Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PRL w Bolesławcu na zdjęciach - wrzucajcie!

~Jan Matejko niezalogowany
26 kwietnia 2012r. o 20:58
~ napisał(a): Może ktoś ze starszych mieszkańców rozpozna siebie na tym zdjęciu ???

Ja się rozpoznaję! Niosą mój portret. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Pro futuro niezalogowany
26 kwietnia 2012r. o 21:27
Album starych zdjęć miasta , to wspaniała inicjatywa! Z ogromną przyjemnością można oglądać i wspominać.Wrzucajcie , Wy , którzy macie stare fotki.Dla tych , którzy już wrzucili - dziękuję. :)
~ niezalogowany
26 kwietnia 2012r. o 23:51
~ napisał(a): [img=1310270987_2rbrlsz.jpg]

Pamiętacie pana z saturatorem? To było coś miłego w tamtych czasach...napić się bąbelków z automatu...prawda?
~pinio65 niezalogowany
27 kwietnia 2012r. o 5:06
Był kiedyś taki pomnik w naszym mieście...[img=1335495977_zkxxm7s.jpg]
~pinio65 niezalogowany
27 kwietnia 2012r. o 5:06
[img=1335496012_eenl4qg.jpg]
~pinio65 niezalogowany
27 kwietnia 2012r. o 5:14
17.III.45[img=1335496448_fuaydnc.jpg]
~ niezalogowany
27 kwietnia 2012r. o 8:51
~pinio65 napisał(a): 1961[img=1310880716_vf4oqn3.jpg]

Czy ktoś się orientuje kiedy zostały wyburzone te dwie kamieniczki po lewej od muzeum i dlaczego? Na fotce wyglądają "zdrowo".
7352
#MiM nieaktywny
27 kwietnia 2012r. o 10:50
~ napisał(a): Czy ktoś się orientuje kiedy zostały wyburzone te dwie kamieniczki po lewej od muzeum i dlaczego? Na fotce wyglądają "zdrowo".

Nie wiem kiedy ale słyszałem ze w jednej z tych kamieniczek był sklep mięsny z pięknymi kaflami, np w kształcie świńskiego ryjka itp. Ciekawe też co się stało z pięknym wyposażeniem sklepu mięsnego na Sierpnia '80 (komercyjnego). Teraz tam zdaje się jest jakiś bank.

zapraszam na bunzlau.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.