Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Stare zdjęcia z Bolesławca.

~ niezalogowany
8 kwietnia 2012r. o 15:32
igrek napisał(a): wg mnie fotka zrobiona od strony obecnej ul. Gdańskiej

A wg mnie od strony ulicy Prusa, na lewo od basenów krytych
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7066
#Gamelin nieaktywny
8 kwietnia 2012r. o 15:35
Prawidłowa odmiana słowa Bóbr to - u Bobra - jesli ktos twierdzi inaczej to niestety tkwi w błędzie..

3335
#aspera nieaktywny
8 kwietnia 2012r. o 15:37
to ja może pokaże starą pocztówkę z miejscowości obok Bolesławca : Szczytnica w 1910-1930r.

[img=1333892250_akimfkx.jpg]
7066
#Gamelin nieaktywny
8 kwietnia 2012r. o 15:38
Gamelin napisał(a): Prawidłowa odmiana słowa Bóbr to - u Bobra - jesli ktos twierdzi inaczej to niestety tkwi w błędzie..

Ale faktycznie ,ksiadz ma na nazwisko Bober wiec w tym przypadku u Bobera ;)

3335
#aspera nieaktywny
8 kwietnia 2012r. o 15:41
Jeśli ktoś nie wie jakie to budynki to :
pierwszy to stara gospoda, kolejny to poczta, później szkoła no i pomnik, który stał kiedyś obok szkoły.

Obecnie tylko szkoła nadal tak samo funkcjonuje jak kiedyś, pozostałe budynki są mieszkalne :)
~taa niezalogowany
8 kwietnia 2012r. o 15:42
~ napisał(a): A słowo plaster też odmieniasz "plastera"? czy plastra?

Nastaw kontrast powrócę jak Bruce Lee czy Brus Li
Nie ważne jak mówisz po czym zdobi mózg dziś cikicikicikiaaa : ))))
~ niezalogowany
8 kwietnia 2012r. o 15:47
[img=1333892783_kfyk7pk.jpg]
7352
#MiM nieaktywny
8 kwietnia 2012r. o 15:50
~ napisał(a):
igrek napisał(a): wg mnie fotka zrobiona od strony obecnej ul. Gdańskiej

A wg mnie od strony ulicy Prusa, na lewo od basenów krytych

Od strony basenów krytych widziałbyś ścianę szczytową budynku kościoła. A na zdjęciu widać budynek z boku. Ten budyneczek poniżej kościoła stoi do dziś. Parę lat temu go wyremontowano. Mieści się w nim chyba szkoła językowa.

zapraszam na bunzlau.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Zapraszamy