znowu chowa głowę w piasek, ale dobrze wie gdzie w Gromadce sprzedają narkotyki. Jako rodzic rządam działań w tej sprawie. Pan radny z naszego rejonu może zainteresuje się placem za STW z chmarą narkomanów i pijaczków.

Który radny? Na 11 listopada macie słupa a nie radnego.

Dziwne że to to dostało 70 głosów i chce kierować gminą co ma ponad 5000 luda. Niech ktoś mu powie że popelinę odstawia.
~~Różowa Cykoria niezalogowany
14 marca 2025r. o 23:08
~~w 10tkę napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółtawozielony Bukszpan napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Grażyna napisał(a): Policja z posterunku w Gromadce już dawno powinna uporać się z pijaczkami i ćpunami w naszej gminie. Znają teren i wiedzą co , gdzie i kto .

Jeżeli właściciel terenu nie wnosi zastrzeżeń i nie ma skarg to co się czepiacie?
Na stacji STW sprzedawany jest alkohol i płacą za to akcyzę do Gminy więc w interesie sprzedawcy jest żeby ludzie kupowali jak najwięcej. To gmina która bierze pieniądze za śmieci i akcyzę zobowiązana jest wysłać co jakiś czas swoich pracowników i posprzątać teren, dotyczy to również poboczy, bo cały odcinek od stacji paliw do DINO usłany jest butelkami po setkowcach.
Do pracy obiboki!!!

Gdzie napisałem, że to ja nasyfiłem?
Napisałem kto bierze za to pieniądze i kto ma sprzątać, nierobie.
Jeżeli ja biorę za coś pieniądze to staram się na nie zapracować, jak jest mało takich pracowników w gminie to zatrudnijcie więcej.
~~Lawendowa Runianka niezalogowany
15 marca 2025r. o 7:52
Aby odwołać wójta gminy w drodze referendum, należy przejść przez kilka etapów zgodnie z ustawą o referendum lokalnym oraz Kodeksem wyborczym. Oto procedura:

1. Inicjatywa referendum

Referendum może zostać zainicjowane przez mieszkańców gminy lub radę gminy.

Inicjatywa obywatelska wymaga zebrania podpisów co najmniej 10% uprawnionych do głosowania mieszkańców gminy.

2. Komitet referendalny

Mieszkańcy powołują komitet referendalny, który zgłasza inicjatywę do komisarza wyborczego.

Komisarz sprawdza zgodność formalną i wydaje zgodę na zbieranie podpisów.

3. Zbieranie podpisów

W ciągu 60 dni komitet musi zebrać wymaganą liczbę podpisów popierających referendum.

Po zebraniu podpisów są one składane do komisarza wyborczego, który sprawdza ich poprawność.

4. Zarządzenie referendum

Jeśli wniosek spełnia wszystkie wymogi, komisarz wyborczy ogłasza termin referendum, które musi odbyć się w ciągu 50 dni od jego ogłoszenia.

5. Przeprowadzenie referendum

Referendum jest ważne, jeśli weźmie w nim udział co najmniej 3/5 liczby osób, które brały udział w wyborze wójta.

Wójt zostaje odwołany, jeśli większość głosujących opowie się za jego odwołaniem.

6. Skutki referendum

Jeśli referendum jest ważne i skuteczne, wójt traci mandat, a premier wyznacza komisarza do czasu nowych wyborów.

Jeśli referendum okaże się nieważne, przez kolejny rok nie można organizować kolejnego głosowania w tej sprawie.
~~Hydrant piwny niezalogowany
15 marca 2025r. o 9:45
~~Różowa Cykoria napisał(a):
Ktoś napisał: ~~w 10tkę napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtawozielony Bukszpan napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Grażyna napisał(a): Policja z posterunku w Gromadce już dawno powinna uporać się z pijaczkami i ćpunami w naszej gminie. Znają teren i wiedzą co , gdzie i kto .

Do pracy obiboki!!!

Gdzie napisałem, że to ja nasyfiłem?
Napisałem kto bierze za to pieniądze i kto ma sprzątać, nierobie.
Jeżeli ja biorę za coś pieniądze to staram się na nie zapracować, jak jest mało takich pracowników w gminie to zatrudnijcie więcej.

Nie wyzywaj od nierobów, bo schylam się po każdy napotkamy papierek na drodze,(no prawie),i nie płacą mi za to
~~Celina niezalogowany
15 marca 2025r. o 9:55
Normalny człowiek nie zaśmieca środowiska . Dziwi fakt tylu różnych śmieci na poboczach dróg ,w terenie i w lasach.
~~Bursztynowa Jagoda niezalogowany
15 marca 2025r. o 14:53
Z tego co pamiętam to Wójt, tu zwany Nucnieumiem obiecywał przed wyborami dbanie i środowisko, chodniki, monitoring walkę z piratami drogowymi i nielegalnymi wysypiskami oraz narkomanią. Miałam nadzieję, że wybieram człowieka inteligentnego, z zasadami ale wyszło na odwrót. Nieudolność i niekompetencja i niegospodarność. Szkoda, że my za to zapłacimy.
~~Brązowa Porzeczka niezalogowany
16 marca 2025r. o 0:43
Droga rowerowa i jeszcze ze dwa auta pożarowe nowe. Tego nam trzeba
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza