Ja mam prosty sposób, czyli zamrożone butelki z wodą. Po wrzuceniu pięciu półtoralitrowych temperatura spadła z 30 na 26 stopni.
Próbowałam metodę podmiany wody, ale żeby osiągnąć taki sam efekt, muszę wymienić ponad 100 litrów. Gdybym robiła to codziennie, mogłabym zaszkodzić środowisku w akwarium.
Więc pięć butelek idzie do akwarium, a pięć się w tym czasie mrozi.
Hey! Aktualnie mam 31 ,ale nie robi mi to bajzlu bo moje wariaty [Skalary]sie trą na potęgę,a Pielęgniczki ganiają pełne wigoru :D
....zbiornik nie wycinany 4 tygodnie więc krzaków jak w Puszczy :D Pozdrawiam
~grzegorz niezalogowany 30 sierpnia 2015r. o 17:13
jak przyspieszyć wzrost narybku gupika?
Mam 37 gupików w 15 litrówce mają niecałe 2miesiące ,a niektóre nawet nie mają 1 cm. karmie je microvitem i pokarmem w płatkach dla gupików. temp.22-23 C
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.