~~Orzechowy Jesion napisał(a): teraz jadę do sts-u ale jak wrócę zadam ci jedno pytanie związane z twoją wcześniejszą deklaracją...
trochę cierpliwości ...
nieśmiało liczę na to że odpowiesz a nie uchylisz się od niego jak tchórz robiący z gęby cholewę...
~~Pozłocista Jeżówka napisał(a): ~~Jasio napisał(a): Ktoś napisał: ~~Jaskrawoniebieski Klon napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jaskrawoniebieski Klon napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~nowa era napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Płomienny Grzybień napisał(a): Brawo panie Filipek, gonić trzeba komuchów, jak dawniej, niestety.
Komuny , tej PRL owskiej nie ma już 40 lat a ten dalej ściga UBeków. A kim są ci dzisiejsi pseudo działacze ? Już nie wiedzą jak sobie laury przypisywać. Czym dalej tym więcej " KOMBATANTÓW " / kombinatorów / . Staje taki niby działacz i kampanie wyborczą robi . Dlatego solidaruchy powinni iść w kompromitującą niepamięć.
To trzecie pokolenie UB, walczy z trzecim pokoleniem AK. Do którego pokolenia ty się zaliczasz chyba nie trzeba mówić.
Co ty wiesz o AK? Tyle co ci propaganda wtłacza do głowy . A w AK byli i zdrajcy i konfidenci . Byli zwykli bandyci i mordercy .Byli antysemici i zwyrodnialcy. Musisz o tym poczytać otumaniony propagandą człowieku.
Więc zadaj sobie pytanie kim jesteś skoro już stawiasz się zapewne po stronie akowców.
Czytaj coś więcej niż komuszą propagandę.
Kiedy ty przeczytałeś ostatnią książkę? Nie swoje pisowsko solidaruchowe treści tylko książkę .
słyszałeś ty kiedykolwiek o panu Ladzie i jego książce o bandytach z AK?
słyszałeś ty kiedyś o akowskiej zbrodni ,wymordowaniu 50 Żydów którzy uciekli z niemieckiego obozu pracy tylko po ty wy wymordowali ich ci twoi wielbieni akowcy?
I nie pisz mi tu czasem nieuku o propagandzie komunistycznej bo pisze się o tym nawet na stronie IPN.
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: ~~Amarantowy Kokornak napisał(a): Inteligencja pracująca miast i wsi udaje świętowanie. Mieli być elitą PRL nie byli.
Ponieśli rewolucję na styropian, sprzedali ich. Teraz podczas uroczystości dożywają swoich dni, czasem nosząc te same krzyżyki zasługi jakie noszą ci co ich pałowali.
Krzyż Wolności i Solidarności jest nagrodą ustanowioną w 2010 roku , przyznawany działaczom opozycji antykomunistycznej , zanim coś napiszesz sprawdź czy wiesz co piszesz .
Widzę że moderator wycina posty krytykujące komuchów a takie jak wyżej gdzie wyzywa się tych po prawej stronie od nieuków zostawia. Brawo, też widać po której stronie jesteście.
a jak inaczej nazywać ''prawaka'' który powyżej pisze ponownie o ''komuchach''?
jak nazywać ''prawaka '' który w brnąc w swoim nieuctwie pisze o AK same hymny pochwalne nie zauważając przy tym ile krwi oni mieli na rękach?
a jeśli uważasz że gdzieś kłamię w tej sprawie zaloguj się i otwarcie zarzuć mi kłamstwo...
ale ty tego nie zrobisz...
kiedyś tak jak dzisiaj krzyże ''wolności'' przyznawano odznaki Lenina a później odznaki ''wzorowego żołnierza''...
dwie takie za wierną służbę ojczyźnie dostał ''związkowiec'' DUDUNIU...
dzisiaj po latach każde z tych odznaczeń jest ''wuja '' warte...
a ile to sprawdź sobie na internetowych stronach...''wzorkę'' kupisz sobie nawet za 7złotych...złoty krzyż zasługi nawet nie za dwadzieścia złotych...
a monety z logiem''s'' nawet za trzy ,cztery złote...
chcesz więcej info?...a może cenę srebrnego medalu z drugiej wizyty JP dwa w Polsce...
mam taki na zbyciu...
stan idealny ,w etui...oddam za Warkę 00 ...;D
~~Orzechowy Jesion napisał(a): porównaj moje określenie ''kmiot'' z ''parówą''
~~Polak napisał(a): Ten Filipek czy jak mu tam , nieźle odkleił się, trudno będzie pomóc !!!
~~Orzechowy Jesion napisał(a): łachudra
~~Ognistoruda Acidantera napisał(a): ten Fili[pek to rzeczywiście wyskoczył jak Filip z konopi.
~~Orzechowy Jesion napisał(a): ty wyzywający ludzi od baranów,de.bi.li kanalii ,gnid nagle oburzasz się na ''łachudrę''?
~~Zielona Truskawka napisał(a): Pan Filipek powiedział jak jest i to jest stwierdzenie faktu a nie agitacja. Chyba każdy widzi co się obecnie w Polsce dzieje i nie ma co owijać w bawełnę że Polskę się obecnie zwija, likwidacja i zemsta zastępuje rządzenie i pracę dla Polski. Dziękuję
~~Orzechowy Jesion napisał(a):
ja osobiście uważam że przyłożyłem swój palec -chociaż ten najmniejszy- do tego że pewne ''kulturalne '' zwroty Lucusio -Przemusi już tu się nie pojawiają ...
i Pan wie dlaczego...
nie uważa Pan że zrobiłem coś co o dużo ,dużo wcześniej właśnie Pan powinien zrobić? ...czy nie pisałem o tym w kilku ''emilkach'' do Pana kierowanych?
Chce on zostać kombatantem. Prosi o uznanie .
Nie proś chamie o uznanie
Nie proś o piękniejsze słowa.
Ślad po tobie tu zostanie
Twoje chamstwo " BAN " zachowa.
Miotasz się jak goowno w worku
Po tym gdy tutejsze Pany
rozpoznali w tobie szuję
I zostałeś zbanowany.
Teraz biegasz do redakcji
Sądem straszysz , piszesz bzdury
A tu prawem demokracji
wyszło szydło z kreatury.
Każdy temat każdy wątek
jest przez ciebie "ukraszony"
Impertynent , kłamca podły
Musiał zostać ugaszony.
Dzisiaj w szczycie swej podłości
szukasz innej możliwości
By z bezpiecznej odległości
Choć se plunąć tu na gości.
Fuj , co więcej rzec tu można
Fuj kapusiom i oszczercom.
Ten co jest donosicielem
A chce zostać " ludożercą ".
Łajza łajzą pozostanie
Choć osypać go gwiazdami
a dla ciebie mendo wredna
nie ma miejsca między nami.
Jaśiek a ty co tak się trząchasz o swoje rodo ? Kto by chciał iść do ciebie na poddasze . Zobacz jak sam publikujesz i obrażasz cały czas inne osoby. Jakoś nikt cie tu nie broni. Bo nie zasługujesz.