Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Strzelaj w Sylwestra, przed i po! Nie bądź miękką fają, nie poddawaj się presji ekooszołomów!
~~Różowoczerwona Irga niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 9:22
~~Szarobrązowy Klon napisał(a): Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Opi napisał(a): Panie redaktorze nie jesteśmy na Ty.
Kraj Pana nie wykrztalcil? Kraj Pana nie uleczył? Kraj nie doprowadził Pana do miejsca w którym Pan jest? Ciekawe.
A nie ukończył Pan żadnej szkoły publicznej?
Nigdy Pan się nie leczył?
To kto to wszystko zapewnił? Pan sam sobie? No nie. A więc minimalna wdzięczność i szacunek dla Państwa jest należna.
Czy tradycja używania fajerwerków raz w roku to głupota? Czyli najlepiej zakazać i zabronić? Taka to obiektywność Panska. Próbuję być Pan sarkastyczny w swojej wypowiedzi ale wychodzi tylko jieudolnosc i słabość. Uwqza się Pan za inteligencję ale czy inteligencję obrażają innych?

Z anonimami jestem zawsze na Ty.

Co do kosztów edukacji i leczenia itd, jak dotychczas zapłaciłem temu państwu raczej więcej niż dostałem. W przypadku kosztów leczenia nawet to weryfikowałem i nawet z ostatnich nastu lat jestem na plusie : )

Wiele tradycji jest głupotą. Takie prawo pierwszej nocy na przykład, albo pańszczyzna czy też dzielenie władzy państwa z kościołem. Oczywiście w imię tradycji wciąż jakiś wójt czy starosta powinien chędożyć w dniu ślubu lokalne panny a rolnicy powinni odpalać dziesięcinę. W sumie, gdyby tak urealnić składki na KRUS, to nominaci PiS czy PSL zarabialiby lepiej. Masz rację, tradycja ma sens!

Piszesz: "minimalna wdzięczność i szacunek dla Państwa jest należna". Nie jest, dlaczego mam traktować państwo lepiej niż ono traktuje swoich obywateli?

No i to nie państwo strzela w Sylwestra, tylko ludzie.

Nie uważam się za część inteligencji. Warstwa ta i tak już prawie wymarła w tym kraju. Dopisane 29.12.2024r. o godz. 23:27:
Ktoś napisał: Ktoś napisał: skorn napisał(a): 10 czy 20 lat temu miałeś taką samą opinię o świętowaniu w ten sposób nadejścia nowego roku?

Ewoluuję.
Polecam.Dopisane 29.12.2024r. o godz. 23:30:~~Krwawosina Aksamitka napisał(a): Po...ńcy strzelają już od świąt. Patologia.
Chciałbym bardzo aby fajerwerki w dupie sobie umieszczali.Zastosowana autokorekta

Oni też by chcieli, bardzo.
Musimy tylko przekonać ich, że nie powinni się krępować, że to nic złego, że prawdziwy Polak wytrzyma i takie wyzwanie, z racą dupie.

Wytłumacz mi jaka szkodę zwierzeta może wyrządzić raca?

Po pierwsze to "ZWIERZĘTOM"... i juz sie sprzedałes, żeś kret.tyn skoro nie umiesz odmieniac wyrazów po polsku. A tlumaczenie ci nie ma sensu, boś tępy :) ale moze zechciałbyś wytężyć mózg i przeczytac tekst? :) czy filmik z żóltymi napisami i tictoka ci nagrac? :p
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
30 grudnia 2024r. o 9:23
~~Orzeł białyh napisał(a): Dokładnie kar żadnych nie widziałem już od dawna PATROLI policji czy straży .

Dzwoniłam po tę bandę niebieskich nierobów w przeddzień wigilii jak na komuny paryskiej był ostrzał mojej kamienicy i samochodów.
~~Turkusowy Świerk niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 9:44
Durne Polaczki pozabijają się nawet o technikę usuwania glutów z nosa - wydłybywać paluchem vs. wysmarkiwać... S dziwny czlowiek iała naród :(

Zastosowana autokorekta

~~Jasnogranatowa Gynostemma niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 10:38
Nie pomogą żadne apele. Sprawdzi się tylko zakaz używania tego chińskiego badziewia, które co roku pijanym Polakom urywa palce, uszkadza oczy i powoduje pożary.
30 grudnia 2024r. o 11:26
~~Jurgen z Hamburga napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Wrzosowy Rozwar napisał(a): Pan Łetowski ma świętą rację co do petard, rac i zachowania dzikusów. Ma też inteligencję, której brak wielu tu piszącym, dlatego powinien olać anonimowych durniów, co to próbują tu filozofować. Pewnym jest, że to zakompleksione dupki. Ot, co! Szczęśliwego Nowego Roku, Panie Bernardzie!

Dziękuję bardzo.
Niestety, dyskusja z anonimami zwiększa liczbę czytelników tekstu. To zaś zwiększa szanse na ich ewentualne refleksje.
Parę lat temu tego typu teksty wywoływały tylko hejt. Dziś są głosy za. Na Facebooku, gdzie komentowanie anonimowe jest trudniejsze, tych głosów na TAK jest jeszcze więcej.

Coraz więcej jest też sygnalistów zwracających uwagę na przyrodę i ochronę środowiska czy złe traktowanie zwierząt. Za wolno, ale jednak coś się zmienia. Może w jakimś promilu również przez takie wołanie na puszczy.

Północ z niedzieli na poniedziałek . Nie śpi Marcin, nie śpi Benio . Spijają sobie z dzióbków.
Żenada.

A ty z pasztetową w dłoni śledzisz ich poczynania od 5 rano :D i komentujesz :p no dzban;)))
~~Jasnoszara Pragnia niezalogowany
31 grudnia 2024r. o 10:43
Nie strzelajta w sylwestra. Tylko Jurek może na finale wośp bo wtedy zwierzęta się nie boją bo leci serduszko do nieba.
~~Wladimir niezalogowany
31 grudnia 2024r. o 15:56
Weźcie i strzelta sobie w puste łby co nie którzy,zwierzęta to też istoty
~~Wladymir niezalogowany
31 grudnia 2024r. o 15:58
~~Wladimir napisał(a): Weźcie i strzelta sobie w puste łby co nie którzy,zwierzęta to też istoty

co niektórzy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.