Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Poezja. Wiersze ulubione.

6979
E
11 marca 2013r. o 21:45
Na dobranoc :)
Tyś szczęście moje wiosenne

Tyś szczęście moje wiosenne
zimowe, latowe, jesienne -
lecz powiedz mi na dobranoc,
wyszeptaj przez usta senne:

za cóż to taka zapłata,
ten raj przy Tobie tak błogi?...
Ty jesteś światłem świata
i pieśnią mojej drogi.

Konstanty Ildefons Gałczyński

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5183
magnum44
11 marca 2013r. o 21:51
casablanca napisał(a): ... oprócz mnie, jesteś jedyną osobą, która modyfikuje poezję! :) Tak mi się zdaje, że w tym wypadku poezja nie kłamie ;)
...dla przypomnienia "nieukom" :P

Moje modyfikacje były czysto kosmetyczne;)

casablanca napisał(a): ...dla przypomnienia "nieukom" :P

To chyba powinieneś zamieścić w "ogoniastym" temacie! :D:D

Jeżeli masz wątpliwości – mów prawdę!

Mark Twain

Julian Tuwim

Intymny wiersz

Warto, warto żyć.
Wtedy pachniałaś bzami
Dziś znów kupiłem flakonik,
Roztarłem krople na dłoni
I przeszłość wieje nad nami
Bzami
Warto, warto żyć.
Mgławo jest za oknami,
Zaraz listonosz zadzwoni,
Ustami przypadam do dłoni,
Całuję cień twojej woni...
Przyjdziesz - będziemy sami,
Jedyni i zakochani,
Chłonąc z czułością perfumy
W miłym uśmiechu intymnej zadumy:
"Ty my? Ja - i ty?"
Wiesz? Wzdycham... I przez łzy
Powtarzam: warto, warto żyć...

:)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
7029
#casablanca nieaktywny
11 marca 2013r. o 22:22
magnum44 napisał(a): }
To chyba powinieneś zamieścić w "ogoniastym" temacie! :D:D

Jeżeli masz wątpliwości – mów prawdę!

Mark Twain

Julian Tuwim

Intymny wiersz
(...)

:)

poezja nie znosi kompromisów! ja nie znoszę kompromisów!

Admin emem, ani też tym bardziej Pani Naczelna niech nie liczy na kompromisy z mojej strony!!! Polski język jest jeden!
Pani Naczelna powinna to respektować :) ani tym bardziej rozumieć? chyba... że nie...

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
9176
kc
11 marca 2013r. o 22:26
~ napisał(a): Na jakiej podstawie podstawie wyciągnęłaś taki wniosek?? :)
Jakbym zacytował całość czy wtedy Twój wniosek byłby inny?? :P

Gdybyś inaczej zacytował i napisał inny komentarz, wyciągnęłabym inny wniosek :).
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 marca 2013r. o 22:52
casablanca napisał(a):

poezja nie znosi kompromisów! ja nie znoszę kompromisów!

...

Trochę się Tobie dziwię Poeto , kompromisów nie cierpisz , a pusty pieniądz akceptujesz ? Gdzie tu kobieta lekkich obyczajow poezja ? Dobranoc :) Kocham myślących ... pozostałych też. Poeto odpowiedzieć mi należy na pytanie . Będziesz jutro ... TAK /NIE ?

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
7029
#casablanca nieaktywny
12 marca 2013r. o 6:06
Pannazdzieckiem napisał(a):

Trochę się Tobie dziwię Poeto , kompromisów nie cierpisz , a pusty pieniądz akceptujesz ? Gdzie tu kobieta lekkich obyczajow poezja ? Dobranoc :) Kocham myślących ... pozostałych też. Poeto odpowiedzieć mi należy na pytanie . Będziesz jutro ... TAK /NIE ?

TAK będę! moją drugą naturą jest ciekawość :)

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
6979
E
12 marca 2013r. o 6:27
Dwóch, którzy z pasją o Polsce rozprawiają.
Dziś, w imię przyzwoitości, spotkanie mają :D

Dzień dobry Panowie :) to tak a propos poezji :D

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 marca 2013r. o 7:13
E napisał(a):
Dzień dobry Panowie :) to tak a propos poezji :D

Dziękuję Kochanie , bez Ciebie nic bym nie znaczył , a tak to obsikuję ... różnych Gości :D Powiadam Wam , Prawdziwa Kobiecość , To jest to. Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza