Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
O tym, jak Wehrmacht zajmował Bałkany
~~Groszkowa Gipsówka niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 12:21
Znałem domobrana z Brzeźnika. Poszedł na ochotnika, dali uniform, buty i żreć. Jak partyzany były już blisko to łon hajda bez pole minowe co sami zakopywali do partyzantów.
Drugiego znałem zdaje się z nowej partyzanta, ten to beł snajper! Z italskiego car ano szczeloł na drugą stronę doliny do Niemca co się krył za bykiem, raz szczeloł Niemiec odszczelil, drugi raz szczeloł, Niemiec odszczelił zza bucka. To łon wzion mauzera od druga i bach przez bucka do niemca,Niemiec kaput, z mauzera kula przez bucka przeszła i przez niemca :)
Dzielny był partyzan!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnoczekoladowy Goździk niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 13:52
tamta wojna to odległa przeszłość
obecna wojna rosja -ukraina
izrael -palestyna ,syria gdzie agresorów kilka
ale o tym sza
~~Jasnoniebieski Tulipan niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 13:57
Kroł polski Władysław też walczył o Bałkany ,ale go zabili.
~~Kupiłem nick niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 16:09
Dariusz a służył dziadek Donalda Tuska ( Józef Tusk ) wehmachcie?? Jak znasz historie to odpisz a nie kasujesz posty jak jakiś dziwny czlowiek .

Zastosowana autokorekta

~~Jasio niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 16:12
~~Ciemnoczekoladowy Goździk napisał(a): tamta wojna to odległa przeszłość
obecna wojna rosja -ukraina
izrael -palestyna ,syria gdzie agresorów kilka
ale o tym sza

oto słowa prawdy...
wszystkie tematy poświęcony temu jak dzisiaj Polacy widzą tą wojnę ,napływ Ukraińców i jak się tu zachowują są wycinane. ...
to jest obiektywizm czy iść tam skąd wieje wiatr? ;D
~~Kupiłem nick niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 16:14
To czytaj Dariuszu może się czegoś nauczysz jeszcze.
Józef Tusk (ur. 23 marca 1907 w Emaus, zm. 12 czerwca 1987 w Sopocie) – polski urzędnik kolejowy i lutnik. Wojenne losy Józefa Tuska, a w szczególności kwestia wcielenia do Wehrmachtu.

Wiec teraz macie odpowiedz dlaczego naszego Donalda tak ciągnie do Niemiec.
~~mocny bat niezalogowany
30 grudnia 2024r. o 16:18
~~Kupiłem nick napisał(a): To czytaj Dariuszu może się czegoś nauczysz jeszcze.
Józef Tusk (ur. 23 marca 1907 w Emaus, zm. 12 czerwca 1987 w Sopocie) – polski urzędnik kolejowy i lutnik. Wojenne losy Józefa Tuska, a w szczególności kwestia wcielenia do Wehrmachtu.

Wiec teraz macie odpowiedz dlaczego naszego Donalda tak ciągnie do Niemiec.

Co z bobrem , ogoli ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.