Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~ niezalogowany
1 marca 2014r. o 11:34
Podobna do lagarosyfonu madagaskarskiego, ale pewna nie jestem. Też ma liście naprzeciwległe i ostro zakończone, jednak ten "pióropusz" u góry mi nie gra. [img=1393670048_1t8u4sf.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 marca 2014r. o 11:47
[img=1393665386_27xhtzu.jpg]Mi się wydaje że jednak jest to wywłócznik zielony?
4743
#MANSON nieaktywny
1 marca 2014r. o 11:54
Też tak myślę :]
Mam takiego samego drania ,ale mój to Wywłócznik rdzawy, jest od połowy czerwonawy :] Pozdro.
~ niezalogowany
1 marca 2014r. o 11:59
Gdzie kupię najtaniej zestaw do podawania co2?
10895
#bitek.pl nieaktywny
1 marca 2014r. o 14:32
Jak na moje oko to jednak rogatek. Listki wyrastają z łodygi po dwa jak w rogatku, są proste nie rozgałęziają się a w wywłócznikach są bardziej "skomplikowane". Manson szczypniesz mi trochę tego rdzawego - jak już w biurowym akwarium otoski opanują inwazję okrzemek...

Co do CO2, najlepsze reduktory mają tutaj:

http://allegro.pl/zestaw-co2-reduktor-elektrozawor-dlawik-zaworek-i3943725775.html

Sam kupiłem dwa takie zestawy i są mega dobre, jeden mam z komputerem Weipro - super sprawa! Do tego zaworek zwrotny (też od nich po 1,5zł) i masz cacy.
Jeśli chodzi o butle z CO2 to tam maja bardzo drogie. Jak chcesz dużą butlę (6kg!) tanio to odezwij się na priv - załatwimy.

Pozdrawiam

Dopisane 01.03.2014r. o godz. 14:32:

w moim akwarium jeszcze "skromnie" ale kamerka znowu chodzi:

www.e-akwarium.pl

Pozdrawiam

serwis notebooków - www.bitek.pl
~Daniel niezalogowany
1 marca 2014r. o 15:23
Bitek co to za kamienie ?? To gnejs ?? Gdzie u nas lub okolicy można znaleźć - kupić jakieś fajne kamole do akwa które nie będą wpływać na prametry wody . Zakładam nowy zbiornik i potrzebuje fajnych kamyczków.Ktoś coś podpowie ???
10895
#bitek.pl nieaktywny
1 marca 2014r. o 16:08
Tak to gnejs. W piątek kupiłem po 7 zł/kg. W Bolesławcu nie kupisz nigdzie. Za 2 tygodnie prawdopodobnie będę we Wrocławiu to mogę kupić. Prawda że fajne? Był jeszcze łupek bazaltowy o grubości do 1cm duże, piękne płyty ale nie pytałem po ile.

Pozdrawiam

serwis notebooków - www.bitek.pl
~Daniel niezalogowany
1 marca 2014r. o 16:43
A gnejs nie wpływa na parametry wody ?? Można go wkadać do akwa ??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza