Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sprzęt z WOŚP na oddziale neonatologicznym bolesławieckiego szpitala
~~Kupiłem nick niezalogowany
2 godz. 37 min. temu
Bernard … a gdzie u was na stronie jest wolność słowa ??? Piszesz mi że będą kasowane posty jak będzie słowo „żebranie”. Napisz mi jak to można nazwać … chodząc z puszką po mieście??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2 godz. 24 min. temu
I widzisz Bernard jakim niedojrzałym człowiekiem jesteś ??? Śmiałeś się z TVPIS a tez kasujesz posty które tobie nie odpowiadają.
29
Bernard
2 godz. 24 min. temu
~~Kupiłem nick napisał(a): Bernard … a gdzie u was na stronie jest wolność słowa ??? Piszesz mi że będą kasowane posty jak będzie słowo „żebranie”. Napisz mi jak to można nazwać … chodząc z puszką po mieście??

Wolność słowa kończy się tam gdzie kogoś obrażasz.
Nazywanie wolontariuszy osobami żebrającymi uznaliśmy za obrażanie.
Posty kasuję nie tylko ja, w sumie robią to cztery osoby.

W liceum zbierałem pieniądze na WOŚP. Potem organizowałem dwa bolesławieckie finały. Przez kilka lat na aukcjach sprzedawano moje fotografie. Nie czułem się żebrakiem. Korzystałem ze sprzętu sfinansowanego ze zbiórek.

Od lat nie jestem fanem Jurka Owsiaka, ale wolę ludzi, którym chce się pomagać i coś robić, od internetowych, anonimowych pieniaczy.

bobrzanie.pl
2 godz. 8 min. temu
I żebyś nie pisał że kogoś obrażam. Masz znaczenie słowa Żebractwo.
Żebranie – proszenie w miejscu publicznym o dobrowolne wsparcie materialne bez oferowania czegokolwiek w zamian.
29
Bernard
1 godz. 47 min. temu
~~Kupiłem nick napisał(a): I żebyś nie pisał że kogoś obrażam. Masz znaczenie słowa Żebractwo.
Żebranie – proszenie w miejscu publicznym o dobrowolne wsparcie materialne bez oferowania czegokolwiek w zamian.

No właśnie. Dlatego to nie jest żebractwo, że tutaj jest coś w zamian. Przykład:

"6 listopada 2023 r. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy przekazała nowoczesny aparat Maldi Tof, który trafił do Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej w Szpital św. Łukasza w Bolesławcu. Jest to nowoczesny sprzęt do identyfikacji i wykrywania mikroorganizmów u pacjentów.

Wartość przekazanego sprzętu to milion złotych, a środki na zakup aparatu pochodzą ze zbiórki 31. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, który przebiegał pod hasłem „Chcemy wygrać z sepsą! Gramy dla wszystkich - małych i dużych!”.

https://www.bolec.info/boleslawiec/informacje/kategoria/34275/wosp-przekazal-sprzet-wart-milion-zlotych-dla-szpitala-w-boleslawcu-wideo

bobrzanie.pl
~~Ciernik niezalogowany
1 godz. 43 min. temu
Psim obowiązkiem KAŻDEGO RZĄDU jest tak gospodarować powierzonymi przez nas pieniędzmi aby starczyło na nasze bezpieczeństwo, także zdrowotne.
Wsparcie na zewnątrz naszego kraju powinno być zgodne z wolą większości obywateli a z tego co widać jasno wynika że Polacy nie wyrażają zgody na finansowanie innych krajów.
~~pinochet niezalogowany
1 godz. 41 min. temu
Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Bernard … a gdzie u was na stronie jest wolność słowa ??? Piszesz mi że będą kasowane posty jak będzie słowo „żebranie”. Napisz mi jak to można nazwać … chodząc z puszką po mieście??

Wolność słowa kończy się tam gdzie kogoś obrażasz.
Nazywanie wolontariuszy osobami żebrającymi uznaliśmy za obrażanie.
Posty kasuję nie tylko ja, w sumie robią to cztery osoby.

W liceum zbierałem pieniądze na WOŚP. Potem organizowałem dwa bolesławieckie finały. Przez kilka lat na aukcjach sprzedawano moje fotografie. Nie czułem się żebrakiem. Korzystałem ze sprzętu sfinansowanego ze zbiórek.

Od lat nie jestem fanem Jurka Owsiaka, ale wolę ludzi, którym chce się pomagać i coś robić, od internetowych, anonimowych pieniaczy.

No no no.To mnie zaskoczyłeś.U konkurencji kasowaniem zajmuje się tylko Grażynka
~~pinochet niezalogowany
1 godz. 37 min. temu
~~ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Owsiak raz w roku sprawia że dzieci z polski czują się tak samo jak Cyganie. Chodzą i żebrają … BO DLA MNIE TO JEST ŻEBRANIE !!!

Pierdolety do potęgi!!
Pytałeś wolontariuszy jak się czują??

Dziwne,że czworo nadzorców postów nie zauważyło tutaj mowy nienawiści.....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.