~~K napisał(a): Tylko, że przy 8 osobach w firmie robiących pełen etat, czyli te 160 h na głowę w miesiącu, to podniesienie stawki godzinowej o 5 zł, uwzględniając większy zus oraz podatek od tych dodatkowych 5 zł to dla pracodawcy dodatkowy koszt ok 11500 zł, czyli kwota miesięcznej raty leasingowej za wspomniana G kładę, czy też podwójną wartość raty za takie X5 i o tym już pracownik nie pomyśli. A kolejna sprawa, może to być dla tego człowieka nagroda, za lata pracy, wkładanych oszczędności w rozwój firmy, stresu, pracy 7 dni w tygodniu, użerania się z ludźmi oraz podjętego ryzyka prowadzenia własnej działalności. Więc czemu miałby sobie tego odmówić, aby każdemu dać te 2-5 zł więcej ?? Skoro to takie łatwe i proste, to gdzie jest ten las rąk chętnych to otwierania wspaniałego biznesu, dlaczego pracujecie u kogoś a nie na swoim ?? No właśnie….. Ale szef dziad, bo ma nowe X5 i dom postawił, brak słów.
Od razu widać że to pracodawca pisze,bo przemądrzały i już prowadzi wyliczenia aby pokazać temu malutkiemu pracownikowi,jakie to koszty wszystkiego! Wy pracodawcy sobie nagrody robicie co miesiac.....kupując nowe auto,mieszkanie,czy budując trzeci dom....a ten zly pracownik który dla was robi,jest ciągle za plecami przez was wyśmiewany i wykorzystywany. W jednym się z tobą zgodzę w tym roku powiedziałem dość i żegnać się już czas. Niech szukają innych głupich.
~~K napisał(a): Do groszkowa cebulica
I tu się w pełni zgadzam z tym wszystkim tylko chodzi mi o takich pracodawców jak moǰ ..... gdzie jest ta granicą zarabiania....5,6,7, mieszkanie 4 samochody,wakacje co 2 miesiące.inwestycje różne i jeszcze mało to ile jeszcze...1 milion,10 milionów,100 milionów i będzie mało. Szary pracownik to widzi o wie, Bolesławiec jest mały....a szefowa przychodzi i mówi na to nie mam na tamto podwyżki w tym roku nie dam,może za rok.czekasz ten rok widzisz że roboty coraz więcej i znowu to samo....bo ja dokładam bo znowu nie mam,a ty człowieku widzisz te wszystkie* zakupy*.
Chodzi mi o to że pracodawcy uważają swoich pracowników za idiotów i ludzi którzy nie wiedzą co i jak. Tak było z moim poprzednim szefem...ukrywał zakup nowego auta i nikomu nic nie mówił,a głąb nawet nie wiedział że zanim wyjechał po kupno tego auta,to ja już wiedziałem gdzie za ile i u kogo.... bo pojechał z moim dobrym znajomym. I też nie wiedział że ja kogoś mogę znać.
Bolesławiec pottery
~~K napisał(a): Do groszkowa cebulica
I tu się w pełni zgadzam z tym wszystkim tylko chodzi mi o takich pracodawców jak moǰ ..... gdzie jest ta granicą zarabiania....5,6,7, mieszkanie 4 samochody,wakacje co 2 miesiące.inwestycje różne i jeszcze mało to ile jeszcze...1 milion,10 milionów,100 milionów i będzie mało. Szary pracownik to widzi o wie, Bolesławiec jest mały....a szefowa przychodzi i mówi na to nie mam na tamto podwyżki w tym roku nie dam,może za rok.czekasz ten rok widzisz że roboty coraz więcej i znowu to samo....bo ja dokładam bo znowu nie mam,a ty człowieku widzisz te wszystkie* zakupy*.
Chodzi mi o to że pracodawcy uważają swoich pracowników za idiotów i ludzi którzy nie wiedzą co i jak. Tak było z moim poprzednim szefem...ukrywał zakup nowego auta i nikomu nic nie mówił,a głąb nawet nie wiedział że zanim wyjechał po kupno tego auta,to ja już wiedziałem gdzie za ile i u kogo.... bo pojechał z moim dobrym znajomym. I też nie wiedział że ja kogoś mogę znać.
Bolesławiec pottery
Zastosowana autokorekta
~~K napisał(a): No ja nie jestem tym który uważa się za najlepszego w firmie,są lepsi i gorsi,ale daje z siebie wszystko. Myślisz że jak byś dał mi wypowiedzenie to przyjdę i będę przepraszał....ja nie z tych.ide z podniesionym czołem przez życie.Miałem kilka prac i z jednej tylko dostałem wypowiedzenie,a w tym dniu miałem sam się zwolnić( miałem napisane wypowiedzenie w kurtce). Następna sprawa ja mam 40 lat i mam chęci do pracy,a teraz zobacz młodzież która wchodzi w dorosłe życie,oni nawet miotły nie potrafią trzymać! Wszystko im trzeba pokazać palcem najlepiej 50 razy. Pokolenie pracodawców dzisiejszych już niedługo zatęskni za takimi jak ja i starszymi....
Mi wystarczy pokazać raz i wiem co do mnie należy a nawet więcej, mi zależy.
Ale to Wy będziecie się użerać z nierobami i dziwny czlowiek mi którzy pracę traktują jak wesołe miasteczko,ale co ja wiem jestem tylko zwykłym robolem.....
Zastosowana autokorekta