Rozumiem ,że szafka na której ma stać baniak ma wymiary 80 x 40?
Jeżeli ma na niej stać bańka 100 x 40 to nic innego jak dobrać blat pod kolor najlepiej 3-3,5 cm gr. taki jak kuchenny i go podkręcić do batu szafki .Najlepiej na wkręty do drzewa od spodu. Ja miałem na takiej konstrukcji 200 l kilka lat .
Potem trochę wzmocniłem i teraz stoi 300 l . Dodam,że komoda jest z szufladami więc nie ma środkowego wzmocnienia i daje radę. Komoda z BRW.
Powodzenia i pozdrawiam.
;)
Witam maniacy.Ze względu na rosnące potrzeby powiększenia litrów w baniaku noszę się z zamiarem odsprzedania swego baniaka wraz z osprzętem. :D
Bańka ok 300 litra ,szkło opti white front i boki. Robione na zamówienie przez Przema ze Szczecina,robota najwyższej klasy,wzmocnienia bańki po długości i poprzeczne .Pokrywa własnej roboty ze statecznikiem elektronicznym(energooszczędny) ,świetlówki t5 2x45 sylvania. Pokrywa zbudowana ze spienionego pcv,dostęp do każdego zakątka zbiornika(unoszona cała klapa).Filtry zewn.Tetra oraz wewn.Turbo 750. Mam jeszcze jeden Tetry na zapas (na części)
Bańkę oddaję wraz z mieszkańcami tj 7-8 Skalarów dorosłych (trą się jak zwariowane) oraz z całą roślinnością ,a jest tego trochę :D gdzie nie gdzie ukrywaja się również krewety Amano ok 5 szt. oraz parę sprzątaczy tj kirysy Panda oraz Sterby
Okup jaki mnie satysfakcjonuje za ten niebywały okaz akwarystyki to 800 Polskich nowych dukatów,nie negocjuję! To jest jak połowa ceny. ;) Pisać jak coś na priv,zdjęcia są we wcześniejszych postach ;) Pozdro!
Pilnie oddam ze free 7 szt skalarów około 15 cm wysokości (żółto -białe, 2szt czarne) oraz 1 szt paletkę ok 10cm kolor czerwony , zainteresowanych proszę o wiadomośc tutaj.
Prośba do bardziej zaawansowanych akwarystów:
Zamówiłem akwa 200l, czy możecie zaproponować jakąś ciekawą obsadę fauny tak żeby nie było wojny między rybami? Skłaniam się ku Azji + dwa zbrojniki
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.