Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Nasze Bolesławieckie Święte Krowy czyli jak ludzie parkują !

2820
#k1p nieaktywny
18 listopada 2011r. o 18:57
A co z parkingami, gdzie nie ma wyznaczonych miejsc parkingowych?? Jest tak na przykład u mnie przed blokiem. Sposób parkowania jest raczej umowny. Czy jeśli wszyscy zaparkują prostopadle a ja równolegle to mogę w tym przypadku ponieść jakieś konsekwencje??
Tak tylko pytam... :D

Dopisane 18.11.2011r. o godz. 18:57:

A jak mi mądre głowy nie odpowiedzą, to narażę się jutro na fotkę w tym temacie...
To jak jest, chłopaki i dziewczyny??
Można czy nie??
:P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1002
#PitBull nieaktywny
18 listopada 2011r. o 19:34
Ja osobiscie nie znoszę właścicieli samochodów ktorzy parkują swoję auto przy skrzyzowaniu, na chodniku na Chrobrego.Wyjazd z ulicy zwirki i wigury w lewo w momencie gdy jakieś auto stojące na srodkowym pasie właśnie na ulicy chrobrego zatrzymane jest pod samymi swiatlami w dodatku przy samej lini oddzielajacej pasy graniczy z cudem.Ostro trzeba sie czasami namęczyc aby nikogo nie uszkodzic.I to nie jest moje indywidualne zdanie.Oczywiscie mowa o pojazdach przekraczajacych mase 3,5 ton oraz długosci powyżej 10 m.
I teraz pytanie...dlaczego postoje w takim miejscu są dozwolone?

<b>Wladza to mniej lub bardziej dotkliwa forma gwaltu na ludziach.</b>
2820
#k1p nieaktywny
18 listopada 2011r. o 19:58
Ku*de, są dozwolone, bo brakuje miejsc parkingowych (ale to inny i raczej bezskuteczny temat)
Mam od czasu do czasu przywilej jeździć osobówką o długości ponad 5 m i problem jest taki sam. Albo weźmiesz łuk na dwa-trzy razy, albo nie wyjedziesz...
Chociaż dzisiaj na ulicy Targowej brałam zakręt na dwa razy moim maleńkim nissanem, bo nie szło się inaczej wyrobić...
Wszystko zależy od kultury i wyobraźni parkujących.
Następnym razem wezmę gwóźdź :> :> :>
4106
#igrek nieaktywny
18 listopada 2011r. o 20:12
k1p napisał(a): ... Czy jeśli wszyscy zaparkują prostopadle a ja równolegle to mogę w tym przypadku ponieść jakieś konsekwencje??...

Konsekwencje jedynie w postaci fotki, pod warunkiem, że Twój sposób parkowania nie utrudni wyjazdu osobie, która wcześniej zaparkowała swój samochodzik - zgodnie z przepisami oczywiście :) Jeśli utrudni to możesz się narazić na konsekwencje jak wyżej + bonus :D
2820
#k1p nieaktywny
18 listopada 2011r. o 21:44
A ze swojej strony mogę dodać tylko złośliwe komentarze sąsiadów... :>
Pytam, bo tam panuje totalna samowolka. Zresztą już raz zamieściłam fotkę z moim zastawionym autem. Czyli parkując równolegle do krawędzi, nie naruszam żadnych przepisów, bo żadne tam nie obowiązują...
Ach, niech się nadarzy okazja
:>
~ niezalogowany
18 listopada 2011r. o 23:04
Dlacego chcesz parkowac inaczej niz inni parkujacy?
~ niezalogowany
18 listopada 2011r. o 23:55
Demonides napisał(a):
~ napisał(a): polska to kraj konfidentów.
kiedyś różnymi sposobami "namawiali" do (...) , a teraz sami latają po mieście i cykają.
jak jesteś jeden z drugim taki paparazzi to zrób (...) błyśniesz jak flash.
który odważny?
może przynajmniej podpisujcie się pod swoimi fotami"krów". brak odwagi?Zmoderowano 02.11.2011 godz.16:58 - powód: słownictwo (sentinel)

Odezwij się do mnie na priw. Spotkamy się i zobaczysz kim jestem.
Ostatnio wkleiłem kilka fotek (z widocznymi numerami rejestracyjnymi).
Ja podpisałem się nickiem. Wiesz co to nick?
W każdym bądź razie łatwo ze mną nawiązać kontakt.
Ja qrwa nie używam tyldy jak niektórzy czepialscy - JAK TY!!Dopisane 02.11.2011r. o godz. 22:21:Sorki Wszystkich Bolecnautów za moje qrwa, lecz nie wytrzymałem widząc takie zidiociałe wypowiedzi.
To było moje pierwsze i ostatnie przewinienie tego typu.

co się przejmujesz gościem... może dres go pije w pępek, albo beret za ciasny nosi na buraczanej głowie ;)
7933
#karolcia7775 nieaktywny
19 listopada 2011r. o 20:35
A tak parkuje się pod Tesco !! !! Linia między kołami...niema co...pozazdrościć "inteligencji" kierowcy :| !! [img=1321731330_wej32xe.jpg]

"i żyli długo i szczęśliwie"-ale nikt nie powiedział,że razem...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza