~~Ela napisał(a): No mamy uśmiechniętą Polskę
~~Ciemnoszary Winorośl napisał(a):Ktoś napisał: ~~EWA napisał(a): PO PROSTU WYPADAŁOBY PODZIĘKOWAĆ LUDZIOM W WIEKU EMERYTALNYM, ABY CIESZYLI SIE EMERYTURĄ ( MOCNO ZASŁUŻONĄ....) A ZATRUDNIĆ MŁODYCH WYKSZTAŁCONYCH, CHETNYCH DO PRACY....!!!! NIE MAMY JESZCZE DOŻYWOTNEGO PRAWA DO PRACY...????!!!!
Chętnie pójdę na emeryturę. Jeżeli będzie wynosic chociaż połowę mojej pensji. Ale gdybym.teraz poszła to wynosiłaby 1700 zł a pomagam jeszcze matce i dzieciom.finansowo. gdybym.moala 1700 zł wszyscy w mojej rodzinie by przymierali głodem. Nią wystarczy nawet na czynsze i prądy. Mam wybir: pracować do u...nej śmierci albo zdechnąć z głodu. Zastosowana autokorekta
~~Amarantowy Eukomis napisał(a): Od wielu miesięcy ZAKŁADY CERAMICZNE poszukują specjalisty do sprzedaży eksportowej z językiem angielskim, a i niemiecki mile widziany - znam oba, przepracowalam 5 lat obslugując zagraniczne kontrakty. Jakim cudem nikt do mnie nawet nie oddzwonił? A ogloszenie jak wisiało od miesięcy, tak wisi... Pracę już zmienilam, także nie jestem zainteresowana. Ale to interesujące, co te nieroby w miejskich zakladach robią, skoro CV splywają, a nie oddzwonia nikt...
~~Biała Krokosmia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Abc napisał(a): A ile jest takich miejsc gdzie stołki zajmują emeryci zamiast przyjmować młodych... nie szans zdobyć doświadczenia a wszędzie doświadczenie jest wymagane.
I jeszcze jedno... przyjmowanie osób po znajomości lub po rodzinie....
Po znajomości i przez rodzinę to to samo chyba?