~Dyrda napisał(a): Od dłuższego czasu ja tez uważnie obserwuje niebo. Dzisiaj zobaczyłem jednak coś nowego (możliwe, ze wcześniej nie zwracałem po prostu na to uwagi). Na załaczonym zdjęciu widać, ze jeden z samolotów (w lewym górnym rogu) zostawia za sobą krótki ślad, który znika po kilkunastu sekundach (tzw. kijanka), a za drugim ślad zostaje na długie godziny, rozmywając sie po pewnym czasie w "mleko". Nie to jest jednak dziwne. Zobaczcie ślad PRZED tym samolotem, który zostawia tą długą smugę. Jest to ciemniejsza od nieba linia - koloru granatowego (coś jak droga wyznaczająca trase lotu tego samolotu). Zaobserwowałem dzisiaj dwie takie drogi ciągnące się az po horyzont przed lecącym samolotem - oba samoloty leciały dokładnie po tej ciemniejszej linii jak "po sznurku). Zupełnie nie wiem jak to wytłumaczyć. Nie wiem, czy ktoś z was zauważył też cos takiegoa czemu to ma sluzyc ?? normalne smugi za samolotem ?? wkrecasz jakis chory klimat ludziom,
[img=1287769189_7whsaf0.jpg]
~ napisał(a): normalne smugi za samolotem ??
~:) napisał(a):sam jestes nienormalny !! bzdury pleciesz !! :/ moze to kosmici ciebie podtrowaja co ??~ napisał(a): normalne smugi za samolotem ??
Dla nienormalnych to nie są normalne smugi :D :D !!
~ napisał(a): normalne smugi za samolotem ?? wkrecasz jakis chory klimat ludziom,
~Dyrda napisał(a): Zobaczcie ślad PRZED tym samolotem, który zostawia tą długą smugę. Jest to ciemniejsza od nieba linia - koloru granatowego (coś jak droga wyznaczająca trase lotu tego samolotu).
~ napisał(a):~:) napisał(a):sam jestes nienormalny !! bzdury pleciesz !! :/ moze to kosmici ciebie podtrowaja co ??~ napisał(a): normalne smugi za samolotem ??
Dla nienormalnych to nie są normalne smugi :D :D !!