Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~Jula niezalogowany
12 lipca 2012r. o 18:41
~ napisał(a): Mi Po pierwsze Nie rozdziłam naturalnie więc (...),a po drugie sama byłam na sali.Następnym razem jak bedziesz (miała kolejne) to skoro szpital ci nie odpowiada i dom to idz na pole tam nikogo nie ma (...)

(...)! Jesteś z siebie dumna, bo miałaś cesarkę i nie musiałaś wietrzyć się po szyciu? Popieram dziewczynę, której przeszkadzało 8 odwiedzających. Mi było głupio jak 3 osoby naraz do mnie przyszły, bo wiedziałam jak inne dziewczyny się czuję więc poprosiłam o ekspresowe odwiedziny. A co dopiero 8 osób??? A szpital jest dla kobiet rodzących a nie dla miliona widzów więc na pole do Ty idź sobie ze swoimi gośćmi!!!

Zmoderowano 13.07.2012 godz.22:50 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 lipca 2012r. o 21:12
No to nie wiesz o czym mowa więc po co wogóle wdajesz się w dyskusje:) (...) przy następnym dziecku powinni Cię pociąć i położyć na sali 4 osobowej zobaczymy jak wtedy będziesz śpiewać... to tyle w tym temacie nie zamierzam z Tobą dyskutować (...)To wszystko, dziękuje pozdrawiam:)

Zmoderowano 13.07.2012 godz.22:51 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~boleslawianka niezalogowany
12 lipca 2012r. o 21:23
a ja rodzilam w boleslawcu dwojke dzieci jedno naturalnie 6 lat temu i bylam bardzo zadowolona mialam roming swietna opieke medyczna i nikt nie cwaniakowal nawet polozne pomagaly mi nauczyc sie karmic synka piersia,drugie dziecko rodzilam przez cesarke 4 lata temu i nie narzekam na personel i lekarzy fakt popelnili jeden blad za wczesnie wyjeli mi dziecko o 2 tyg i mial problemy z bialkiem ale zaopiekowali sie i mna i synkiem wiec dziewczyny nie narzekajcie w innych szpitalach jest gorzej wazne ze sie rodzi zdrowe a mama i tak dopiero wypocznie u siebie w domu:)a forum jest do dzielenia sie informacjami a nie wyzywania sie itd wiec troszke zwolnijcie pozdrawiam
~xxx niezalogowany
12 lipca 2012r. o 21:52
To nie jest odp do Ciebie Julia tylko to niewiasty która tak cwaniakuje a leżała w jedynce i nie wie o czym mowa... też jestem zdania, że powinni trochę zmniejszyć liczbę odwiedzających, gdyż to naprawdę jest niekomfortowe dla kobiet które rodziły po 15-20 h są pozszywane, mają problemy żeby nakarmić dziecko bo nie chce np ssać, tu każdy patrzy na Ciebie jak na wyrodną matkę... chyba goście typu koleżanki ciotki wujki itd mogą poczekać te 2 góra 3 dni jak maluch będzie już w domu...

Zmoderowano 13.07.2012 godz.22:52 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~nemo niezalogowany
12 lipca 2012r. o 22:42
dziewczyny przestańcie się kłócić na temat swoich zadków i liczbę odwiedzających. Poród mnie dopiero czeka, ale czytając o takich swobodnych odwiedzinach jestem mile zaskoczona. Przeciez leży sie w szpitalu zaledwie kilka dni, więc mozna znieść chwile odwiedzin u innych dziewczyn. Mi bedzie na pewno miło jak mąż bedzie do mnie często zaglądał i rodzinka tzn rodzice też, wiec nie mam nic przeciwko żeby do innych dziewczyn również zawitała rodzina.
widzę że wiekszość dziewczyn jest zadowolona z porodówki w b-u. Coraz bardziej skłaniam sie by tu rodzić. Myślałam o zgorzelcu, ale skoro w b-u nie jest źle to po co kombinować. martwiły mnie opinie typu, że jak się coś dzieje niedobrego podczas porodu lub są jakieś komplikacje to ponoc lekarze rozkładają ręce i transportuja pacjentkę lub dzidziusia do innego miasta. Co o tym myślicie?
~ona niezalogowany
12 lipca 2012r. o 22:48
w Zgorzelcu masz chyba możliwość otrzymanie znieczulenia podczas porodu... a dziecko odsyłają gdzie indziej jak wyjdziesz z nim ze szpitala i za pare dni wrócisz z żółtaczką wtedy do Legnicy każą jechać bo tam ponoć lepsza opieka..
~ona niezalogowany
12 lipca 2012r. o 22:51
ale to sporadyczna sytuacja, moją córcię badali na obecność żółtaczki bo nie podobał im się kolor skóry a wyszło, że to taka jej uroda po mamusi:) także spokojnie bez badań dokładnych dziecka Cię tak o nie puszczą:)
8442
#pim nieaktywny
13 lipca 2012r. o 9:20
Nie rozumiem tych narzekań, mam wrażenie, że mamusie są rozkapryszone i same nie wiedzą czego chcą... Ja urodziłam trójkę dzieci (dwoje we Wrocławiu na Dyrekcyjnej i jedno w Polanicy). Przecież dzisiaj można sobie wybrać szpital w którym się rodzi, więc zamiast latać po sklepach z wyprawkami, proponuje zrobić sobie wycieczkę do szpitala i dowiedzieć się jakie są tam możliwości i warunki. Po każdej operacji, pacjenci są dzisiaj ściągani po kilku-kilkunastu godzinach z łóżka i muszą się poruszać, ma to swoje medyczne uzasadnienie. A o odpowiedniej ilości koszul czy piżam i szlafroku, żeby nie świecić tyłkiem na korytarzu to trzeba sobie zorganizować. A w czasie porodu jakoś trudno nie świecić, dzieci nie zbiera się w kapuście. A co do położnych i lekarzy, to już tak bywa są ludzie i ludziska, dlatego warto wszystko uzgadniać z personelem wcześniej. Pozdrawiam i nie straszcie kobiet które jeszcze nie rodziły. Pamiętajcie, można rodzić w wybranym szpitalu nie ma już rejonizacji!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza