~~Alabastrowa Nasturcja napisał(a): A kto pamięta te chwile, kiedy się jechało z całą klasą na wykopki ziemniaków do PGR-u. Ciekaw jestem jakby dzisiejsza nic nie robiąca młodzież z tym sobie radziła.
Pannazdzieckiem napisał(a):
Pinio , jeszcze raz dziękuję za wspomnienia , czasami gapię się w te fotki i zastanawiam nad tym , co wtedy myśleli Ci Ludzie , kiedy mnie jeszcze nie było ...
Pannazdzieckiem napisał(a): Dzisiejsza młodzież Nasturcja ... wiem po swoich dzieciach ... ma dwie lewe ręce do roboty.
fobiak napisał(a): za muzeum plynie strumien on napedzal mlyn, jest niemiecka fotka z rozbiorki tego mlyna, chyba przed 1ws. lub zaraz po
~Szarobłękitny Szczawik napisał(a): Z tego co pamiętam to w latach 60 chodziło się nad bóbr. W 70 juz na żwirownie. Gdzie można było wypozyczac materace do pływania i rowery wodne .byli ratownicy .A lata 80 to już czynne były baseny .
~~Alabastrowa Nasturcja napisał(a): Miedziak . Bardzo ponure miejsce. Jakoś nigdy mi nie przypadł do gustu. Natomiast gliniak za stacją wodociągów faktycznie był fajny, Była czysta taka niebieskawa woda.
fobiak napisał(a):ela napisał(a):~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):~pinio65 napisał(a):
W którym miejscu stał ten młyn? W lewej górnej części zdjęcia jest podwórko od ul. 1 Maja. Za nim w górę plac przed kościołem.
mlyn opisuje olczak w ksiazce boleslawiec na stronie 117, zdjecie z rozborki mlyna jest na stronie 126.
Proszę podaj konkretnie tytuł tej książki rok wydania i skąd można ją wziąć