Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

3028
#clasta nieaktywny
9 marca 2012r. o 14:51
Ja rowniez rodzilam w w Zlotoryi, 2 razy przez cc i pokarm mialam odrazu, wiec nie trzeba bylo dokarmiac butelka. Rowniez szczerze moge polecic ale prosze nie oczekiwac rewelacji, szalu nie ma.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~m niezalogowany
30 kwietnia 2012r. o 9:32
POLEAM WSZYSTKIM BOLESŁAWIEC.OPIEKA SUPER.LEKARZE I POŁOŻNE TEŻ.PEŁEN PROFESJONALIZM.NA DDZIALE CZYSTO.POKOJE Z ŁAZIENKAMI.NIE WSZYSTKIE.JA LEŻAŁAM W POKOJU Z ŁAZIENKA.PRZY PORODZIE PEŁNE WSPARCIE I MOBILIZACCJA ZE STRONY LEKARZA I POŁOŻNEJ.
~m niezalogowany
30 kwietnia 2012r. o 9:33
POLEAM WSZYSTKIM BOLESŁAWIEC.OPIEKA SUPER.LEKARZE I POŁOŻNE TEŻ.PEŁEN PROFESJONALIZM.NA DDZIALE CZYSTO.POKOJE Z ŁAZIENKAMI.NIE WSZYSTKIE.JA LEŻAŁAM W POKOJU Z ŁAZIENKA.PRZY PORODZIE PEŁNE WSPARCIE I MOBILIZACCJA ZE STRONY LEKARZA I POŁOŻNEJ.
~Nemo niezalogowany
10 lipca 2012r. o 12:28
czy ktoś niedawno rodził w bolesławcu??
jak teraz jest z porodem rodzinnym, czy mąż może być jeśli nie chodziliście do szkoły rodzenia? czy płaci się za to i jak wygląda jeśli chcecie mieć osobną salę, czy jest taka mozliwość?
~`asa` niezalogowany
10 lipca 2012r. o 19:23
Żeby odbył się poród rodzinny nie trzeba uczęszczać do szkoły rodzenia bez problemu Twoj partner może być przy tobie.Jeżeli chodzi o salę to na romingu czyli sala z dzieckiem 24h przebywają kobiety po naturalnym porodzie,a na salach ogólnych czyli z łazienkami po cc.Jeżeli romingowe sale są zająte to oczywiście są na ogólnych.
~xxx niezalogowany
10 lipca 2012r. o 22:00
Osobą sale dostaniesz jak będzie wolna, albo jak po cesarce będziesz.. ja nie jestem zadowolona z położnej bo za bardzo cwaniakowała do dziewczyny która akurat rodziła razem ze mną, pokój miałam bez łazienki choć byłam po cesarce, a na korytarzu jak w ulu od 8 od 20 przychodzą zwiedzający całymi rodzinami, człowiek ledwo chodzi po cesarce ale wszyscy muszą oglądać go jak ledwo do kibla idzie... zero szacunku dla matek..kiedyś tylko ojciec mógł zobaczyć dziecko i tak powinno być a nie przychodzą jak na wycieczkę..to szpital a nie wystawa...a jeśli chodzi o lekarzy do też mają wiele do życzenia
~ niezalogowany
10 lipca 2012r. o 22:23
ja sobie polozne chwale, złote kobiety, ale masz racje ci odiwedzajacy to jakis koszmar. siedze w pokoju 4 dziewuchy na lozkach z dziecmi i polozna jedna uczy karmic, dziecko nie moglo zatrybic ssania, meczy ja godzine juz dobra a tu do sali wchodzi 8 osobowa rodzina do jednej z dziewczyn!!!! no kuz.wa 8 osob. w 4 osobowej sali! czucia nie mieli. ta biedna zaplakana karmi a ci stoja i gapią! jak w cyrku. powinni zakazac odwiedzin. nie ma nic prywatnosci. kazali nam z golymi cip.... cip... lezec aby wietrzyc po szyciu i jak? sie pytam jak? non stop ktos wlazil w nadmiernych ilosciach az nie bylo czym oddychac. zima , zaduch z ogrzewania i aromaty gosci . do mnie przyszedl tylko maz i starczy, rodzina zobaczyla dopiero corke w domu i przezyli. wiec mnozna, jesli sie chce. trzeba tylko dac takim baranom instrukcje wczesniej bo inaczej sie zwala cala rodzinom!
~kasik niezalogowany
11 lipca 2012r. o 17:13
Ja rownież rodziłam w B-c ok. 1,5 miesiąca temu. Przygotowana byłam na wyjazd do Zgorzelca, z racji tego, ze bardzo chcialam miec poród rodzinny, a byłam świecie przekonana, ze bez uczestnictwa w szkole rodzenia takowy porod w b-c nie bedzie mozliwy... Ale jak wiadomo akcja porodowa zazwyczaj rozpoczyna się w najmniej oczekiwanym momencie;) i trafilam do boleslawieckiego szpitala, z czego teraz jestem niezmiernie zadowolona:) okazalo sie, ze porod rodzinny jest jak najbardziej mozliwy, bez wczesniejszego udzialu w szkole rodzenia i bez dodatkowych opłat! Mimo, ze moj mąz wymiękł bardzo szybko, przy porodzie mogla byc moja mama (polecam, nikt tak nie utuli i nie pocieszy jak właśnie mamusia;)) Co do personelu, to lepszej opieki nie jestem sobie w stanie wyobrazić! Mną podczas porodu opiekowala sie połozna pani Iza M. - kobieta anioł! A sam poród przyjmowała dr Kaczurowska, super babka;) Zresztą cały personel był spoko, jedynie niektóre panie od noworodków dość "zasadnicze" (nie to, że nie miłe, ale hmmmm... takie oschłe). Co do opieki nad maluszkami to można zdecydować samamu, czy chcemy mieć dzieciątko caly czas przy sobie, a panie od noworodków uczą i pokazują jjak pielęgnować, kąpac, przewijac itp. Jedyny minus no to rzeczywiście toalety i prysznice (te w korytarzu - masakra, kibelki takie ciasne, ze jak jeszcze mialam "brzuch" to swobodnie nie moglam sie obrócic;)), ale za to sala na której odbywa sie sam porod naprawde super odnowiona, do dyspozycji piłki, poduchy, drabinki itp. Odwiedzających rzeczywiście dużo, ale to już na własne życzenie rodzących... pare razy byłam świadkiem, jak personel delikatnie wypraszał za dużą ilość gości.
A i co jeszcze ważne, nie wiem, czy to taki standard w kazdym szpitalu, ale od razu po porodzie dzidzia jest kladziona na piers matki (tak cialo do ciala) i zanim bedzie zmierzona, zwazona i umyta lezy wtulona w mamusie (my tak chyba lezelismy dobre pol godzinki - byly to najpiekniejsze chwile w moim zyciu).
Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczona bolesławiecka porodowka i mimo ogromnego bólu jakim jest wydanie na swiat dziecka (i to nie małego, bo prawie 4 kilowego;)) to bede dobrze wspominac pobyt tam.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza