Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PRL w Bolesławcu na zdjęciach - wrzucajcie!

2161
#fobiak nieaktywny
18 grudnia 2018r. o 9:50
~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):
fobiak napisał(a):
ela napisał(a):
~pinio65 napisał(a):
W którym miejscu stał ten młyn? W lewej górnej części zdjęcia jest podwórko od ul. 1 Maja. Za nim w górę plac przed kościołem.

mlyn opisuje olczak w ksiazce boleslawiec na stronie 117, zdjecie z rozborki mlyna jest na stronie 126.

Proszę podaj konkretnie tytuł tej książki rok wydania i skąd można ją wziąć

mariusz olczak
janusz moniatowicz
boleslawiec
przewodnik historyczny
rok wydania 2000
ISBN:83-87732-65-6
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Białawoszary Oczar niezalogowany
18 grudnia 2018r. o 9:54
~Szarobłękitny Szczawik napisał(a): Bialawoszary Oczar.To super ze potrzebowałem pomocnika i twój syn dal się zaciągnąć z tobą do pracy .Mój syn ma 2 lewe ręce do roboty i niestety nie mogę go zaciągnąć z sobą do pracy gdyż jestem krawcowa.Jak mam go zachecic zmusić aby wziol się za jakąś pracę. Może coś doradzisz

Ma dwie lewe ręce bo tak go sklasyfikowałaś. Mnie mama sadzała przy maszynie do szycia i nie robiła problemu jak coś sknociłem. Za to bardzo chwaliła jak coś mi wyszło :)
2884
ela
18 grudnia 2018r. o 11:26
Fobiaku, coś ci nie wyszło z tym cytowaniem. Nigdy nie pisałam, że proszę o tytuł i autora. Wiem też skąd się bierze książki.
Dopisane 18.12.2018r. o godz. 11:22:

Widzę, że ktoś tam majstrował przy wpisach.
Dopisane 18.12.2018r. o godz. 11:26:

"W którym miejscu stał ten młyn? W lewej górnej części zdjęcia jest podwórko od ul. 1 Maja. Za nim w górę plac przed kościołem."
Takie było moje pytanie, ale otrzymałam na nie odpowiedź.
2161
#fobiak nieaktywny
18 grudnia 2018r. o 13:03
ela napisał(a): Fobiaku, coś ci nie wyszło z tym cytowaniem. Nigdy nie pisałam, że proszę o tytuł i autora. Wiem też skąd się bierze książki.Dopisane 18.12.2018r. o godz. 11:22:Widzę, że ktoś tam majstrował przy wpisach. Dopisane 18.12.2018r. o godz. 11:26:"W którym miejscu stał ten młyn? W lewej górnej części zdjęcia jest podwórko od ul. 1 Maja. Za nim w górę plac przed kościołem."
Takie było moje pytanie, ale otrzymałam na nie odpowiedź.

to chyba agrescika interesowalo, tobie nie odpisuje bo ty wszystko wiesz.
obok muzeum byl kiedys sklep obowniczy majow, z tylu za tym sklepem i muzeum znajdowal sie mlyn, moze metr od naroznika muzeum ale nie tego od pierwszego maja
14505
DP
20 grudnia 2018r. o 20:07
Dobry wieczór:)
może trochę nie w temacie
aleeeeee

fajne;)

~~Zielony Rabarbar niezalogowany
6 stycznia 2019r. o 9:48
W tym miejscu stoi dziś pomnik 100-lecia.
~~Zielony Rabarbar niezalogowany
6 stycznia 2019r. o 9:51
~pinio65 napisał(a): [img=1335496012_eenl4qg.jpg]

w którym miejscu?

W tym miejscu stoi dziś pomnik 100 -lecia
~Czerwonozłoty Ziarnopłon niezalogowany
6 stycznia 2019r. o 12:02
To zostało powiedziane już na 59 stronie postów. Po co w kółko to wałkować?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza