~~Czarnawa Kolczurka niezalogowany 7 godz. 21 min. temu
Panie Dariuszu, gdy by Pan miał możliwość przeczytania książki Petera Schweitzera "Victory czyli zwycięstwo" , to by Pan zobaczył jak do tego doszło co mieliśmy 13 grudnia 81 roku, ile CIA milionów $ Solidarności przekazała i różnego sprzętu szpiegowskiego :) dlaczego Solidarność walczyła by tej książki w Polsce nie wydawać? :)
O czym ten gostek pisze , jego jednostka liczyła zaledwie kilkadziesiąt osób i pilnowali dwóch helikopterów na tym ala lotnisku gdzie dzisiaj jest nowa Komenda Policji i Zender .Ja w Stanie Wojennym służyłem w Pułku i nasza jednostka wyjechała do Wrocławia pilnować PAFAWAGU ,Ci żołnierze którzy zostali w jednostce mieli za zadanie pilnować bloków wojskowych i z ostrą amunicją stali w klatkach schodowych, gdyż tam mieli ciepło a żony i córki kadry donosiły im gorące posiłki i herbatki .Jednostką w tamtym czasie na pozostałości zarządzał Kwatermistrz gdyż dowódca dowodził we Wrocławiu .W Bolesławcu było bardzo spokojnie .Pamiętam jak mój kolega miał mieć w drugi dzień Świąt ślub kościelny ,jak wiemy pociągi nie kursowały podobnie jak i autobusy .Chłopak poszedł do sztabu poprosił o urlop ale kwatermistrz powiedział ,że może mu dać przepustkę do godziny 16,a jeśli się spóźni to może czekać go sąd polowy ,oczywiście chłopak się rozpłakał i nie pojechał na własny ślub.Wesele się odbyło bez Pana młodego ,a młody dopiero po kilku miesiącach wziął upragniony ślub ,
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.