Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kandydat na prezydenta mówi, że Bolesławiec czeka zapaść
~~Kupiłem nick niezalogowany
przedwczoraj o 19:25
~~PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Błękitnoszary Kiścień napisał(a): Sprzedali port szczeciński Niemcom , teraz powinni sprzedać Bolesławiec i będzie spokój. Jak to Roman powiedział zbudujemy baseny nad bobrem to i nawet Niemcy tu będą przyjeżdżać, a po co oni nam tu. Jak się obrócisz to Lidl , Caufland , Bader i dawne Ampułki itd. Niech Roman wszystko sprzeda.
Kto w końcu pogoni tą sprzedajną i niekompetentną hołotę.

***************************************************************************************************************
Zacznij od siebie
Przemyśl co piszesz. To Niemcy wykupują promocje w Biedrach i innych dyskontach. Kupuj na targowisku , w sklepie osiedlowym lub Polskiej sieci typu Dino , Prezydent Bolca sprzedał działki budowlane deweloperom i nikt się nie burzy. Bo nikt nie rozumie w czym tu problem. Zamiast sprzedać jedna dziaka jeden kupujacy a nie wszystko dla najbogatszego itd/itp.

Człowieku co Niemcy robią ??? Wykupują wszystkie promocje w dino czy w biedronce. Człowieku zejdź z dachu i nie strasz gołębi i jeszcze mi napisz że jeżdżą tankować w Polsce. Człowieku nic nie chce pisać ale w niemieckich sklepach jest taniej niż w polskim tak samo paliwo. Diesel w Niemczech od 1,55€ do 1,65 € zależy w jakich godzinach. A teraz sobie przelicz 1€=4,20 zł to czyli litr diesla 1,55€=6,51 zł … jeszcze raz tobie napisze … zejdź z dachu nie strasz gołębi … następny przykład … rama ( 70% masła ) 1,29€ … prawdziwe masło 2€ … czekolada milka od 0,80 centów do 1.20€
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Purpurowa Konwalia niezalogowany
przedwczoraj o 19:58
~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: ~~PanM napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Błękitnoszary Kiścień napisał(a): Sprzedali port szczeciński Niemcom , teraz powinni sprzedać Bolesławiec i będzie spokój. Jak to Roman powiedział zbudujemy baseny nad bobrem to i nawet Niemcy tu będą przyjeżdżać, a po co oni nam tu. Jak się obrócisz to Lidl , Caufland , Bader i dawne Ampułki itd. Niech Roman wszystko sprzeda.

***************************************************************************************************************
Zacznij od siebie
Przemyśl co piszesz. To Niemcy wykupują promocje w Biedrach i innych dyskontach. Kupuj na targowisku , w sklepie osiedlowym lub Polskiej sieci typu Dino , Prezydent Bolca sprzedał działki budowlane deweloperom i nikt się nie burzy. Bo nikt nie rozumie w czym tu problem. Zamiast sprzedać jedna dziaka jeden kupujacy a nie wszystko dla najbogatszego itd/itp.

Człowieku co Niemcy robią ??? Wykupują wszystkie promocje w dino czy w biedronce. Człowieku zejdź z dachu i nie strasz gołębi i jeszcze mi napisz że jeżdżą tankować w Polsce. Człowieku nic nie chce pisać ale w niemieckich sklepach jest taniej niż w polskim tak samo paliwo. Diesel w Niemczech od 1,55€ do 1,65 € zależy w jakich godzinach. A teraz sobie przelicz 1€=4,20 zł to czyli litr diesla 1,55€=6,51 zł … jeszcze raz tobie napisze … zejdź z dachu nie strasz gołębi … następny przykład … rama ( 70% masła ) 1,29€ … prawdziwe masło 2€ … czekolada milka od 0,80 centów do 1.20€

Panowie co w tym dziwnego ,że Niemcy kupują w Polsce to nawet dobrze ,bo zostawiają tu pieniądze ,ja jak jestem w Niemczech to zawsze robię tam zakupy , wiele atrakcyjnych towarów tam jest tańszych jak w Polsce .
~~Indygowa Mydlnica niezalogowany
przedwczoraj o 20:17
„ Radio Wrocław

Bolesławiec nie zdąży z otwarciem basenu na wakacje
GN | Utworzono:
2024-06-13 10:25
zdjęcie ilustracyjne:
fot. leigh49137/flickr.com

Kompleks basenów przy Spacerowej w Bolesławcu, mimo wcześniejszych deklaracji, nie zostanie otwarty na wakacje… wykonawca nie zdążył w ciągu 7 miesięcy dopiąć sprawy zasilania kompleksu w energię i wpięcie do sieci fotowoltaiki.
REKLAMA

"Mieliśmy nadzieję, że wykonawcy się uda, ale nie zdążył.
7 miesięcy od wydania pozwolenia na budowę i nie zdążył tego zrobić. Ostatecznie jest opóźnienie kilkumiesięczne,
no ale ono nachodzi na okres wakacyjny, więc może lepiej ten rok jeszcze odczekać" -
tłumaczy prezydent Bolesławca Piotr Roman.

Samorząd
chce w tej sytuacji przesunąć otwarcie basenów na przyszły rok, choć niektóre
elementy
kompleksu zostaną otwarte:

"To nie chodzi tylko o baseny.
Tam jest potężny obiekt,
taki administracyjno-szatniowy,

ale
przede wszystkim restauracja,

która myślę,
że od października zacznie działać.
Jest parking,
który zostanie oddany. Natomiast
no trudno byłoby otwierać basen odkryty we wrześniu" -
mówi prezydent Bolesławca Piotr Roman.”

Dla kogo pan Piotr Roman wybudował restaurację
za publiczne pieniądze ?
~~Indygowa Mydlnica niezalogowany
przedwczoraj o 20:24
„ Od 1 stycznia 2023 roku Park Wodny „Orka” nie będzie już funkcjonował jako spółka.
Wejdzie w skład Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji.
2022-11-15 13:28 ... Redakcja 4 park, mosir bolesławiec, orka
Reklama
Od nowego roku nastąpią zmiany właścicielskie w Bolesławieckim Parku Wodnym „Orka” Sp. z o.o. Bolesławiecki Park Wodny „Orka” wraz z pracownikami wejdzie w struktury i będzie zarządzany przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Bolesławcu.

Celem zmiany jest racjonalizacja zarządzania obiektami wodnymi.
Aktualnie
w strukturze MOSiR znajdują się następujące obiekty wodno-rekreacyjne:

Termy solankowe
przy ul. Zgorzeleckiej, [ jakieś bakterie ? ]

„Leśny Potok”
przy ul.Jeleniogórskiej, [ na minusie ,
przygotowany do sprzedaży ]

Ośrodek Wodno-Sportowy
przy ul. Spacerowej.”
[ 5,14 ha za 100 mln zł ,
zalany wodą powodziową na 1 m powyżej poziomu terenu ]

Orka [ 1,5 mln zł na minusie ]

Słabo wygląda zarządzanie przez
pana Dula , tak dużym majątkiem [ ok. 160 mln złotych ]
Jeszcze gorzej wypada pan Piotr Roman w zakresie sprawowanego nadzoru nad panem Dulem .

Zastosowana autokorekta

~~Kupiłem nick niezalogowany
przedwczoraj o 20:33
~~Purpurowa Konwalia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~PanM napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Błękitnoszary Kiścień napisał(a): Sprzedali port szczeciński Niemcom , teraz powinni sprzedać Bolesławiec i będzie spokój. Jak to Roman powiedział zbudujemy baseny nad bobrem to i nawet Niemcy tu będą przyjeżdżać, a po co oni nam tu. Jak się obrócisz to Lidl , Caufland , Bader i dawne Ampułki itd. Niech Roman wszystko sprzeda.

Zacznij od siebie

Panowie co w tym dziwnego ,że Niemcy kupują w Polsce to nawet dobrze ,bo zostawiają tu pieniądze ,ja jak jestem w Niemczech to zawsze robię tam zakupy , wiele atrakcyjnych towarów tam jest tańszych jak w Polsce .

Nic nie mam przeciwko że niemiecki obywatel robi zakupy w Polsce ale niech ktoś mi nie pieprzy że przyjeżdzają i wszystkie promocje wykupują!!’ Jak sam pisałeś, że większość artykułów w Niemczech jest tańsze i to jest prawda. Np czekolady , masło , jedzenie dla kotów , chemia.
~~Płowoszary Przetacznik niezalogowany
przedwczoraj o 20:35
Jak ten Pan zostanie prezydentem ,to na 100 procent -Bolesławiec padnie !!. Już oddają port,zamykają ,firmy, Wilkowyje -na czasie !!!
~~Bladozielona Diaskia niezalogowany
przedwczoraj o 22:00
Ważne że Prezydentowi Bolesławca i jego świcie żyje się dobrze
~~Olka niezalogowany
21 godz. 57 min. temu
~~ladaco napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Płowoszary Przetacznik napisał(a): Jak ten Pan zostanie prezydentem ,to na 100 procent -Bolesławiec padnie !!. Już oddają port,zamykają ,firmy, Wilkowyje -na czasie !!!

Szczylu , ty na jutro tornister już spakowałeś . Masz swoje łózko czy śpisz razem z matką i jej wujkiem. ?

Wyłącz TVPO i włącz myślenie. Nie widzisz co się dzieje? Wszystkie firmy upadają, to co cenne lub co mogłoby przynieść dochód jest rozwalane bo jest w Niemczech.
Jeśli tego nie widzisz to nienawiść zaćmiła Ci rozum
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.