Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~Aga niezalogowany
20 czerwca 2014r. o 21:36
~gregory napisał(a): witam. co powiecie o moim zbiorniku. 700l. sam mech. oświetlenie na ledach. za 3 tygodnie będę przycinal mech, jak ktoś chce to niech pisze i zostawi nr tel. Oddzwonie.[img=1403286714_qzr9h5k.jpg]

Super, choć dla mnie za spokojne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
20 czerwca 2014r. o 22:42
~Aga napisał(a):
~gregory napisał(a): witam. co powiecie o moim zbiorniku. 700l. sam mech. oświetlenie na ledach. za 3 tygodnie będę przycinal mech, jak ktoś chce to niech pisze i zostawi nr tel. Oddzwonie.[img=1403286714_qzr9h5k.jpg]

Byłbym chętny na mech- 889076892 :)
8117
#alabaster72 nieaktywny
3 lipca 2014r. o 8:21
Witam, mam problem z jedną z ryb, chodzi o pielęgniczkę kakadu, od kilku dni zachowuje się tak jakby straciła oriętację, pływa głównie głową do dołu lub przechyla się na boki, całkowity brak sterowności.
Czy możliwe że została poturbowana przez inną rybę, parę dni temu do obsady dodałem 3 zbrojniki, błyskawicznie przejęły teren kakadu i przegoniły go.
Musiałem ją odizolować ponieważ inne zaczęły się do niej dobierać, jest bezbronna i bardzo mi jej szkoda.
Proszę o pomoc.

Oddam mało używane skrzydła i aureolę lub zamienię na rogi, kopyta i ogon...a nie, ogon mam
~Beata niezalogowany
3 lipca 2014r. o 9:52
Akwaryści pomóżcie! Od pewnego czasu codziennie umiera mi rybka- najpierw były to dorodne Skalary, potem Neonki. Zauważyłam że Skalar był jakby ospały i miał zaczerwienione skrzela i oczy. Co może być przyczyną? Boję się że pozostałe rybki też tak skończą :( Jak temu zaradzić?
~ niezalogowany
3 lipca 2014r. o 10:22
Zacznij od podmiany wody tak ok 50%, najlepiej starą wodę zastąp z filtra odwróconej osmozy, a jak nie masz to demineralizowaną ze sklepu. No i napowietrzanie na full. Objawy wskazują jakby zbyt dużą ilość azotynów i azotanów. podaj więcej danych, litraż baniaka, obsada, rośliny, sprzęt filtry, temp.
8117
#alabaster72 nieaktywny
3 lipca 2014r. o 14:18
alabaster72 napisał(a): Witam, mam problem z jedną z ryb, chodzi o pielęgniczkę kakadu, od kilku dni zachowuje się tak jakby straciła oriętację, pływa głównie głową do dołu lub przechyla się na boki, całkowity brak sterowności.
Czy możliwe że została poturbowana przez inną rybę, parę dni temu do obsady dodałem 3 zbrojniki, błyskawicznie przejęły teren kakadu i przegoniły go.
Musiałem ją odizolować ponieważ inne zaczęły się do niej dobierać, jest bezbronna i bardzo mi jej szkoda.
Proszę o pomoc.
:|

Oddam mało używane skrzydła i aureolę lub zamienię na rogi, kopyta i ogon...a nie, ogon mam
~Puma niezalogowany
8 lipca 2014r. o 20:42
Oddam za dwa piwa redd's jabłkowy piasek biały specjalnie do zbiorników Malawi i tanganiki. Będzie tego 7 - kg. 513080196
~Puma niezalogowany
11 lipca 2014r. o 21:51
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza