moderator napisał(a): ~hyeavy napisał(a): Witam . Kochani fryzjerzy apeluję do Was publicznie o odejście od zasady kasa przede wszystkim ! ale...do rzeczy.
Ilekroć kiedy zbieram się do zrobienia porządku ze swoją fryzurą , solidnie się zastanawiam gdzie pójść . I mam spore dylematy . Weryfikuję listę moich miejsc i....Tam kobiecie śmierdzą ręce od papierosów ( bo co klient wychodzi na szybką fajkę ) , tam bije grzebieniem po uszach i stuka w głowę ( absolutny brak czucia czy co? ) , tam rozgadany rudzielec gada przez 30 min z jakimś młodocianym klientem i krzyczą do siebie jakby jechali traktorem ( wyklinają jak szewce kwitując każde zdanie ha ha ) , tam jest sporo fryzjerów , ale kolejka taka więc trzeba szybko ich "ogolić" . Dzieje się to tak szybko że nawet nie zamiatają tylko jak bydło ( nastepny ,nastepn..,następ...,nast...itd)
Naprawdę nie dobrze mi sie robi kiedy ktoś każe mi deptać i
siadać w kupie włosów poprzedników . Naprawdę poczytuję to za brak szacunku i niechlujstwo do klienta, który przecież ...no właśnie ..dokończcie sami . ;)
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Dlatego mam super fryzjerkę, która robi mi włoski u siebie lub u mnie w domu ale używa kosmetyków i sprzętu profesjonalnego. Kiedyś jej pytałam dlaczego nie otworzy salonu w Bolesławcu. Dostałam odpowiedź taką, że prędzej czy później konkurencja oczerniłaby ją właśnie na tym forum. Najczęściej piszą recenzję sami na siebie albo opluwają konkurencję niekiedy nie wiedząc czy ten fryzjer robi fuszerę czy rzeczywiście coś potrafi. Też byłam w niejednym miejscu i to prawda, że tak naprawdę liczy się kasa a nie klient. Brak szacunku do osoby
;(