~ napisał(a): wina -jesli chcesz aby była z jego strony- musi byc podparta dowodem , najlepiej zdrady ,przemocy lub molestowania dzieci i ciebie itp.
jesli tak jest na pewno masz jakiegos swiadka lub kilku.
Jesli go stac to tym lepiej - bedzie mozna wyciągnąć wiecej kasy przy ustalaniu alimentów. Nie tylko na dzieci ale pamietaj ze jesli twoja sytuacja po rozwodzie uległa pogorszeniu -również należą sie tobie!
Nie potrzeba ci wtedy bardzo drogiego i super-dobrego papugi -wystarczy rzetelny adwokacina który zna prawo i zajmie sie twoją sprawą w 100 procentach..
Mój mąż pobił mnie w ciąży i wyrzucił z domu,ale ja nie mam świadków na to,bo to wydarzyło się za granicą, gdzie nie było mojej rodziny czy też przyjaciół...a ja sama też tego nie zgłosiłam na policji, ze wzgl.na brak znajomości języka,zresztą mąż i tak zrobiłby ze mnie wariatkę tak jak to robił przez cały czas...A niedługo potem pootwierał sobie wszelkie portale randkowe gdzie szuka nowej partnerki.A mną i dzieckiem wogóle sie nie interesuje.Względem płacenia przez niego to tez bedzie problem,bo nie wykazuje on dochodów,a wszystko co posiada np.3 samochody rejestruje na rodziców...