Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

W jakie grasz gry na PC /konsoli ?

~~~ niezalogowany
22 lipca 2011r. o 15:05
WujekDobrraRada Montezuma był wypas :-) Teraz gry, mimo że pokoleniowo mega lepsze, już tak nie cieszą...

Montezuma..
:) :) :)
wiele lat temu studiowałem sobie w Jeleniej. A że w Bolcu trudno było kupić Comodorka C64, to zbierałem zamówienia od siostrzeńca, potem od kolegi siostrzeńca, kolegi kolegi siostrzeńca itd. A że nie przyjeżdżało się co tydzień do domu, to w akademiku pół piętra "uprawiało" granie - najczęściej właśnie w Montezumę. I pamiętam jeszcze taki komis gdzie można było kupić na kasecie kilkadziesiąt gier - i tylko pozostawało się uzbroić w śrubokręt do kalibracji głowicy wczytującej i heja!. To był klimat :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kkk niezalogowany
22 lipca 2011r. o 16:47
hm.. grywam w Crysisa/Cs'a/Metina..
~mir.ko niezalogowany
22 lipca 2011r. o 16:53
The Settlers II - Dziesięciolecie, a co :)
301
#nikt007 nieaktywny
22 lipca 2011r. o 17:34
Regularnie wracam do Diablo II, Starcrafta, Fallout 1 2 i Tatics. Aktualnie zarzynam Pirates!

Na DOSBOX-sie mielę w najlepsze strategie Master of Orion i rewelacyjny (moim zdaniem lepszy niż Cywilizacja), choć lekko niedoceniany Master of Magic.

Ogólnie gry stare i bardzo stare + trochę romów na emulatorze MAME. A to dlatego, że mój komp nic nowego nie pociągnie.
4250
#Franczesko nieaktywny
22 lipca 2011r. o 17:53
Flashback, Another World, Prince of Persia i wiele innych. Dobrze że mamy jeszcze emulatory i grami można się dalej cieszyć na PC.

Było commodore c64, amiga 500, 500+, 600, 1200. :D

Pamiętacie wymagania sprzętowe amigi i tej samej klasy PC :D

Choć teraz gry na jakie były na szaraku i PC z tym że wymagania sprzętowe PS one:
Specyfikacja techniczna:

Procesor: 32-bitowy chip RISC, 33.8688 MHz
Pamięć RAM:
Główna: 2 MB
Video: 1 MB
Audio: 512 kb
Dodatkowe karty pamięci: 128 kb, 256 kb, 512 kb, 1 MB, 2 MB, 4 MB, 8 MB (two in one)
Dzwięk: 24-kanałowy procesor ADPCM
Napęd CD-ROM: prędkość 2x, przepustowość 300 kb/s

~m4ku niezalogowany
22 lipca 2011r. o 18:09
Jak ktoś gra cs sourca to zapraszam na serwer plabania, bombowy serwer, gerartycy,
2987
#Nightmare nieaktywny
23 lipca 2011r. o 5:55
Kto grał w Deluxe Galaga na Amidze? Jest jej świetny remake na PC - Warblade :)

Dopisane 23.07.2011r. o godz. 05:55:

Zobaczcie tutaj:

&feature=related
~ niezalogowany
23 lipca 2011r. o 11:13
czasy amigi wspaniały okres mojego dzieciństwa pamiętam ja z kumplami młóciliśmy w gry,a ile joystików się połamało

&feature=related

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza