Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PRL w Bolesławcu na zdjęciach - wrzucajcie!

~~Alabastrowa Nasturcja niezalogowany
6 grudnia 2018r. o 19:02
Może w tych latach już nie było, bo w 75 otwarto baseny i stały sie konkurencją.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Rdzawoczerwony Szczawik niezalogowany
6 grudnia 2018r. o 20:11
22.VII.1974 otwarcie basenów.
2884
ela
6 grudnia 2018r. o 20:40
1964 - Zlot Młodzieży. Nie byłam jeszcze młodzieżą, ale byłam pokazać starszakom, co potrafią młodsi;D To było w Kliczkowie, jak dobrze pamiętam. Z głośników leciała modna wtedy piosenka "Walentyna Twist", a ja żałowałam, że nie jestem starsza, bo im było wolno spać w namiotach. [img=1544125246_pdpbyf0.jpg]
~~Szarożółta Alstremeria niezalogowany
6 grudnia 2018r. o 20:56
~Brązowożółty Plektrantus napisał(a): Fobiak ty głupku

Ty nawet na głupka się nie łapiesz.
~Oranżowa Metasekwoja niezalogowany
6 grudnia 2018r. o 23:15
Bardzo miło przypomnieć sobie te chwilę dzieki tym zdjęcia .
~~Alabastrowa Nasturcja niezalogowany
7 grudnia 2018r. o 8:38
A kto pamięta te chwile, kiedy się jechało z całą klasą na wykopki ziemniaków do PGR-u. Ciekaw jestem jakby dzisiejsza nic nie robiąca młodzież z tym sobie radziła.
2161
#fobiak nieaktywny
7 grudnia 2018r. o 8:55
ela napisał(a):
~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):
~pinio65 napisał(a):
W którym miejscu stał ten młyn? W lewej górnej części zdjęcia jest podwórko od ul. 1 Maja. Za nim w górę plac przed kościołem.

mlyn opisuje olczak w ksiazce boleslawiec na stronie 117, zdjecie z rozborki mlyna jest na stronie 126.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 grudnia 2018r. o 9:49
~~Alabastrowa Nasturcja napisał(a): A kto pamięta te chwile, kiedy się jechało z całą klasą na wykopki ziemniaków do PGR-u. Ciekaw jestem jakby dzisiejsza nic nie robiąca młodzież z tym sobie radziła.

Ja pamiętam wykopki w Tomaszowie. No nie było wtedy internetu , smartfonów i tysiąca programów w telewizorni . Ale była ciepła herbata i jakiś cel. Do dzisiaj nie wiem jaki ... ale chyba chodziło o integrację między ludźmi . Dzisiejsza młodzież Nasturcja ... wiem po swoich dzieciach ... ma dwie lewe ręce do roboty.

Pinio , jeszcze raz dziękuję za wspomnienia , czasami gapię się w te fotki i zastanawiam nad tym , co wtedy myśleli Ci Ludzie , kiedy mnie jeszcze nie było ...

Miłego dnia Fanatycy przeszłości :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza