Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sprzęt z WOŚP na oddziale neonatologicznym bolesławieckiego szpitala
~~Kasztanowoczerwony Tojad niezalogowany
16 stycznia 2025r. o 21:02
Spółki państwowe wspierają WOŚ a WOŚ wspiera szpitale, po drodze coś sobie uczknie.
A może by tak bezpośrednio rząd oddłużył szpital?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Słomkowa Lnica niezalogowany
18 stycznia 2025r. o 4:46
~~Arcadio napisał(a): Coraz więcej osób widzi, że to co było potrzebne w Polsce 30 lat temu, gdy byliśmy narodem bardzo biednym i nie było pieniędzy na nic, nie jest już dziś potrzebne. Ilość pieniędzy, którą zbiera WOŚP, wystarcza na 8h obsługi systemu zdrowia (8 h w roku, czyli 1/3 dnia). A koszt jaki wkładają spółki państwowe i samorządy w organizację WOŚP jest bardzo duży. Inna sprawa, że nie do końca jasne jest czemu powyższe spółki bezpośrednio nie przekażą środków, tylko korzystają z pośrednika, jakim jest WOŚP. Szczytem były wątpliwe plakaty z napisem "pokonajmy to zło! wygramy!" i dopiero małym drukiem było wspomniane, że z sepsą. Ukazały się tuż przed wyborami, a finansowane były przez WOŚP, czyli ze zbiórek. I o to właśnie chodzi. Jerzy Owsiak wszedł w politykę i wciągnął w nią całą orkiestrę.

Wszystko na temat.
To nie ludzie odwrócili się od WOŚP.
Tylko Jurek zniechęcił...
~~Kupiłem nick niezalogowany
18 stycznia 2025r. o 10:59
I takie głupie tłumaczenie redaktorów z bolec info. Jak PiS robi hejt na Owsiaka to Owsiak żeby się bronić szukał sojuszników wśród osób z KO. Zauważcie panowie i panie że przez tyle lat Owsiak miał w sumie nieskazitelny wizerunek ale ten wizerunek od momentu kiedy zaczął się angażować w politykę przy boku Tuska , jego wizerunek momentalnie się załamał jak stary dach i teraz się broni głupimi tłumaczeniami że jest hejtowany że mu grożą. Przez tyle lat nikt mu nie groził ale akurat 2025 roku zaczęto mu grozić. Dziwne to prawda ??
~~Płowoszary Milin niezalogowany
18 stycznia 2025r. o 11:02
Tak się stało jak PiS stracił władzę, musi znaleźć winnego.
18 stycznia 2025r. o 11:39
~~Płowoszary Milin napisał(a): Tak się stało jak PiS stracił władzę, musi znaleźć winnego.

Ogólnie nie jestem za żadną partią polityczną chociaż chciałbym żeby do polskiego sejmu weszła młoda krew, jak Mentzen , Bosak ogólnie konfederacja. Bo człowiek ma już dość rządów tych samych osób od 30 lat. Zamiast przez 30 lat polskiej społeczności być lepiej to jest gorzej. Dlaczego osoby ze Szwajcarii czy z Norwegii nie emigrują zarobkowo do innych krajów , bo tam rząd dba o społeczeństwo. W Szwajcarii to jest demokracja , nad każdą ustawą głosuje ludność a nie parlamentarzyści.
~~Kup rozum niezalogowany
18 stycznia 2025r. o 12:46
Ile z tych 121 miliardów NFZ przeznaczył na zakup sprzętu??
~~Kupiłem niezalogowany
18 stycznia 2025r. o 13:16
~~Kup rozum napisał(a): Ile z tych 121 miliardów NFZ przeznaczył na zakup sprzętu??

18 stycznia 2025r. o 13:17
~~Kupiłem napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kup rozum napisał(a): Ile z tych 121 miliardów NFZ przeznaczył na zakup sprzętu??

NFZ kupił zero sprzętu.
Czy NFZ kupuje sprzęt?
W ramach ubezpieczenia zdrowotnego przysługuje Państwu refundacja wyrobów medycznych. Są to np. wózki inwalidzkie, różnego rodzaju protezy, ortezy ortopedyczne, aparaty słuchowe, soczewki okularowe, obuwie ortopedyczne, materace przeciwodleżynowe, laski i kule, a także pieluchomajtki, cewniki czy sprzęt stomijny.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo