~~Kupiłem nick niezalogowany 18 lutego 2025r. o 10:18
Od zawsze uważałem ze Bolesławiec jest ładnym miastem tylko bez żadnych perspektyw dla młodych ludzi. W samym Bolesławcu jest praca tylko w sklepach lub w baderze. A inni już są tak zdesperowani że pracują w Amazonie.
~~Jasnogranatowa Gynostemma niezalogowany 18 lutego 2025r. o 10:26
Wydaje mi się, że dane z GUS nie odzwierciedlają faktycznej liczby mieszkańców. Jeżeli jest brane pod uwagę tylko zameldowanie na pobyt stały (a osoby wynajmujące mieszkania mają meldunek na pobyt czasowy, czyli na czas trwania umowy najmu,), to dane nie odzwieciadlają ani faktycznej liczby mieszkanców, ani też rzeczywistej struktury wiekowej.
~~duszpasterz niezalogowany 18 lutego 2025r. o 10:45
~~Szarozielony Pierwiosnek napisał(a): jeszcze jakies 10 lat i dobijemy do 70%,
same apteki, banki, zadnych atrakcji, zakladow coraz mniej - umieralnia...
Na codzień mieszka dużo więcej.Patologia stworzyła chory i lichwiarski system,żeby młodego nie było stać na drogie mieszkania,a miasto-samorząd specjalnie nie buduje na wynajem,tylko garstka bogatych ma masę mieszkań i wynajmuje ludziom,którzy nie licza się do liczby mieszkańców.
~~Purpurowa Budleja niezalogowany 18 lutego 2025r. o 11:15
niestety miasto umiera od lat wielu, nic dla młodych, nie ma zadnej dyskoteki , jakas jedna mordownia została....kiedys kilka dyskotek, nie ma pracy za wiecej niz 3500, mieszkania na wynajm drogie bo ukry wynajmuja co popadnie ...bo im to trzeba luksy dać ....reszta emeryci, kolejki w przychodniach, rehabilitacji, dom opieki 7500 zl/mc zapełniony, Zol tylko dla nielicznych, opieka osób starszych mops???????? zero pomocy zapomnijcie...........systemu nie ma nawet na to co jest teraz.....ratunku już nie ma.... co rok umuiera z 700 ludzi rodzi się ze 400 nie ma no nie ma opcji, młodzi uciekaja bo chca wiecej niż wegetacja...........wracaja po spadek po babci i uciekaja..............tak to wygląda teraz..........
~~Nasturcja niezalogowany 18 lutego 2025r. o 11:29
Jedno mnie dziwi,niby ludzi ubywa,a nowych domów,bloków rośnie w zastraszającym tempie, wszędzie gdzie nie spojrzeć,to budowy,jak to się ma do statystyk?
Ta tendecjz jest spowodowana zarzadzaniem przez sprawujacych władzę na czele z niezmiennie pełniącym stanowisko Piotrem Romanem. Wystarczy spojrzeć na inwestycje miejskie, baseniki i ładne podświetlenie rynku oraz wiaduktu to za mało aby miasto się rozwijało...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.