Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~poza niezalogowany
16 lutego 2013r. o 14:18
~Maula napisał(a): Ja mam swój pierwszy poród za 5 tygodni... chciałabym się dowiedzieć, co muszę zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i dziecka. Z góry dziękuję za pomoc
JA jeszcze zaproponuje CI wziąść do szpitala kapturki do karmienia silikonowe i wkładki na piersi żeby ci pokarm nie przeciekł oraz pamiętaj o staniku do karmienia. Dokumentacja medyczna i ważne wyniki badań. Ja jak rodziłam miałam ze sobą dwie koszule i zaproponuje ci jeszcze weż ze sobą jakąś pomadke lub balsam ochronny na usta po porodzie miałam bardzo wysuszone usta i życze szybkiego rozwiązania :) CE
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 lutego 2013r. o 15:56
~Maula napisał(a): Ja mam swój pierwszy poród za 5 tygodni... chciałabym się dowiedzieć, co muszę zabrać ze sobą do szpitala dla siebie i dziecka. Z góry dziękuję za pomoc

Dołańczam się do pytania.:)
4638
#nova nieaktywny
16 lutego 2013r. o 16:37
~ napisał(a):

Dołańczam się do pytania.:)

Dwa lata temu potrzebne było:
Dla mnie na poród:
WAŻNE:
- legitymacja ubezpieczeniowa
- dowód osobisty
- oryginalny wynik Grupy Krwi
- oryginały badań
- karta ciąży

- koszula rozpinana z przodu x2
- szlafrok
- skarpetki (jak jesteś zmarźluchem, ale w szpitalu grzeją więc w sumie
mi sie nie przydały)
- ręczniki
- kapcie
- klapki pod prysznic
- biustonosz z odpinanymi miseczkami
- majtki jednorazowe
- 2 podkłady na łóżko, jednorazowe, ceratowe (szpital kazał)
- 2 pampersy dla dorosłych nr 3 (szpital kazał, żeby zaraz po porodzie
założyć)
- duże podpaski poporodowe –Bella Mama (przydatne w szpitalu i w domu)
- wkładki laktacyjne
- termometr
- maszynka do golenia
- przybory toaletowe:
- papier toaletowy
- szampon
- żel pod prysznic
- szczoteczka do zębów
- pasta do zębów
- szczotka do włosów
- mydło szare lub Protex (-do mycia miejsc intymnych po porodzie)
- kubek
- sztućce
- niegazowana woda mineralna

Dla Dziecka (szpital wymagał, żeby mieć przy sobie)
- pampersy w najmniejszym rozmiarze
- chusteczki nawilżone
- krem do pośladków (Sudocrem)
ciuszków mówili, żeby nie brać, dopiero na wyjście trzeba mieć.

Dopisane 16.02.2013r. o godz. 16:37:

hihi widzę, że ja ten temat w ogóle załozyłam :) a już minęło tyle czasu :)
~Ja niezalogowany
17 lutego 2013r. o 18:55
A co z obecnością męża przy porodzie? właśnie przeczytałam że nasza porodowka prowadzi porody rodzinne ale po szkole rodzenia. w moim przypadku już trochę za późno na szkole a chciałabym mieć męża przy sobie
~ niezalogowany
17 lutego 2013r. o 20:14
To ja jeszcze ci polecę albo szare mydło albo płyn do higieny intymnej nie wysuszający ( myślę że szare mydło jest lepsze)
~kasia niezalogowany
17 lutego 2013r. o 20:53
rodzilam w bc 8 miesiecy temu i z tej dlugiej listy powyzej nie trzeba bylo miec termometru - pielegniarka chodzila ze swoim ;) reszta chyba dalej aktualna.
warto tez zaopatrzyc sie w masc do sutkow, ktore na poczatku karmienia beda okropnie popekane i bolace. pielegniarki polecaly masc "maltan", ktora zakupilam i moge powiedziec ze byla pomocna, aczkolwiek nie mam porownania z innymi kremami :)

a maz moze byc przy porodzie :) my w szkole rodzenia nie uczestniczylismy, a bez problemu mogl byc ze mna przy porodzie maz lub ktos bliski - pielegniarka zaznaczyla tylko zeby byla to jedna osoba ;)
~kasia niezalogowany
17 lutego 2013r. o 20:58
a i co wazne, szpital nie pobiera zadnych smiesznych oplat za to ze maz jest z Toba przy porodzie, wiem ze w wielu szpitalach obowiazkowe jest wykupienie 'cegielki' w kwocie np. 200zl;/kas
~ja niezalogowany
17 lutego 2013r. o 21:59
Tak w wielu szpitalach tak jest tylko dostajesz swój pokój z prysznicem i opiekę a w Bolesławcu tego nie ma nawet porodówka jest otwarta w B-cu to jest szook! wiem bo mam porównanie i kobiety wolą zapłacić te 200 zł. i mają komfort po urodzeniu maluszka:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza