Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Stanisław Chwojnicki odszedł na wieczną wartę – wzruszające pożegnanie
~~Pomidorowy Wiąz niezalogowany
8 lutego 2025r. o 22:34
~~Pomidorowy Wiąz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zdziwiona napisał(a): Dobrze, że już odszedł na wieczną wartę ,pewnie dobry jako mąż, ojciec , dziadek ,nic do tego nie mam ale czy rzeczywiście dobry na zewnątrz dla innych ??????? dla mojego męża i mnie zdecydowanie nie , szkodnik gorszy od stonki , efekty czujemy w codziennym życiu .

Popieram i mnie niszczył, bo szpicle donosili mu, że mówiłem głośno co mi nie podoba się i co wyrabia. Pułk rakietowy to był jego prywatny folwark i prywata była całą gębą. Jego zarządzanie w pułku polegało na tym, że miał sporo szpicli donosicieli, którzy często prowokowali i specjalnie mówili o jego prywacie, a człowiek podejmował temat. Nie wiedział potem za co był nękany psychicznie na każdym kroku, a szpicle za dobrą robotę byli nagradzani wyższym tak zwanym miesięcznikiem przy wypłacie i nagrodami finansowymi. Wszystko kto i co źle o nim mówił nawet jak to była prawda to maił zapisane w swoim zeszycie.

Tak wyszkolił go system komunistyczny i Rosjanie na Akademii w ZSRR, mieć na każdego haki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8 lutego 2025r. o 22:37
~~Arni napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zdziwiona napisał(a): Dobrze, że już odszedł na wieczną wartę ,pewnie dobry jako mąż, ojciec , dziadek ,nic do tego nie mam ale czy rzeczywiście dobry na zewnątrz dla innych ??????? dla mojego męża i mnie zdecydowanie nie , szkodnik gorszy od stonki , efekty czujemy w codziennym życiu .
dajcie już spokój jednym pomógł drugim zaszkodził takie życie, a Wy święci jesteście i wszystkim pomagacie chciałbym spytać waszych bliskich i sąsiadów

Jak takie życie. Prawdę pisać trzeba, a nie achy i ochy. Kto był wiernym jego kundelkiem, donosił i lizał, przytakiwał to miał bardzo dobrze. Najbardziej nie znosił uczciwych, bo tych bał się. Nie dawali się wciągnąć z żadne machlojki to pieski służalczo donosiły co kto i o czym mówi.
~~Płomienista Szałwia niezalogowany
8 lutego 2025r. o 22:38
W tym miejscu był grobowiec na 6 trumien. Pochowane było małżeństwo. Stąd zdziwienie w jaki sposób zostało one zastąpione kolejnym pochówkiem ? Czy leżą razem ?
8 lutego 2025r. o 22:40
~~xyz napisał(a): Tak pobożnego i dobrego katolika jakim był Pan Stanisław trudno znaleźć w całym Bolesławcu ze świeczką ,ale wasza zawiść jest ogromna . pochwalcie się dobrym uczynkiem i komu pomogliście w swoim marnym życiu .Ciekawe czy na wasz pogrzeb przyjdą setki znajomych i przyjaciół.

To napisz jakim był za komuny pobożnym katolikiem i jak tępił w wojsku katolików i tych, którzy nosili znaki katolicyzmu. Sporo jeszcze żyje ludzi, którzy to pamiętają. Jak już ma się po 60 -tce to niejeden komunista zaczyna chodzić do kościoła, bo nie wie ile jest mu jeszcze żywota pisane. Sporo jest takich nie tylko w naszym mieście. Jak trwoga to do Boga.
~~Złotawobrązowy Grab niezalogowany
8 lutego 2025r. o 23:06
Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a): Tak pobożnego i dobrego katolika jakim był Pan Stanisław trudno znaleźć w całym  Bolesławcu ze świeczką ,ale wasza zawiść jest ogromna . pochwalcie się dobrym uczynkiem i komu pomogliście w swoim marnym życiu .Ciekawe czy na wasz pogrzeb przyjdą setki znajomych i przyjaciół.

To napisz jakim był za komuny pobożnym katolikiem i jak tępił w wojsku katolików i tych, którzy nosili znaki katolicyzmu. Sporo jeszcze żyje ludzi, którzy to pamiętają. Jak już ma się po 60 -tce to niejeden komunista zaczyna chodzić do kościoła, bo nie wie ile jest mu jeszcze żywota pisane. Sporo jest takich nie tylko w naszym mieście. Jak trwoga to do Boga.

W sedno!
~~Dyniowy Powojnik niezalogowany
9 lutego 2025r. o 7:26
~~Zdziwiona napisał(a): Dobrze, że już odszedł na wieczną wartę ,pewnie dobry jako mąż, ojciec , dziadek ,nic do tego nie mam ale czy rzeczywiście dobry na zewnątrz dla innych ??????? dla mojego męża i mnie zdecydowanie nie , szkodnik gorszy od stonki , efekty czujemy w codziennym życiu .

Ta psełdo jego dobroć odczuwamy i my do tej pory.
9 lutego 2025r. o 7:29
Na pogrzebie widzieliśmy panią która za prawość i uczciwość przez tego pana i jego popleczników została wyrzucona z pracy .
To jest uczciwość.
Ale przyszła i pozegnała.
9 lutego 2025r. o 7:31
Ktoś napisał: ~~Pomidorowy Wiąz napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zdziwiona napisał(a): Dobrze, że już odszedł na wieczną wartę ,pewnie dobry jako mąż, ojciec , dziadek ,nic do tego nie mam ale czy rzeczywiście dobry na zewnątrz dla innych ??????? dla mojego męża i mnie zdecydowanie nie , szkodnik gorszy od stonki , efekty czujemy w codziennym życiu .

Popieram i mnie niszczył, bo szpicle donosili mu, że mówiłem głośno co mi nie podoba się i co wyrabia. Pułk rakietowy to był jego prywatny folwark i prywata była całą gębą. Jego zarządzanie w pułku polegało na tym, że miał sporo szpicli donosicieli, którzy często prowokowali i specjalnie mówili o jego prywacie, a człowiek podejmował temat. Nie wiedział potem za co był nękany psychicznie na każdym kroku, a szpicle za dobrą robotę byli nagradzani wyższym tak zwanym miesięcznikiem przy wypłacie i nagrodami finansowymi. Wszystko kto i co źle o nim mówił nawet jak to była prawda to maił zapisane w swoim zeszycie.
Tak wyszkolił go system komunistyczny i Rosjanie na Akademii w ZSRR, mieć na każdego haki.

A w Waku jakie interesy kręcili
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.