~~Don-Bum napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złocistorudy Rabarbar napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brudna Mydlnica napisał(a): Masz zrobione wszystkie główne drogi i większość dróg gminnych, oświetlone ulice, wywóz śmieci i odbiór kanalizacji.
Możesz załatwić większość spraw w urzędzie gminy, gopsie. Możesz liczyć na pomoc OSP w razie draki. Twoje dzieci mają gdzie się uczyć, mogą korzystać z basenów, sali gimnastycznej, orlików i placów zabaw. Masz względnie posprzątane pobocza ulic.
Za wywóz śmieci płacimy osobno. Za kanalizację płacimy osobno. To wielkie mi rzeczy ze ktoś robi coś za co ma zaplacone. Widać że komentarz pisany przez kogoś z urzędu gminy. Dla nich wykonywanie obowiązków Za które pobierają pensje to już jest coś.
Widać ze komentarz pisany przez kogoś , kto miast pracować ,z podobnymi jak on ,co dzień raczy się tanim winem za sklepem Dno.! Do roboty opoju.
Dziś niedziela to dino zamknięte dlatego wina nie pije i mogę pisać w necie. Hahahhaa. A na poważnie to naprawdę trzeba być ograniczonym żeby się chwalić tym że wykonuje sie coś za co ci zaplacili. To tak jakby szewc się chwalil że buty naprawił. Ale ktoś kto nigdy nie pracował poza budzetowka nie rozumie tego.
~~Złocistorudy Rabarbar napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brudna Mydlnica napisał(a): Masz zrobione wszystkie główne drogi i większość dróg gminnych, oświetlone ulice, wywóz śmieci i odbiór kanalizacji.
Możesz załatwić większość spraw w urzędzie gminy, gopsie. Możesz liczyć na pomoc OSP w razie draki. Twoje dzieci mają gdzie się uczyć, mogą korzystać z basenów, sali gimnastycznej, orlików i placów zabaw. Masz względnie posprzątane pobocza ulic.
Za wywóz śmieci płacimy osobno. Za kanalizację płacimy osobno. To wielkie mi rzeczy ze ktoś robi coś za co ma zaplacone. Widać że komentarz pisany przez kogoś z urzędu gminy. Dla nich wykonywanie obowiązków Za które pobierają pensje to już jest coś.
oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złocistorudy Rabarbar napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brudna Mydlnica napisał(a): Masz zrobione wszystkie główne drogi i większość dróg gminnych, oświetlone ulice, wywóz śmieci i odbiór kanalizacji.
Tylko sprawdź wcześniej ile gmina do tego interesu dopłaca zanim napiszesz takie bzdety.
A gmina to ile produktów wyprodukowała i sprzedała żeby zarobić? No wlasnie. Gmina nie ma własnych pieniędzy. Nie wprodukuje żadnego dobra tylko gospodaruje pieniędzmi ludzi. Płacimy do gminy niee tylko podatek od nieruchomości ale też i podatek dochodowy. Czyli dalej potwierdzą to moje słów że to mieszkańcy płacą za śmieci a nie gmina. A więc kto pisze bzdety?
~~Brudna Mydlnica napisał(a): Jasne że mieszkańcy płacą podatki, ale to jest tylko część "dochodów" gminy.
Nie twierdzę też że gmina płaci za całość opłat za wywóz śmieci czy dostęp do kanalizacji i wodociągów. Piszę że dopłaca do tego.
Druga sprawa to rozbudowa oczyszczalni czy nowe sieci kanalizacji i wodociągów.
A wiesz jaka część których podatków idzie do gminy?
oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złocistorudy Rabarbar napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brudna Mydlnica napisał(a): Masz zrobione wszystkie główne drogi i większość dróg gminnych, oświetlone ulice, wywóz śmieci i odbiór kanalizacji.
Tylko sprawdź wcześniej ile gmina do tego interesu dopłaca zanim napiszesz takie bzdety.
Ale dlaczego dopłaca ? Brak gospodarności ?Za dużo pracowników administracyjnych , inne powody ? Niemal co roku są podwyżki za ścieki , wodę , wywóz nieczystości . Kiedy to się skończy .