~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany 4 godz. 33 min. temu
''Stany Zjednoczone nie przyjęły żydowskich uchodźców z III Rzeszy
Rząd USA nie przyjął statku z 937 żydowskimi uchodźcami z III Rzeszy. Franklin Delano Roosevelt okazał się nieugięty, mimo że żydowscy uchodźcy napisali do niego wstrząsającą prośbę o łaskę. Roosevelt uznał ich za "element niepożądany". Wielu z nich trafiło później do komór gazowych.''
~~Brunatnozielona Funkia niezalogowany 3 godz. 54 min. temu
,,Przejazd z Jugosławii do Polski trwał przez kilka dni, a po drodze przyszli osadnicy musieli przejechać jeszcze przez Węgry i Czechosłowację ,, - Ja myślałem , że Jugosławia graniczyła wówczas z Polską , a tu jeszcze musieli przejechać przez Węgry i Czechosłowację jestem zaskoczony.
~~Izabelowy Ligustr niezalogowany 1 godz. 50 min. temu
Co warto wspomnieć . Była to pierwsza i jedyna zorganizowana akcja przesiedleńcza zorganizowana przez polski rząd (PUR). Ani wcześniej, ani później nie było takich. To daje do myślenia jak troszczono się o naszych rodaków . Teraz też jakoś ciężko o zapewnienie powrotu do ojczyzny chętnym. Nic się nie zmieniło. Szkoda.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.