Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bezrobocie w Bolesławcu: Stabilizacja czy początek problemów? 112 osób z wyższym wykształceniem bez pracy!
~~Jurgen z Hamburga niezalogowany
13 stycznia 2025r. o 11:10
30 lat temu człowiek jak człowiek znał język obcy a nawet jak go nie znał , pakował plecak, kupił bilet i leciał do Anglii

TAKICH NAM TSZA
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kupiłem nick niezalogowany
13 stycznia 2025r. o 12:13
~~Jurgen z Hamburga napisał(a): 30 lat temu człowiek jak człowiek znał język obcy a nawet jak go nie znał , pakował plecak, kupił bilet i leciał do Anglii

TAKICH NAM TSZA

A co to za zdziwienie ??
13 stycznia 2025r. o 12:17
Jürgen z Hamburga … jeżeli naprawdę mieszkasz w Hamburgu to sam możesz napisać że Niemcy to już upadłe państwo. Na pewno za mieszkanie w Hamburgu i zależy jeszcze gdzie musisz zapłacić od 1000€ do 2500€ miesięcznie + prąd , internet i inne media.
~~Sczerniała Lepnica niezalogowany
13 stycznia 2025r. o 12:21
~~Kupiłem nick napisał(a): Jürgen z Hamburga … jeżeli naprawdę mieszkasz w Hamburgu to sam możesz napisać że Niemcy to już upadłe państwo. Na pewno za mieszkanie w Hamburgu i zależy jeszcze gdzie musisz zapłacić od 1000€ do 2500€ miesięcznie + prąd , internet i inne media.

Tylko POlska się rozwija na zwalnianiu ludzi gdzie się da :-)
~~Ciemnobrązowa Wierzba niezalogowany
13 stycznia 2025r. o 12:21
~~Kupiłem nick napisał(a): Niektórzy piszą że ludzie znów będą wyjeżdżać na zachód za lepszym jutrem , tylko teraz odpiszcie mi gdzie ??? Niemcy upadają , Anglia też w Holandii za wynajęcie mieszkania jest potrzeba wyłożyć od 1300€ do 2500€ za wynajęcie mieszkania ( kwota zależy od położenia ) i co najgorsze tych mieszkań do wynajęcia też nie ma. Szwajcarii znów żeby coś wynająć musisz być już zatrudniony u Szwajcara. 30 lat temu człowiek jak człowiek znał język obcy a nawet jak go nie znał , pakował plecak, kupił bilet i leciał do Anglii , Holandii lub Niemiec i prace z miejsca miał. Teraz do zwykłego sprzątania czy pakowania mięsa pracodawca chce żebyś znał język. Co do wykształcenia … jężeli ktoś wybrał jakiś dziwny kierunek , żeby tylko mieć wyższe wykształcenie to jest teraz zarejestrowany w urzędzie pracy.

Jestem z bolesławca i akurat pracuje na mięsnym w Niemcach i przyjmują każdego jak leci nawet pisać nie musisz umieć, a czytać to tylko, żebyś wiedział ile coś waży. Mówią, żeby się uczyć to będziesz miał dobrą pracę, hahaha.
Żeby w pl pracować to nawet do głupiego MediaExpertu trzeba na specjalne rozmoowy kwalifikacyjne przychodzić.
Chory kraj zawsze był i będzie, a bolecławiec to dziura z głupimi ludźmi.
13 stycznia 2025r. o 12:38
-Ciemnobrązowa Wierzba
Piszesz że do twojej firmy przyjmują jak leci. Tzn że do firmy przyjmują przez agencje pracy , a jak nie tzn że tej pracy nikt nie chce wykonywać tym bardziej Niemcy.
13 stycznia 2025r. o 12:41
~~Sczerniała Lepnica napisał(a): Sczerniała Lepnica

-Sczerniała Lepnica

Wiesz to już nie moja wina że Polacy nie uczą się na błędach i wybierają non stop tą samą władze. Jak nie PiS to KO , nie dając szans młodej krwi np jak konfederacja. Kaczyński , Tusk itp itd to te mordy są już przy tym samym korycie od lat 80 tych, tylko zmieniają partie.
~~Ciemnoszara Pysznogłówka niezalogowany
13 stycznia 2025r. o 14:35
~~Ciemnobrązowa Wierzba napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Niektórzy piszą że ludzie znów będą wyjeżdżać na zachód za lepszym jutrem , tylko teraz odpiszcie mi gdzie ??? Niemcy upadają , Anglia też w Holandii za wynajęcie mieszkania jest potrzeba wyłożyć od 1300€ do 2500€ za wynajęcie mieszkania ( kwota zależy od położenia ) i co najgorsze tych mieszkań do wynajęcia też nie ma. Szwajcarii znów żeby coś wynająć musisz być już zatrudniony u Szwajcara. 30 lat temu człowiek jak człowiek znał język obcy a nawet jak go nie znał , pakował plecak, kupił bilet i leciał do Anglii , Holandii lub Niemiec i prace z miejsca miał. Teraz do zwykłego sprzątania czy pakowania mięsa pracodawca chce żebyś znał język. Co do wykształcenia … jężeli ktoś wybrał jakiś dziwny kierunek , żeby tylko mieć wyższe wykształcenie to jest teraz zarejestrowany w urzędzie pracy.

Jestem z bolesławca i akurat pracuje na mięsnym w Niemcach i przyjmują każdego jak leci nawet pisać nie musisz umieć, a czytać to tylko, żebyś wiedział ile coś waży. Mówią, żeby się uczyć to będziesz miał dobrą pracę, hahaha.
Żeby w pl pracować to nawet do głupiego MediaExpertu trzeba na specjalne rozmoowy kwalifikacyjne przychodzić.
Chory kraj zawsze był i będzie, a bolecławiec to dziura z głupimi ludźmi.

Dobrze Cie rozomiem i dlatego z zawodowym wojskie dalem sobie spokoj
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.