Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

8869
#MamaZuzi nieaktywny
14 kwietnia 2013r. o 20:29
witam z tej strony tata zuzi;)ostatnio kupiłem sobie akwarium i zastanawiam sie jakie rybki i roslinki chodowac??moze ktos mi cos doradzi;)????????
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4669
#Shakur nieaktywny
14 kwietnia 2013r. o 20:43
Tata Zuzi o nicku MamaZuzi? ;)
Podaj na początek rozmiar akwarium, czy jest grzałka i jaki filtr :)
8869
#MamaZuzi nieaktywny
14 kwietnia 2013r. o 20:50
Shakur napisał(a): Tata Zuzi o nicku MamaZuzi? ;)

Nick należy do mojej zony:) akwarium 80l, narazie nie mam nic kompletnie;)
~zz niezalogowany
14 kwietnia 2013r. o 21:24
mam pytanko w starym zbiorniku z równowga biologiczna mam wysyp zielonych kropek na roslinach, jak z tym walczyc?
~ niezalogowany
14 kwietnia 2013r. o 22:46
MamaZuzi napisał(a):

Radziłbym łatwe w hodowli i niewymagające np gupiki czy mieczyki.
Łatwo się rozmnażają, a to bardzo podbudowuje gdy widzi się "swoje" małe rybki ktore pozniej dorastaja.
Chciaż na mieczyki to akwarium ponad 100 l powinno byc
~ niezalogowany
15 kwietnia 2013r. o 15:46
~zz napisał(a): mam pytanko w starym zbiorniku z równowga biologiczna mam wysyp zielonych kropek na roslinach, jak z tym walczyc?

HELP
4669
#Shakur nieaktywny
15 kwietnia 2013r. o 16:01
MamaZuzi napisał(a):

Po pierwsze zakup na początek filtr, ale żaden Chiński szmelc, najlepiej polski Aqua-Szut lub coś tego pokroju. (najlepiej o wydajności conajmniej 600 l/h - nie słuchaj innych i nie bierz mniej), grzałkę jakoś 100W, oczywiście z termostatem, jakiegoś Elite czy coś. No i strasznie ważne jest oświetlenie, a to żre najwięcej środków. Czy weźmiesz pokrywę, czy belkę to już twoja sprawa, ale na takie akwa conajmniej(!!!) potrzeba świetlówkę T8 25 W, lub T5 2x15 W. Takie starczy do większości roślinek. No i kompletną podstawą jest podłoże - tu już kompletnie twój wybór, ale nie bierz NIC kolorowego, sztucznego - nawet białego, bo ponoć ryby nie lubią. Ładny i dobry dla roślin jest tzw. MANADO. A co do rybek na start... Gupiki, zdecydowanie. Mocne, wytrzymałe ryby, śliczne, łatwo się rozmnażają. Za jedną w sklepie ok. 4 zł - ale u mnie dostaniesz za 2 :)

Myślę że coś pomogłem.

Dopisane 15.04.2013r. o godz. 16:01:

Pech chciał że zapomniałem dopisać - zaopatruj się we wszystko (poza gupikami :D) w Psiej Kości. Pojedź tam najlepiej z kimś kto się chociaż trochę zna.
8869
#MamaZuzi nieaktywny
15 kwietnia 2013r. o 16:36
Dzieki ,pomogłeś i to bardzo dużo;) jutro wybieram sie na zakupy ;))
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza