Kolejny przykład konieczności wprowadzenia ACTA. ;) Przekaz informacji musi zostać zdławiony , bo jak tak dalej pójdzie , ludzkość się obudzi , czego wszystkim życzę :D Poczytajcie sobie , jak sprawy stoją w Poznaniu , w Tv tego nie ma , jest tylko reklama usiłująca wcisnąć Wam , to , czego nie potrzebujecie np. suplementy diety i pitolan magnezu :D
Miłego dnia Bolecnauci :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Znaleźli się kolejni miłośnicy teorii spiskowych od siedmiu boleści. Czy wy jesteście normalni, szczepimy się od lat, każdy z nas był szczepiony i nie ma problemu. Wejdźcie na Wiki i poczytajcie jakie są konsekwencje chorób przeciw który się szczepimy i przypomnijcie sobie czy słyszeliście o jakimkolwiek dziecku które na nie chorowało i było zaszczepione?
A tutaj na podstawie jakiś przypuszczeń, że być może jest jakiś związek miedzy szczepieniem a chorobą (podkreślam być może), chcecie zrezygnować ze szczepienia. Równie dobrze można powiedzieć zakazać jeżdżenia pociągom, ponieważ kilka dni temu zdarzył się wypadek.
Proszę zresztą wziąć ulotkę jakiegokolwiek leku, przeczytajcie o potencjalnych powikłaniach i co tylko z tego powodu zrezygnujecie?
Bez przesady i popadania w paranoję, że chcą Was otruć. A jeśli macie wątpliwości odnośnie wykorzystania jednego związku z szczepionce (cała afera dotyczy związku rtęci w pewnych szczepionkach), po prostu wybierzcie szczepionkę bez niego, a nie od razu atakujecie całą akcję szczepień.
Tak , tylko , że różnica między tymi , którzy robią karierę w medycynie , a tymi , którzy leczą ludzi jest nader widoczna w naszym codziennym życiu. Sam fakt , że pojawiają się przypadki szkodliwości szczepień karze się nad sprawą zastanowić i nie ulegać medialnym nagonkom. Jako zwolennik teorii spiskowych i przeciwnik autorytetów , szczególnie tych medycznych na usługach koncernów , sugeruję zgodnie z zasadami podstawowej logiki , wysłuchać obu stron. Po naszym niebie od czterech lat latają samoloty rozsiewając chemikalia , pomimo starań nie udało mi się znaleźć " Umowy " , na podstawie której tak się dzieje. Skoro jesteś taki biegły w wyszukiwaniu dokumentów w internecie , Pychon :) , pomóż proszę znaleźć taką umowę .
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Pannazdzieckiem napisał(a): Tak , tylko , że różnica między tymi , którzy robią karierę w medycynie , a tymi , którzy leczą ludzi jest nader widoczna w naszym codziennym życiu. Sam fakt , że pojawiają się przypadki szkodliwości szczepień karze się nad sprawą zastanowić i nie ulegać medialnym nagonkom. Jako zwolennik teorii spiskowych i przeciwnik autorytetów , szczególnie tych medycznych na usługach koncernów , sugeruję zgodnie z zasadami podstawowej logiki , wysłuchać obu stron.
Po pierwsze - szczepienia były jeszcze w poprzednim systemie, czy uważasz że już wtedy nasi lekarze byli na usługach koncernów medycznych? Po co, przecież mieliśmy własne zakłady, nie było u nas przedstawicieli tych koncernów?
Po drugie - każdy lek, każda ingerencja w organizm, może mieć negatywne konsekwencje. Przeczytaj sobie ulotkę aspiryny, wykaz przeciwwskazań i działań niepożądanych to długa litania (np. wylew krwi do mózgu). Weź ulotkę jakiejkolwiek szczepionki, tam też masz zagrożenia. Istotne jest jedno - potencjalne korzyści przewyższają potencjalne zagrożenia. Czy po szczepionce możesz mieć powikłania, czy może dojść nawet do zgonu, oczywiście że tak i nikt nie twierdzi inaczej. To samo może Cię jednak spotkać po aspirynie.
Pannazdzieckiem napisał(a): Po naszym niebie od czterech lat latają samoloty rozsiewając chemikalia , pomimo starań nie udało mi się znaleźć " Umowy " , na podstawie której tak się dzieje. Skoro jesteś taki biegły w wyszukiwaniu dokumentów w internecie , Pychon :) , pomóż proszę znaleźć taką umowę .
#Pannazdzieckiem nieaktywny 8 marca 2012r. o 11:22
Rozumiem Twoją argumentację , tylko jakoś wciąż nie mogę się pogodzić z koniecznością wyboru między większym i mniejszym złem , a przed taką koniecznością stawiają nas leki , również szczepionki . Chodzi o chemitarale , szukajka i wszystko wiesz :)
Proponuję wogóle się nie szczepić. Nie używać środków przeciwbólowych bo też mogą zaszkodzić. Narkozy podczas operacji, czasem można się nie obudzić. Lepiej i bezpieczniej na żywca. Albo wogóle nie chodzić do lekarza, jeszcze się pomyli i co wtedy? Słyszałem że antybiotyki też potrafią nabroić, odstawmy je. Żyjmy zdrowo i szczęśliwie jak w średniowieczu. Przez 40 lat. A potem piach bo tyle wyniesie średnia długość życia. Kiedy jakieś spalenie czarownicy?
Ale przecież zawsze musisz wybierać między większym i mniejszym złem. Świat po prostu nie jest zero-jedynkowy, czarny albo biały. Pomiędzy tymi stanami masz całe spektrum zdarzeń, co do których musisz podjąć decyzję.
Jeśli zastanowisz się nad swoimi decyzjami w życiu, to uczciwie stwierdzisz, że nawet podejmując decyzję, która była dobra i słuszna, miała swoje negatywne strony.
A odnośnie chemitrails, zgodnie z Wiki to smugi kondensacyjne, i w necie na ma dowodu aby było to coś innego. Co więcej patrząc na zdjęcia też widzisz smugi kondensacyjne za odrzutowcem lub po prostu chmury ;-)
#Pannazdzieckiem nieaktywny 8 marca 2012r. o 12:05
Pynchoon napisał(a): Ale przecież zawsze musisz wybierać między większym i mniejszym złem. Świat po prostu nie jest zero-jedynkowy, czarny albo biały. Pomiędzy tymi stanami masz całe spektrum zdarzeń, co do których musisz podjąć decyzję.
Słusznie , już przyzwyczaiłem się do tego wybierania , rzecz jednak polega na tym , że niemowlaków podobnie , jak ich rodziców nikt nie pyta o wybory. A jeśli już , to na podstawie sprzecznych informacji mają decydować o losach własnych dzieci . I taka sytuacja wydaje mi się dość niepokojąca.
Szczepionki z PRL mi nie zaszkodziły , a wręcz przeciwnie , wojskowa delbeta , czy jak się to tam nazywało , trzymała mnie z dala od grypy w zasadzie do dzisiaj , a jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego . Jesteś pewien , że musisz się zaszczepić na AH1N1 ? Delbety ponoć już nie ma , bo była skuteczna , bez ubocznych skutków , z tego , co wiem :)
Dopisane 08.03.2012r. o godz. 12:05:
Pynchoon napisał(a):
A odnośnie chemitrails, zgodnie z Wiki to smugi kondensacyjne, i w necie na ma dowodu aby było to coś innego. Co więcej patrząc na zdjęcia też widzisz smugi kondensacyjne za odrzutowcem lub po prostu chmury ;-)
Może to nie jest silny dowód , ale skłaniający do myślenia :)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.