Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~ niezalogowany
7 września 2014r. o 18:38
ślimaki to obojnaki i tak się rozmnożą!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Joanna niezalogowany
7 września 2014r. o 19:11
~ napisał(a): ślimaki to obojnaki i tak się rozmnożą!

Helenka sama się nie rozmnoży, one są rozdzielnopłciowe.
4669
#Shakur nieaktywny
8 września 2014r. o 16:26
~ napisał(a):
Shakur napisał(a):
~joanna napisał(a): Mam 25L i nie za bardzo się orientuję ile potrzeba. To moje pierwsze akwarium. Codziennie widzę nowe, pomimo że cały czas odławiam :)

Na moje oko wystarczy wrzucić 3-4 helenki średnie albo dorosłe, kilka dni a wyjedzą wszystko - oczywiście po złych ślimorach zostaną skorupki, które się rozłożą.
I przygotuj się na szybkie rozmnażanie helenek. Kiedyś kupiłem 2 (jakoś pół roku temu) teraz mam ponad setkę i mnóstwo jajek :p

To ja chyba zdecydowała bym się na razie na jedną albo dwie ale tej samej płci :)

Tylko nie wiem czy da się płeć rozróżnić :))
Może dłużej potrwa czyszczenie ale co ja później zrobię z następną gromadą ślimaków? :)

Jak mogłabym się z Tobą skontaktować?

Myslę, że najłatwiej byłoby jakbyś podała nr. telefonu a ja jak bede miał czas (zwykle tylko po południu) dam znać jakimś smskiem i się dogadamy :p
~joanna niezalogowany
8 września 2014r. o 18:34
Shakur napisał(a):
~ napisał(a):
Shakur napisał(a):
~joanna napisał(a): Mam 25L i nie za bardzo się orientuję ile potrzeba. To moje pierwsze akwarium. Codziennie widzę nowe, pomimo że cały czas odławiam :)

Na moje oko wystarczy wrzucić 3-4 helenki średnie albo dorosłe, kilka dni a wyjedzą wszystko - oczywiście po złych ślimorach zostaną skorupki, które się rozłożą.
I przygotuj się na szybkie rozmnażanie helenek. Kiedyś kupiłem 2 (jakoś pół roku temu) teraz mam ponad setkę i mnóstwo jajek :p

To ja chyba zdecydowała bym się na razie na jedną albo dwie ale tej samej płci :)

Tylko nie wiem czy da się płeć rozróżnić :))
Może dłużej potrwa czyszczenie ale co ja później zrobię z następną gromadą ślimaków? :)

Jak mogłabym się z Tobą skontaktować?

Myslę, że najłatwiej byłoby jakbyś podała nr. telefonu a ja jak bede miał czas (zwykle tylko po południu) dam znać jakimś smskiem i się dogadamy :p

602320398
~Puma1979 niezalogowany
8 września 2014r. o 23:57
A ja mam propozycję. Bo ty masz helenka a ja krewetki. Może jest możliwość zamiany 3 krewetki na 1 helenka;)
2820
#k1p nieaktywny
9 września 2014r. o 10:26
Oddam za darmo młodego skalara. Zależy mi, żeby trafił do akwarium, gdzie są już skalary.
793775245
~ niezalogowany
12 września 2014r. o 6:54
Ktoś się tu ogłaszał, że ma rośliny do sprzedania, może podać namiary
~puma79 niezalogowany
12 września 2014r. o 13:17
widziałam wczoraj w tesko nowa dostawę rybek i w kolekcji maja tęczankę filigranową, piękna ryba. Ale jak chciałam kupić okazało się że mają rybią ospę. Pani powiedziała że za 3 dni można będzie je kupić bo już mają zapodany lek i podniesioną temperaturę. Ale się zastanawiam czy po 3 a nawet 5 dniach nie przyniosę tej choroby do swojego zbiornika jak je kupię rybki. co radzicie ??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza